Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Το ωραιότερο λουλούδι...
2220 αναγνώστες
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013
17:37

 

 

Ένας αυτοκράτορας στην Άπω Ανατολή, γερνούσε και καταλάβαινε ότι έφτασε η ώρα να διαλέξει το διάδοχό του. Αντί να διαλέξει έναν από τους βοηθούς του ή ένα από τα παιδιά του, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Προσκάλεσε μια μέρα πολλούς νέους του βασιλείου του και τους είπε. "Έφτασε η ώρα μου να παραιτηθώ και να διαλέξω τον επόμενο αυτοκράτορα. Έχω αποφασίσει να διαλέξω έναν από σας".

Οι νέοι ξαφνιάστηκαν! Αλλά ο αυτοκράτορας συνέχισε. "Θα δώσω σήμερα στον καθένα σας ένα σπόρο, έναν πολύ ειδικό σπόρο. Θέλω να τον φυτέψετε, να τον ποτίζετε και να ξαναρθείτε εδώ μετά ένα χρόνο από σήμερα με ό,τι έχει φυτρώσει απ' αυτόν τον ένα σπόρο. Εγώ θα κρίνω τότε τα φυτά που θα φέρετε κι αυτός, το φυτό του οποίου θα διαλέξω, θα είναι ο επόμενος αυτοκράτορας!"

Ένα αγόρι που λεγόταν Λίνγκ, ήταν εκεί εκείνη την ημέρα και όπως όλοι οι άλλοι, πήρε κι αυτός ένα σπόρο. Πήγε σπίτι του και γεμάτος ενθουσιασμό διηγήθηκε στη μητέρα του τι συνέβη. Η μητέρα του τον βοήθησε να βρει μια γλάστρα και χώμα κι αυτός φύτεψε το σπόρο και τον πότισε προσεχτικά. Του άρεσε να τον ποτίζει κάθε μέρα και να παρακολουθεί να δει αν είχε φυτρώσει

Υστερα από τρεις εβδομάδες περίπου, μερικοί από τους άλλους νέους, άρχισαν να μιλούν για τους σπόρους τους και για τα φυτά που άρχισαν να μεγαλώνουν.

Ο Λίνγκ συνέχισε να παρακολουθεί το σπόρο του, αλλά τίποτα δεν φύτρωσε ποτέ. Πέρασαν τρεις εβδομάδες, τέσσερις εβδομάδες, πέντε εβδομάδες κι ακόμα τίποτα. Τώρα όλοι οι άλλοι μιλούσαν με ενθουσιασμό για τα φυτά τους, ο Λίνγκ όμως δεν είχε φυτό και αισθανόταν αποτυχημένος.

 

Πέρασαν έξι μήνες κι ακόμα δεν φύτρωσε τίποτα στη γλάστρα του Λίνγκ. Άρχισε να πιστεύει ότι είχε σκοτώσει το σπόρο του. Όλοι οι άλλοι είχαν δέντρα και ψηλά φυτά, αυτός όμως τίποτα. Όμως ο Λίνγκ δεν έλεγε τίποτα στους φίλους του. Απλά περίμενε να φυτρώσει ο σπόρος του.

Τελικά πέρασε ένας χρόνος και όλοι οι νέοι του βασιλείου έφεραν τα φυτά τους στον αυτοκράτορα για επιθεώρηση. Ο Λίνγκ είπε στη μητέρα του ότι δεν θα πήγαινε μια άδεια γλάστρα, αλλά αυτή τον συμβούλεψε να πάει. Και επειδή ήταν τίμιος με ό,τι συνέβη και παρ' όλο που αισθανόταν αδιαθεσία στο στομάχι, παραδέχτηκε ότι η μητέρα του είχε δίκιο. Πήγε λοιπόν την άδεια γλάστρα του στο παλάτι.

Όταν έφτασε εκεί ο Λίνγκ έμεινε κατάπληκτος από την ποικιλία των φυτών που καλλιέργησαν οι άλλοι νέοι. Ήταν όμορφα σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Ο Λίνγκ ακούμπησε την άδεια γλάστρα του στο πάτωμα και πολλοί από τους άλλους άρχισαν να τον περιγελούν. Μερικοί τον λυπήθηκαν και του είπαν. "Δεν πειράζει, προσπάθησες για το καλύτερο".
Όταν ο Λίνγκ ήλθε μπροστά, ο αυτοκράτορας τον ρώτησε πώς λέγεται. "Λέγομαι Λίνγκ" απάντησε. Οι υπόλοιποι άρχισαν να γελούν και να τον κοροϊδεύουν. Ο αυτοκράτορας ζήτησε να ηρεμήσουν όλοι. Κοίταξε τον Λίνγκ και κατόπιν ανάγγειλε στο πλήθος, "Ιδού ο νέος σας αυτοκράτορας! Το όνομά του είναι Λίνγκ"!. Ο Λίνγκ δεν μπόρεσε να το πιστέψει. Δεν μπόρεσε ούτε το σπόρο του να κάνει να φυτρώσει! Πώς θα μπορούσε να γίνει ο νέος αυτοκράτορας;

 

Τότε ο αυτοκράτορας είπε, "Πριν ένα χρόνο, σαν σήμερα, έδωσα στον καθένα από σας εδώ ένα σπόρο. Σας είπα να πάρετε το σπόρο, να τον φυτέψετε, να τον ποτίσετε και να μου τον φέρετε πίσω σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έδωσα σε όλους σας βρασμένους σπόρους, που δεν θα φύτρωναν.

