Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Ubuntu...
2476 αναγνώστες
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012
15:34

Ένας ανθρωπολόγος πρότεινε το ακόλουθο παιχνίδι στα παιδιά μιας Αφρικάνικης φυλής...

 

Τοποθέτησε ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά φρούτα δίπλα σʼ ένα δέντρο και είπε στα παιδιά ότι όποιο από αυτά φτάσει πρώτο στο καλάθι θα πάρει όλα τα φρούτα. Όταν τους έδωσε το σινιάλο για να τρέξουν, πιάστηκαν χέρι χέρι και ξεκίνησαν να τρέχουν όλα μαζί.

 

Ύστερα κάθισαν σʼ έναν κύκλο για να φάνε τα φρούτα.

 

Όταν ρώτησε τα παιδιά γιατί το έκαναν αυτό, αφού κάποιο από αυτά θα μπορούσε να είχε καρπωθεί όλα τα φρούτα, τα παιδιά απάντησαν “UBUNTU”, που σημαίνει « δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος! »

Η λέξη “UBUNTU”στην γλώσσα τους σημαίνει «Υπάρχω γιατί υπάρχουμε».

 ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen

 

Έγινε λοιπόν το αντίστοιχο παίγνιο και σε ένα Γυμνάσιο χώρας-μέλους της Ευρωζώνης με την διαφορά ότι το καλάθι δίπλα στο δένδρο περιείχε ένα γυαλιστερό iPod, ένα iPad και ένα iPhone, πάλι με την εξήγηση ότι ο πρώτος τα παίρνει όλα.

 

Όταν λοιπόν δόθηκε το σινιάλο για να τρέξουν, έπεσαν αγκωνιές, τρικλοποδιές, μπουνιές και τελικά το πιο μεγαλόσωμο παιδάκι έφτασε πρώτο και πήρε και τα τρία gadgets.

 

Ύστερα, μερικά παιδάκια κάθισαν γύρω από τον μεγαλόσωμο συμμαθητή τους και τον παρακολουθούσαν να χειρίζεται τα ηλεκτρονικά καλούδια με θαυμασμό, κάποια άλλα είχαν περικυκλώσει τον ανθρωπολόγο και διαμαρτύρονταν για τους άδικους κανόνες του παιγνίου απειλώντας τον ότι θα τον καταγγείλουν στον Διευθυντή του Σχολείου και στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ενώ κάποια άλλα δέχθηκαν μοιρολατρικά την τύχη τους, ψελλίζοντας ότι το όλο παίγνιο ήταν στημένο από ξένα κέντρα εξουσίας.

Όταν ο ανθρωπολόγος συνήλθε και επέβαλε την δέουσα τάξη, πλησίασε το παιδάκι που νίκησε και το ρώτησε γιατί κράτησε και τα τρία gadgets αντί να σκεφτεί να κρατήσει το ένα και να μοιράσει τα υπόλοιπα σε δυο φίλους του.

 

Εκείνο του απάντησε μονολεκτικά ‘ZBOUTSAM’, που σημαίνει ‘Στην Πούτσα μου’.

 

Η λέξη ‘ZBUTSAM’ στην γλώσσα της εν λόγω χώρας/φυλής σημαίνει ‘υπάρχω για να ζω σε βάρος των υπολοίπων, συγγενών, συμμαθητών, ντόπιων ή ξένων και το βρίσκω απολύτως φυσικό’.

 

Το σχολείο του πειράματος ήταν το 2ο Γυμνάσιο/Λύκειο Ελασσόνας του νομού Λάρισας...

Σχόλια

20/10 21:35  napoleon
αδερφέ από τα πιο πετυχημένα άρθρα που έχω διαβάσει. επί της ουσίας ήταν unfair όμως το πείραμα αφού ήταν μόνο 3 ειδη μέσα στο καλαθι και άρα δεν θα μπορούσαν έστω και θεωρητικά να τα μοιραστουν όλοι.
21/10 00:19  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
5* φίλε μου! Συμφωνώ απόλυτα..Το παιγχνίδι τό' χουμε χάσει ΕΚ ΓΕΝΝΕΤΗΣ
21/10 13:13  cornelsen
Αντίστοιχα πειράματα έχουν γίνει και με πιθήκους. Η συνεργασία μεταξύ τους ήταν αποκαλυπτική: η συνεργατικότητα είναι ένστικτο που βοηθά το σύνολο να επιβιώσει.
Η ταξική διάσπαση τής κοινωνίας γεννά τούς ανταγωνισμούς. Όντως στην "πούτσα τους" οι πλούσιοι για τούς φτωχούς -η εργασία των οποίων παράγει τον πλούτο τής κοινωνίας.

21/10 13:49  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Μια λύση είναι να επιστρέψουμε σε παλαιότερα συστήματα, επίσης με ταξική διασπαση (με δούλους, δουλοπάροικους κ.λ.π.), όπου όμως ο "πλούσιος" ενδιαφερόταν για τους "φτωχούς ΤΟΥ" - εργασία των οποίων παρήγαγε τον πλούτο της κοινωνίας...
22/10 10:14  cornelsen
Μμμμ λες Τριαντάφυλλε να γυρίσουμε στην εποχή τής δουλοκτησίας;
22/10 18:16  Mogadishu
Καλησπερα παιδια...ευστοχες οι τοποθετησεις σας...Τhnx!
20/11 14:24  ΑΙΑΣΣ
Εύστοχη η παρατήρηση. Αστοχα τα συμπεράσματα.
Μερικοί δεν μαθένουνε με τίποτα !
Ακριβώς γι αυτόν τον λόγο οι αφρικάνοι βρίσκοντε εκεί που βρίσκοντε και οι δυτικοί εκεί που βρίσκοντε. ipad δεν υπήρχε περίπτωση να διανοηθούν ποτέ των ποτών πριν αποδεχτούν και μάθουν να ζούν σε κοινωνίες ανταγωνισμού.
Το σημαντικότερο όλων όμως πέρασε απαρατήρητο, και βέβαια η πρααγματική κατάκτηση των δυτικών κοινωνινών είναι ότι πλέον μάθαμε να έχουμε ανοχή και ικανό εσωτερικό ελεγχο με αποτέλεσμα κανείς από τους χαμένους του παιχνιδιού δεν επιτέθηκε στον κερδισμένο γιά να του κλέψει ένα από τα ikati..
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις