Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Τώρα κατάλαβες...
2959 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011
15:11

 

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε «γραφικό», όταν έλεγες πως ζεις στην καλύτερη χώρα του κόσμου; (Οχι από πλευράς υπηρεσιών, για να εξηγούμαστε)...
 
Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.
 
Γι' αυτούς κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν και -ελλ ήταν και είναι εμπόδιο όταν ακούγεται μέσα στο μαντρί τού "εκσυγχρονισμού" που προσπαθούν να μας σερβίρουν.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε «ρατσιστή»;
 
Γιατί σε πολύ λίγο δεν θα 'σαι ιδιοκτήτης της  πατρίδας σου, θα 'σαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θ' ανήκει στους παγκόσμιους τραπεζίτες και στους υπαλλήλους τους, οι οποίοι παριστάνουν την...κυβέρνηση.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση";
 
Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3,60.
 
Να σε βάλουν πίσω απ' τον πάγκο των μπακάλικών τους που απλώσανε παντού, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί, πίτσες στα πάρτι τους.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί κατέστρεψαν μεγάλες υγιείς ελληνικές βιομηχανίες;
 
(ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ, ΕΣΚΙΜΟ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, AΙΓΑΙΟ, ΧΡΩΠΕΙ, ΠΥΡΚΑΛ) και έκαψαν σε διάστημα 2 μηνών μεγάλα ελληνικά πολυκαταστήματα (ΜΙΝΙΟΝ, ΚΑΤΡΑΝΤΖΟΣ ΣΠΟΡ, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ);
 
Για να βρουν άνετα χώρο, χωρίς προσπάθεια, τα δικά τους μεγαλομπακάλικα, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά...
 
 
Κατάλαβες τώρα γιατί δίνανε τσάμπα  κάρτες οι τράπεζες;
 
Για να σου πάρουν το σπίτι αργότερα. Δεκάρα δε  δίνανε για τις δόσεις. Με χαρτιά τυπωμένα παίρνουν τώρα σπίτια, χωράφια, μαγαζιά.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί προέτρεπαν τον κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι των χρηματιστηρίων?
 
Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε λίγους μήνες, ανταλλάσσοντας τον πλούτο σου και τον ιδρώτα σου, με αέρα;
 
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την..."ελεύθερη αγορά";
 
Για να κλείσει ο μπακάλης της γειτονιάς και να αποθέτεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε, ψαράκι, απ' τη γυάλα σου και στη συνέχεια σε πέταξαν στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, που έχουν τους δικούς τους κανόνες...διατροφής.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι «αλήτες» μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους.
 
 Iggy Pop & Stooges - No Fun
 
Κατάλαβες τώρα ψαράκι, πόσο αξίζει η γυάλα σου;
 
Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί αλλάζουν το όνομα στην Εθνική Οδό;
 
Θέλεις 45 ευρώ πλέον για να πας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και να επιστρέψεις, διασχίζοντας 9 σταθμούς διοδίων ανά διαδρομή, σ' ένα μήκος 460 χλμ, (δηλαδή κατά μέσο όρο περίπου 1 σταθμός/ 50 χλμ!!!), της Εθνικής σου Οδού, ενώ ήταν υποχρέωση του κράτους να την κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στον κάθε "όμορφο", που παριστάνει τον...εργολάβο.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί πουλάνε φθηνά τα...χαζοκούτια;
 
Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια των...σίριαλς. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα, στον απογευματινό πληρωμένο ντελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα", με καμιά ειδικότητα, στον αέρα.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί σ' έδιωξαν απ' το χωριό κι απ' τη γη σου, δίνοντάς σου μια θέση στο..."δημόσιο";
 
Για να τα δώσουν δωρεάν στους νέους..."εποίκους".
 
Κατάλαβες τώρα γιατί πρέπει το ζευγάρι να δουλεύει σε δυο δουλειές, ενώ ο παππούς θα πρέπει να δουλεύει ακόμα και στα...70 του;
 
Για να μεγαλώνουν τα παιδιά μόνα τους χωρίς κανένα προσανατολισμό και αρχές. Για να χαθεί η «καταραμένη» φυλή σου. Τούτο το ξέρουν πολύ καλά και γι' αυτό προωθούν την...υπογεννητικότητα.
 
Κατάλαβες τώρα γιατί στη βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος;
 
Επειδή αυτός δεν θέλει ν' ανήκει στο θίασο των 300 που προδιαγράφουν οι κομματικές λίστες, τις οποίες συντάσσουν κυρίαρχα οι ντόπιοι τοποτηρητές της παγκοσμιοποίησης μαζί με τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Έτσι, στο θέατρο που λέγεται...βουλή, δεν υπάρχει σήμερα, σχεδόν κανένας απ' τους λαμπρούς Έλληνες διανοητές και επιστήμονες, επειδή δεν είναι...θεατρίνοι.
 