Όλοι σας, εκτός από τον Λίνγκ, μου έχετε φέρει δέντρα και φυτά και λουλούδια. Όταν ανακαλύψατε ότι οι σπόροι δεν θα βλάσταιναν, αντικαταστήσατε το σπόρο που σας έδωσα μ' έναν άλλο. Ο Λίνγκ ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος και την εντιμότητα να μου φέρει μια γλάστρα που είχε μέσα το δικό μου σπόρο.

Γι' αυτό είναι αυτός που θα γίνει ο νέος αυτοκράτορας!  

 

.     Αν σπείρεις εντιμότητα, θα θερίσεις εμπιστοσύνη.

·     Αν σπείρεις καλοσύνη, θα θερίσεις φίλους.

·     Αν σπείρεις ταπεινοφροσύνη, θα θερίσεις μεγαλείο.

·     Αν σπείρεις επιμονή, θα θερίσεις νίκη.

·     Αν σπείρεις στοχασμό, θα θερίσεις αρμονία.

·     Αν σπείρεις σκληρή δουλειά, θα θερίσεις επιτυχία.

·     Αν σπείρεις συγχώρηση, θα θερίσεις συμφιλίωση.

·     Αν σπείρεις ειλικρίνεια, θα θερίσεις καλές σχέσεις.

·     Αν σπείρεις υπομονή, θα θερίσεις βελτίωση.

.      Αν σπείρεις πίστη, θα θερίσεις θαύματα.

·     Αν σπείρεις ανεντιμότητα, θα θερίσεις δυσπιστία.

·     Αν σπείρεις εγωισμό, θα θερίσεις μοναξιά.

·     Αν σπείρεις περηφάνια, θα θερίσεις καταστροφή.

·     Αν σπείρεις ζήλια, θα θερίσεις ταλαιπωρία.

·     Αν σπείρεις οκνηρία, θα θερίσεις στασιμότητα.

·     Αν σπείρεις πικρία, θα θερίσεις απομόνωση.

·     Αν σπείρεις πλεονεξία, θα θερίσεις απώλεια.

·     Αν σπείρεις κακολογία, θα θερίσεις εχθρούς.

.     Αν σπείρεις στενοχώριες, θα θερίσεις ρυτίδες.

·     Αν σπείρεις αμαρτίες, θα θερίσεις ενοχές   

 The Troublemakers - Get Misunderstood 

*** Το θέμα είναι να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Προσπαθώντας να είσαι πάντα ο εαυτός σου, αυτό θα σου βγει σε καλό. Ξέρεις πως υπάρχουν πράγματα για τα οποία νοιάζεσαι πραγματικά κι είναι πολύ όμορφο να φέρεσαι πάντα έτσι όπως αισθάνεσαι, χωρίς να προσπαθείς να κρύψεις τίποτα και για κανέναν λόγο, ακόμη κι όταν βρίσκεσαι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Χάνεις πολύτιμο χρόνο και το σημαντικότερο ευκαιρίες που δεν γυρίζουν πίσω, όταν για χίλιους δυο λόγους και δικαιολογίες δεν είσαι ο εαυτός σου.

Κοιτάζοντας πίσω δεν είναι να σε πιάνει μια θλίψη και μια μελαγχολία γι αυτά που έχασες και δεν απόλαυσες πραγματικά, αλλά να ξορκίζεις  τους φόβους, τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειές σου και να προσπαθείς να μην είσαι ποτέ κάτι άλλο από αυτό που είσαι...κι ας πονάς κι ας πληγώνεσαι κάποιες φορές.

Δεν είναι λύση να διαλέγεις να μην δίνεις πολλά, για να μην απαιτήσουν τίποτα.

Δεν είναι λύση να μην παραδίνεσαι στον έρωτα, από φόβο μήπως δεν αντέξεις τον πόνο της απόρριψης.

Οταν είσαι πάντα ο εαυτός σου, χαίρεσαι πραγματικά τη ζωή, αφήνοντας τα ίχνη σου στο διάβα της, χωρίς αυτό να σε εμποδίζει να απολαμβανεις τη διαδρομή. Και τέλος...να θυμάσαι πως... Ποτέ δεν έχεις μια δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μια πρώτη εντύπωση...

Σχόλια

20/02 18:22  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Αργείς,.. αλλά μας αποζημιώνεις με το παραπάνω!
20/02 22:11  Mogadishu
Να σαι καλα Τριανταφυλλε...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις