Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Ζωή χωρίς έμπνευση, είναι ζωή χαμένη...
4487 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013
20:08

 

 

Πόσο εμπνευσμένα ζω τη ζωή? Δεν μπηκα σε έναν μηχανικό τρόπο σκέψης και καθημερινότητας κι ουτε θα μπω...

 

Συνειδητοποίησα ότι ζωή χωρίς έμπνευση, είναι ζωή χαμένη. Όλοι μας περνάμε φάσεις στη ζωή μας, άλλοτε όμορφες, άλλοτε αδιάφορες και ανούσιες και άλλοτε άσχημες.

 

Από τότε που ήμουν παιδί, ήθελα να συναναστρέφομαι με ανθρώπους δυναμικούς, που έχουν όρεξη για τη ζωή και που αποτελούσαν παράδειγμα προς μίμηση. Αντίθετα απέφευγα τους νωθρούς, τους «βολεμένους» με τη ρουτίνα της ζωής τους, τους επαναπαυμένους ανθρώπους. Τους βαριόμουν και εξακολουθώ να τους βαριέμαι φρικτά.

 

Θελω να ξυπνώ κάθε πρωί και να μην ξέρω τί με περιμένει... αυτό θα πει αληθινή ζωή για μένα.

 

Γιατί –όπως πολύ σωστά λέει και ένας φίλος, που αποτελεί έμπνευση για μένα- άλλο να ζεις και άλλο να νιώθεις ζωντανός....και ζωντανός νιώθεις μόνο όταν έχεις κίνητρο.

 

Δυστυχώς, με τα χρόνια ακόμα και η πιο ανήσυχη φύση, ακόμα και το πιο άγρυπνο πνεύμα συμβιβάζεται και ρίχνει τους ρυθμούς του. Είτε γιατί κάνει οικογένεια, οπότε εκ των πραγμάτων, ηρεμεί και αλλάζει τρόπο ζωής, είτε γιατί λόγω εμπεριών, απογοτεύεται και νομίζει ότι δεν έχει να περιμένει πολλά πράγματα.

 

Η αλήθεια είναι όμως οτι η έμπνευση δεν έχει ηλικία... Όλα είναι στο μυαλό μας και κυρίως στο χέρι μας. (Ακούς Εσύ?)

 

Κανείς δε θέλει να ξυπνά το πρωί κουρασμένος και άκεφος. Το να ξεκινάς την ημέρα σου γεμάτος όρεξη και ενέργεια είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Τί κάνεις, όμως, αν αυτο το κομμάτι της έμπνευσης λείπει από τη ζωή σου; Το κυνηγάς, το αναζητάς και τελικά το βρίσκεις. (Καλή ώρα...)

 

Έμπνευση μπορεί να είναι κάποιο πρόσωπο για σένα, (η Πυθία που λέγαμε)...μπορεί να είναι ένα καλό βιβλιο, μια καλή ταινία, μια μυρωδια, μια γευση, ένα όμορφο τραγούδι ή πολλά όμορφα τραγούδια.

 

Επιδιωκω να περνάω περισσότερο χρόνο με ανθρώπους, που είναι αληθινά παθιασμένοι με ό,τι κάνουν στη ζωή τους και αποφασισμενοι να αξιοποιουν κάθε δευτερόλεπτο που τους δίνεται.

 

Δεν ειναι τίποτα δεδομένο, τίποτα. Όλα αλλάζουν και όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Φροντίζω λοιπόν, τις στιγμές μου να τις κάνω όσο πιο ενδιαφέρουσες και αξιομνημόνευτες μπορώ.

 

Όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, την αρπάζω, είτε αυτό λέγεται έρωτας –που αποτελεί κύρια πηγή έμπνευσης- είτε λέγεται νέο επαγγελματικό project, είτε λέγεται ταξίδι, είτε φίλος/-η, είτε απλώς ένα χαμόγελο.

 

...Αν ηταν ολα τα παραπανω ενα τραγουδι με ξενο στιχο, θα μπορουσε να ηταν αυτο... 

 

Alpha Blondy - Sebe Allah Y'E


 

 

...Αν ηταν ολα τα παραπανω ενα τραγουδι με ελληνικο στιχο, θα μπορουσε να ηταν αυτο...

 

Χάρις Αλεξίου - Ερωτικό (Με μια πιρόγα)


 

 

 

 

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις