Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Για τους μπαμπάδες εξαιρετικά...
1721 αναγνώστες
Σάββατο, 25 Μαΐου 2013
10:27

 

 


Για να γίνει κάποιος «μπαμπάς» ή «πατέρας» (γιατί υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ορισμών), υποτίθεται ότι στη θεωρία είναι εύκολο αλλά στην πράξη μια προσπάθεια παραπάνω τη χρειάζεται! Παίζει ρόλο η ηλικία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας, ο τρόπος που βλέπει καθένας τα πράγματα αλλά και το πώς…
...διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Συνταγή, βέβαια, δεν υπάρχει που να σε κάνει καλύτερο γονιό, όμως γνωστοί αλλά και ανώνυμοι άνθρωποι καταθέτουν στη συνέχεια 12 σημαντικές σκέψεις για εν ενεργεία ή μελλοντικούς μπαμπάδες που σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση. Κι αν όχι, νομίζω θα σας προβληματίσουν λίγο παραπάνω…
 
1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και εμένα στον κήπο. Η μαμά έβγαινε έξω και φώναζε: «θα χαλάσετε το γκαζόν». Κι εκείνος της απαντούσε: «Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε»
- Harmon Killebrew
 
2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: Να πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: Να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Τρίτο στάδιο: Να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης.
Ανώνυμος
 
3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μαμά τους.
Theodore M. Hesburgh
 
4. Oταν έρθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος έναν γιο που τον θεωρεί λάθος!
Charles Wadsworth

5. Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει «μπαμπάς»
Ανώνυμος

6. Οταν ήμουν έφηβος 14 ετών, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα στα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια!
Μαρκ Τουαίν

7. Πραγματικά πλούσιος είναι ο άντρας που έχει παιδιά που τρέχουν να χωθούν στην αγκαλιά του, ακόμη κι όταν τα χέρια του είναι άδεια.
Ανώνυμος

8. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν αληθινά ο πατέρας μου, αλλά ποιος θυμάμαι εγώ πως ήταν.
Anne Sexton

9. Eίναι όντως αξιέπαινο να πάει ένας πατέρας το γιο του για ψάρεμα. Υπάρχει, όμως, ένα ιδιαίτερο μέρος στον παράδεισο για τον πατέρα που θα πάει την κόρη του για ψώνια.
John Sinor

10. Οι καλοί μπαμπάδες δίνουν στα παιδιά τους ρίζες και φτερά. Ρίζες για να νιώθουν πού είναι το σπίτι τους και φτερά για να πετάξουν μακριά και ελεύθερα.
Jonas Salk

11. Mπαμπάδες, αγαπήστε και αποδεχτείτε τα μέλη της οικογένειάς σας γι΄ αυτό που πραγματικά είναι, ακόμη κι αν η προσωπικότητά τους είναι πολύ διαφορετική από τη δική σας. Τα κουνέλια δεν πετούν, οι αετοί δεν κολυμπούν, οι γάτες δεν έχουν φτερά. Σταματήστε τώρα τις συγκρίσεις. Υπάρχει άφθονος χώρος για όλους στο δάσος!
Chuck Swindoll

12. Πώς σκέφτεται ένα παιδί για τον πατέρα του σε κάθε ηλικία:
 
4 ετών:       Ο μπαμπάς μου μπορεί να κάνει τα πάντα!
7 ετών:       Ο μπαμπάς ξέρει τόοοσα πολλά!
8 ετών:       Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τελικά και τόσα πολλά.
12 ετών:     Ο μπαμπάς μου δεν ξέρει τι του γίνεται.
14 ετών:     Ο πατέρας μου; Άσε καλύτερα!
21 ετών:     Ωχ πάλι αυτός μπροστά μου!
25 ετών:  Κάτι ξέρει για το θέμα ο πατέρας μου αλλά όχι και πολλά πράγματα.
30 ετών:    Θα πρέπει να μάθω τι ξέρει ο πατέρας μου για το θέμα.
35 ετών:    Πριν αποφασίσουμε ας ζητήσουμε και τη γνώμη του μπαμπά.
50 ετών:    Τι άραγε να πίστευε ο πατέρας γι΄ αυτό;
60 ετών:    Τελικά ο πατέρας μου είχε τεράστια εμπειρία!