 
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά;
 
Επειδή είναι υπεύθυνοι για τον κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ...ΓΕΝΝΗΘΕΙ...
 
Γιατί δε θέλουν άλλους Έλληνες σ' αυτόν τον τόπο.
 
Ούτε στο γένος, ούτε στη σκέψη...
 
Οι γνωστοί αυτοί άγνωστοι και τα όργανά τους, συντελούν μια νέα μορφή γενοκτονίας και το ξέρουν πάρα πολύ καλά, επειδή αυτοί είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν και την εκτελούν!

Σχόλια

22/08 16:53  darz
mia eikona 1000 lekseis!
22/08 20:51  atan
ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ : Και τότε που Αρης & Ζέρβας , κάνανε τον Γογοπόταμο λαμπόγιαλο,βρέθηκαν Προδότες
Και τον Καραισκάκη φάγανε Προδότες
Και τον Κολοκοτρώνη Φυλάκισαν
Και τον Καποδίστρια Σκότωσαν Προδότες
Συμπέρασμα : Χωρίς ΠΡΟΔΟΤΕΣ , Κάστρα δεν Πατιόνται
22/08 22:05  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
αμαν βρε μογκα...πολύ δρακουλιάρικο σου βγηκε! ωστε οι τραπεζιτες θελαν να σου πάρουν το σπίτι για να το μοσχοπουλησουν σε κανένα σομαλό τουρίστα και να ανοίξουν και μαντρες αυτοκινήτων?!
23/08 10:44  vrettak
αραξε σε καμμια παραλια γιατι σε βλεπω στρεσσαρισμενο.Οταν ολοι οι ελληνες επαιρναν <<τζιπαρες>> και πηγαιναν 5 φορες το χρονο διακοπες, οταν επαιραναν του οσε 3000 ευρω για να ανεβαζουν τις μπαρες γιατι δεν τα εγραφες οτι ειναι προιοοντα των απανταχου ανθελληνων.Φοβου τους μετα χριστο προφητες>προς αταν τον καποδιστρια δεν τον σκοτωσαν προδοτες
23/08 12:07  Mogadishu
...Σομαλος τουριστας? χμμμ, δεν ειναι και τοσο ανεκδοτο πια! Μου εδωσες ιδεα Σολωνα για μελλοντικη αναρτηση...Τουρισμος-κρουαζιερα στη Σομαλια!Τρελο ακουγεται? Κι ομως...Ω ναι!

Οσο για τον Καποδιστρια, δεν ειναι δα και κανα επτασφραγιστο μυστικο οτι τον εφαγαν οι Αγγλοι κι οχι οι οι Μαυρομιχαλαίοι, οπως λέγεται ακομη, 180 χρόνια μετα...

Οσο για τους προδοτες, ή "προδοτες", παντα υπηρχαν και θα υπαρχουν...

Ένα μέρος των πρωταγωνιστών...που γνώριζαν, πέρασε στους αντιπάλους του με πρώτους και καλύτερους τον Δ. Ρώμα και τον Γ. Σταύρου.
Ο Σεβάσμιος της Στοάς Επτανήσου με έδρα τη Ζάκυνθο, κόμης Διονύσιος Ρώμας ήταν ο σκοτεινός ηγέτης της αγγλικής παράταξης και προτάθηκε ως αντίπαλος υποψήφιος κυβερνήτης στην Εθνοσυνέλευση που εξέλεξε τον Καποδίστρια.
Ο Ρώσσος Πρέσβυς Ριμποπιέρ στην έκθεσή του για την δολοφονία του Καποδίστρια γράφει ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι η «δολοφονική χειρ εξοπλίσθη παρά της Αγγλίας», ενω θα επρεπε να διερευνηθει και η σχέση του Ρώμα με τους ανθρώπους που πραγματικά δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, διότι οι Μαυρομιχαλαίοι απλά ήταν παρόντες στη δολοφονία και χρησιμοποιήθηκαν από τους οργανωτές, ως «οι ένοχοι» που συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρω για να κλείσει η υπόθεση.
Περισσοτερα στο:
Δημήτριος Κοκκινάκης «Ποιοι δολοφόνησαν τον Καποδίστρια;» ...και οχι μονο!
23/08 18:13  Bankerman
Οταν ο λαος ειναι ηλιθιος καλα να παθει. Δες ποιοι ειναι οι νεοπλουτοι τηε Ελλαδος και ποιοι της υπολοιπης Ευρωπης. Αμορφωσια, απατη και μεγαλοστομια.
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...