Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Δεν μπορείς να πάρεις πίσω τα χαμένα...
538 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2019
11:01

Μια φορά κι έναν καιρό, μια νυχτερίδα, ένας γλάρος και ένας βάτος, είπαν ότι για να κονομήσουν, θα 'πρεπε ν' ασχοληθούν με το εμπόριο. Κι έφτιαξαν μια εταιρεία.

Η νυχτερίδα έβαλε ενέχυρο μια καλύβα που κοιμόντουσαν την ημέρα αυτή και το σόι της και πήρε ένα δάνειο από τοκογλύφο. Ήταν το κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας τους. Ο γλάρος, ποιος ξέρει από πού, έφερε κιλίμια και μπακίρια. Και το βάτο, δηλαδή ο θάμνος με τ' αγκάθια, στο ρεφενέ, κουβάλησε ρούχα και κουβέρτες.

Μπήκαν σ' ένα καϊκάκι τα συνεταιράκια, φόρτωσαν την πραμάτεια τους και αμολύθηκαν στα ανοιχτά του πελάγου. Μετά από τρεις ώρες, τους βαράει η θύελλα και το ιστιοφόρο τουμπάρισε, όλα χάθηκαν, εκτός από τους τρεις συντρόφους που στάθηκαν τυχεροί, γλύτωσαν και καβατζάρησαν σε μια κοντινή στεριά.

Από τότε, λένε, γι' αυτό ο γλάρος πετάει συνέχεια δίπλα στις ακρογιαλιές, πολύ κοντά στο κύμα, μήπως η θάλασσα κάπου ξεβράσει τα χάλκινα σκεύη. Η δε νυχτερίδα, για να μην την τρακάρουν οι τοκογλύφοι δεν εμφανίζεται την ημέρα. Τέλος, το βάτο πιάνεται από τα ρούχα των περαστικών μήπως αναγνωρίσει τα δικά του, που πάντα θα ψάχνει.

Η παραμυθένια ιστοριούλα είναι αισώπεια. Ένας από τους πολλούς μύθους του λαϊκού φιλόσοφου, του Αισώπου και το νόημα είναι πως ο άνθρωπος δεν λησμονεί αυτά που είχε, πως βασανίζεται γι' αυτά που έχασε.

Το μέγιστο αντιδίδαγμα στον τζόγο. Δηλαδή; Ξέχνα τα χαμένα. Πάνε αυτά. Τα έπαιξες και τα έχασες. Δεν θα τα ξαναπάρεις πίσω. Ποτέ. Μην τα κυνηγάς. Αν κερδίσεις την επόμενη φορά, τις επόμενες φορές, θα είναι άλλα λεφτά, όχι τα χαμένα σου.

Άρα δεν μπαίνεις “χαμένος” στο παιχνίδι. Δεν έχεις...προηγούμενα ούτε με τον τζόγο, ούτε μ' άλλον παίκτη, ούτε με το χρηματιστήριο, ούτε με τον εαυτό σου.

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...