Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Η Αναγέννηση του Αετού...
4323 αναγνώστες
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013
16:42

   Διάβασα αυτές τις μέρες, μια ωραία ιστορία...για την ζωή του αετού, χωρίς να ξέρω αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...


 
Μου άρεσε όμως τόσο πολύ που θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας. Δε ξέρω ποιός έφτιαξε την παρουσίαση,
αλλά διαβάζοντας για τον αετό και το τί κάνει στα 40 του, μπορεί εύκολα κανείς να το συσχετίσει με τη ζωή
και το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα εμπόδια/προβλήματα που θα μας φέρει, παλεύοντας και μην το βάζοντας κάτω.
 

 
Με λίγα λόγια, η παρουσίαση λέει οτι ο αετός είναι το μακροβιότερο από τα αρπακτικά πτηνά και οτι μπορεί να ζήσει μέχρι και 70 χρόνια.
 

 
Για να ζήσει όμως τόσα χρόνια, πρέπει να πάρει μια σκληρή απόφαση όταν φτάσει 40 χρονών.
 

 
Όταν λοιπόν φτάσει τα 40, τα μακριά και ευέλικτα νύχια του, δεν μπορούν να αρπάξουν λεία για να τραφεί.
 Επίσης το μακρύ και κοφτερό ράμφος του, γίνεται πολύ κυρτό και δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει.
 Ακόμη, τα βαριά και γερασμένα φτερά του φορτωμένα με πυκνά πούπουλα, κολλάνε στο στήθος του και τον δυσκολεύουν να πετάξει.
 

 
Έτσι, πρέπει να πάρει μια μεγάλη απόφαση. Να περάσει μια πολύ επώδυνη διαδικασία αλλαγής που διαρκεί 150 μέρες, ή να πεθάνει.
 

 
Αν ο αετός θέλει να ζήσει, πρέπει να πετάξει στην κορυφή ενός βουνού και να παραμείνει στη φωλιά του.
Εκεί, θα πρέπει να χτυπήσει το ράμφος του πάνω σε ένα βράχο μέχρι αυτό να αποκοπεί.
 
Πρέπει να περιμένει μέχρι να φυτρώσει καινούργιο ράμφος και μετά θα αποκόψει τα νύχια του.
Όταν φυτρώσουν τα καινούργια του νύχια, ο αετός αρχίζει να μαδάει τα γερασμένα του φτερά.
 

 
Αφού περάσουν λοιπόν 5 μήνες (150 μέρες), ο αετός με το καινούργια ράμφος, νύχια και φτερά,
πραγματοποιεί τη διάσημη πτήση της Αναγέννησής του και ζεί για ακόμη 30 χρόνια!
 

 
 Πολλές φορές για να επιβιώσουμε πρέπει να ξεκινήσουμε μια διαδικασία αλλαγής. Μερικές φορές έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από παλιές αναμνήσεις, συνήθειες και ξεπερασμένες παραδόσεις.

Μόνο αν απαλλαγούμε από παλιά φορτία, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το Παρόν και να ζήσουμε την παρούσα στιγμή.

Γεγονός είναι ότι κάθε πληροφορία μπορεί να μας δοθεί και με άλλους τρόπους. Μέσω της λογικής ανάλυσης της συμπεριφοράς μας, μέσω κάποιου συμβολικού ή κυριολεκτικού ονείρου, μέσω κάποιου μηνύματος, μέσω μιας σύμπτωσης.

Πάντως το σώμα μας είναι από τους πιο αξιόπιστους “πληροφοριοδότες” για το περιεχόμενο του υποσυνείδητού μας.

Επειδή λοιπόν το σώμα μας συνδέεται με τον νου μας, όπως και κάθε τι άλλο στο σύμπαν, μπορούμε μέσω αυτού να μάθουμε πολλά για τις ενδόμυχες σκέψεις μας. Η σύνδεση αυτή μεταξύ νου και σώματος προκαλεί την εμφάνιση των συναισθημάτων, που είναι η επίδραση που ασκούν οι σκέψεις, οι πεποιθήσεις και οι αναμνήσεις του νου μας επάνω στο σώμα.

Μια σωματική αντίδραση μπορεί να περάσει απαρατήρητη από εμάς. Αν όμως έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο σώμα, τότε δεν θα μας διαφύγει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε παρόντες. Πρέπει να είμαστε παρόντες γενικώς, αλλά και ειδικότερα παρόντες μέσα στο σώμα μας.

Σε περίπτωση που κάναμε ή σχεδιάζουμε να κάνουμε μια πράξη που δεν την εγκρίνει η ηθική μας συνείδηση, την αντίδραση του βαθύτερου εαυτού μας επίσης μπορούμε να την διαγνώσουμε στο σώμα μας.
 
Αν αισθανθούμε ότι κάτι αλλάζει δημιουργώντας μια δυσάρεστη αίσθηση, τότε ή πρέπει να επανεξετάσουμε τις προθέσεις μας, γιατί ενδέχεται να βρίσκονται σε ασυμφωνία με την συνείδησή μας, ή να ερευνήσουμε για την ύπαρξη κάποιας αναστολής, που δεν προέρχεται από τον εαυτό μας, αλλά ίσως είναι επήρεια της κοινωνίας.

Το σώμα μας, όπως και ο περίγυρός μας, η ζωή μας, οι συνάνθρωποί μας, μας “μιλάνε” και μας αποκαλύπτουν διάφορες πληροφορίες. Το πρόβλημά μας είναι πως θα μάθουμε να τις διαβάζουμε και πως θα αποκρυπτογραφούμε τα μηνύματα τους.

Αυτό απαιτεί αρκετή παρατηρητικότητα και επίσης την καλή πρόθεση από μέρους μας. Δεν είναι πάντοτε βέβαιο ότι θέλουμε να ακούσουμε αυτό που η ζωή μας διδάσκει. Αν όμως έχουμε αποφασίσει να βαδίσουμε την οδό της πνευματικής εξέλιξης, τότε η παρατήρηση των αντιδράσεων του σώματός μας, όπως επίσης και των “μηνυμάτων” που κρύβονται στα γεγονότα της ζωής, θα είναι μεγάλη βοήθεια.

Ο κανόνας της ανταπόκρισης σε κάποια δική μας δράση είναι γενικευμένος και αφορά τα πάντα. Όπως το σώμα μας ανταποκρίνεται στις σκέψεις μας, έτσι και η ζωή εμφανίζει γεγονότα, ανάλογα με τις δικές μας πράξεις και σκέψεις. Δίνει και αυτή μια “απάντηση”.

Από την απάντηση αυτή μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό μας, για την ποιότητα της δραστηριότητάς μας και για την ψυχοσύνθεσή μας. Μ΄ αυτό τον τρόπο κατορθώνουμε να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες της ζωής και να διδαχθούμε από αυτές
 
Μόνο αν απαλλαγούμε απο παλιά φορτία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε το Παρόν!

 Μιχάλης Νικολούδης / Βασίλης Σκουλάς - Ο Ηλιος ο Θεός

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
15/10Λογιστικά τρικ δεν είναι όλα? Χρέη και κέρδη...