65+ετώνΑ, ρε πατέρα! Μακάρι να ζούσες και να μιλούσαμε σήμερα οι δυο μας!
 
Ανώνυμος

Παντελής Θαλασσινός - Ο Πατέρας μου

Σχόλια

25/05 15:52  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Φίλτατε, αντιλαμβάνεσαι ότι έξησες πληγή και προκάλεσες δάκρυσμα :)
1. Προφανώς διαφωνώ με την σκέψη <9>. Την "αιμοβόρο Μ." την πήγαινα συχνότερα για "ψάρεμα" παρά για ψώνια!..
2. Όντας η Μ. μεταξύ 30 και 35 πλέον ακριβώς όπως γράφεις συμπεριφέρεται με πρόσφατα παραδείγματα την αγορά οικίας στη Νίκαια Γαλλίας, την αποδοχή της πρότασης εταιρείας για να δουλέψει εκεί, ακόμη και για αγορά μετοχών σε ειδική τιμή, μέσω των αντιστοίχων προγραμμάτων "επιβράβευσης στελεχών".
25/05 17:50  Mogadishu
Καλησπερα Τριαντάφυλλε...κανεις δεν ειναι "άσφαλτος"...και καθως δεν γνωριζω πιοτερα περι "αιμοβορου Μ", δεν μπορω να εκφερω αποψη, παντως αυτο που εχω να πω ειναι...οτι γραφοντας τα παραπανω, παρακατω, οπως θες πεστα, βουρκωσα με δυο...τα...εξης: 3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μαμά τους...
8. Δεν έχει τόση σημασία ποιος ήταν αληθινά ο πατέρας μου, αλλά ποιος θυμάμαι εγώ πως ήταν...Οσο για το...
Α, ρε πατέρα! Μακάρι να ζούσες και να μιλούσαμε σήμερα οι δυο μας! τι να πω? Σε συνδυασμο με το κομματι του Θαλασσινου, που ειναι το Ασμα Ζωης για μενα, Ευτυχως που ζει ο πατερας μου ακομη και προσπαθω να ρουφηξω καθε δευτερολεπτο μαζι του, γιατι εχασα πολλα χρονια, μα παρα πολλα που δεν το εκανα...Νασαι παντα καλα!
25/05 17:59  PREMIUM
Παιδιά ! Με συγχωρείτε ! Το ... άφραγκο σαστισμένο παιδί στο σκίτσο ποιος απ΄ όλους μας είναι ;-)
25/05 18:12  Mogadishu
κυρ PREMIUM? συγνωμη, αλλα εισαστε αλλου ντ΄αλλου, 3 πουλακια καθονταν και πλεκανε πουλοβερ, τι φταινε που σε διαβασαν, να πεσουν σε hangover? βοηθεια σας!
27/05 01:58  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Μόγκα ελπίζω να μην έχεις "ιδιαίτερο λόγο" για την ανάρτηση...
27/05 14:18  Mogadishu
Γεια σου ρε φιλε Σολωνα...οχι βεβαια...μικρος ειμαι ακομη, χαχαχα...αλλωστε λες να μην σε ειχα καλεσει στο μυστηριο που προηγειται του συγκεκριμενου γεγονοτος? εσυ, ολα καλα?
28/05 09:47  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Aν και δεν σε ρώτησα αυτό, συμπεραίνω ότι και το άλλο (που ήθελα να ρωτήσω)είναι καλά! ουφ...
28/05 21:42  Mogadishu
OK, kαταλαβα...ναι ρε συ και το αλλο ειναι καλα...δεν το επιασα...θα σε παρω να τα πουμε ρε φιλε μια απο τις προσεχεις μερες, φιλια πολλα ρε Σολωνα
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις