Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Το φαινόμενο "Coolidge"...
5321 αναγνώστες
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011
14:13

 

Οι άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι...
 
               ακόμη κι όταν έχουν την πιο όμορφη γυναίκα δίπλα τους.
 
 
 
Πάρτε για παράδειγμα το σούπερ μοντέλο Christie Brinkley, το διαζύγιο της οποίας απασχόλησε στο πρόσφατο παρελθόν τα αμερικανικά μίντια. Αυτό που εξέπληξε τους "κοινωνικούς σχολιαστές" στις ΗΠΑ, ήταν η ακατανόητη απιστία του πρώην συζύγου του μοντέλου, αρχιτέκτονα Peter Cook, με μια ασήμαντη 18χρονη πωλήτρια. Ο Κουκ πέρναγε ονειρεμένη ζωή σε πολυτελή σπίτια και κότερα, ενώ και οι προσωπικοί του λογαριασμοί ήταν πολλές φορές πληρωμένοι από την ίδια την Μπρίνκλεϊ, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται στα 80 εκατ. δολάρια.
 
Ορισμένοι είπαν ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι τρελός για να απατήσει μια από τις πιο πλούσιες και σέξι γυναίκες της Αμερικής. Όμως, πρόκειται απλώς για το φαινόμενο "Coolidge".

 
 
Το φαινόμενο αυτό, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά σε ποντίκια στη δεκαετία του '50. Οι ερευνητές έβαλαν ένα αρσενικό ποντίκι στο κλουβί μαζί με 4-5 θηλυκά που βρίσκονταν σε οίστρο και δεν άργησαν να καταγράψουν μια φρενίτιδα συνουσιών. Σταδιακά, η επιθυμία του αρσενικού ποντικιού για σεξ μειωνόταν και μετά από δύο μέρες εξανεμίστηκε εντελώς, παρότι τα θηλυκά ποντίκια συνέχιζαν να στέλνουν μηνύματα διαθεσιμότητας….

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι το αρσενικό ποντίκι είχε εξαντληθεί αλλά όταν πρόσθεσαν στο κλουβί καινούργια θηλυκά, παρατήρησαν με μεγάλη έκπληξη ότι το αρσενικό ποντίκι ξαναβρήκε το ερωτικό του σφρίγος. Άρχισε ένας δεύτερος κύκλος σεξουαλικής φρενίτιδας, αλλά μόνο με τα καινούργια θηλυκά. Το αρσενικό ποντίκι θυμόταν ποια θηλυκά είχε "εξυπηρετήσει" και τα απέφευγε συστηματικά…
 
 
 
Το πείραμα επαναλήφθηκε πολλές φορές και πάντα τα αρσενικά ποντίκια έκαναν σεξ μόνο με τα νεοεισερχόμενα στο κλουβί θηλυκά. Το φαινόμενο αυτό, δηλαδή το αρσενικό να αποφεύγει τα θηλυκά με τα οποία έχει ήδη κάνει σεξ και να αναζητά καινούργια, ισχύει σε πολλά είδη ζώων, π.χ. φίδια, ακρίδες, κριάρια, ταύρους κλπ.

Το όνομα Coolidge, προέρχεται από ένα περιστατικό με τον John Calvin Coolidge, τον 30ό πρόεδρο (1923-1929) των ΗΠΑ…Ο Αμερικανός πρόεδρος επισκέφθηκε μαζί με τη γυναίκα του μια κρατική φάρμα. Το ζεύγος είχε ξεναγηθεί χωριστά, με μια μικρή χρονική διαφορά. Όταν η κυρία πέρασε μπροστά από ένα κοτέτσι ρώτησε τον ξεναγό αν ο κόκορας εκτελεί τα "καθήκοντά" του καθημερινά. "Πολλές φορές την ημέρα, κυρία" ήταν η απάντηση του ξεναγού. "Παρακαλώ, πείτε το αυτό στον κύριο Coolidge", είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ…

 
 
 
Σε λίγο πέρασε κι ο πρόεδρος από το ίδιο σημείο, και ο ξεναγός του μετέφερε τα λόγια της συζύγου του. Αφού σκέφτηκε λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε: "Με την ίδια κότα κάθε φορά;" "Όχι, με άλλη κότα κάθε φορά, κύριε", απάντησε ο ξεναγός. "Παρακαλώ, πείτε το αυτό στην κυρία Coolidge", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος...

Οι βιολόγοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο Κούλιτζ
εμφανίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια όταν τα αρσενικά θηλαστικά ανέπτυξαν μια στρατηγική να γονιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα θηλυκά. Η στρατηγική αυτή ρυθμίζεται υποσυνείδητα από ένα αρχαίο μέρος του εγκεφάλου, το λιμπικό σύστημα όπου ανήκει ο υποθάλαμος ο οποίος συμμετέχει σε πολλές βασικές λειτουργίες όπως είναι ο έλεγχος της πείνας, της δίψας, του ύπνου, της θερμοκρασίας, του σεξ, της μνήμης και των συναισθημάτων…
 
 
Πολλοί πιστεύουν πως όχι μόνο τα αρσενικά ζώα αλλά και ο άνδρας διαθέτει αυτόν τον πρωτόγονο προγραμματισμό και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Πράγματι ο άνδρας, ακόμα και αν είναι ευχαριστημένος με τη μόνιμη σχέση του, εκδηλώνει συχνά την επιθυμία για καινούργιο ερωτικό ταίρι. Αντίθετα, οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να κάνουν σεξ με τον ίδιο άνδρα για μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμη και για ολόκληρη τη ζωή τους.
 

 

Στον άντρα παρατηρείται μια ραγδαία μείωση της τεστοστερόνης και μειωμένη έκκριση ντοπαμίνης, βασικής ορμόνης της ευχαρίστησης, όταν ο ερωτικός σύντροφος παραμένει ο ίδιος επί μακρόν. Αυτός είναι ο λόγος που η επιθυμία του άντρα για σεξ στη διάρκεια του γάμου πέφτει σημαντικά, ενώ της γυναίκας παραμένει σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα, λένε ορισμένοι ψυχολόγοι.

 

 

  Jimmy Smith - I got my mojo workin'

 


Υστερα από μερικά χρόνια γάμου, η ντοπαμίνη μπορεί να ανέβει σημαντικά μόνο όταν ο άντρας βρει καινούργια γυναίκα κι ας είναι λιγότερο εμφανίσιμη από τη σύζυγο.  Δεν είναι τυχαίο που τις περισσότερες φορές, όταν η σύζυγος ανακαλύψει με ποια γυναίκα την απατούσε ο άντρας της, δυσκολεύεται να πιστέψει ότι είναι τόσο κακόγουστος
 
 
Αυτό συμβαίνει γιατί η ποικιλία για τον άντρα είναι από μόνη της ένα δυνατό αφροδισιακό. Δυστυχώς, η αντρική βιολογία κάνει τη μόνιμη σύντροφο να μοιάζει με βραστό κουνουπίδι και τη νέα, με μπριζόλα στα κάρβουνα, ακόμη κι όταν αντικειμενικά ισχύει το αντίστροφο.
Βέβαια, η επιθυμία για ανανέωση δεν υπάρχει μόνο στις ερωτικές σχέσεις, αλλά σ’ ολόκληρο το εύρος ζωής και αναφέρεται στην ψυχολογία με τον όρο "νεοφιλία"
 
Όλοι θέλουμε να κάνουμε ταξίδια, οι γυναίκες αρέσκονται ιδιαίτερα ν' αλλάζουν την εμφάνισή τους και τα παιδιά θέλουν καινούργια παιγνίδια. Έτσι και ο άνδρας, ως μεγάλο παιδί, νιώθει έντονα την επιθυμία για αλλαγή ερωτικού συντρόφου ρυθμισμένος από το ‘φαινόμενο Κούλιτζ’ το οποίο μπορεί να διαλύσει ακόμα και τον καλύτερο γάμο.
 
 
 
Μήπως τελικά, τίποτα δεν "καθαρίζει" περισσότερο το μυαλό απ' το καινούριο;
 
Σχόλια

30/03 20:21  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
βρε θηρίο, τι θες και τα σκαλίζεις?
χεχεχε
30/03 22:16  bartok
Καμία απολύτως "πολιτική ορθότητα" στα όσα μεταφέρετε αγαπητέ...
Μπράβο σας!
30/03 22:20  bartok
Υ. Γ. Υπάρχει όμως και μία "δημοκρατική δικαιοσύνη" στο αρχιώς αναφερόμενο περιστατικό:
Για σκεφτείτε: Η "σούπερ μοντέλα" να τρώει κέρατο από μία ασήμαντη πωλητριούλα...
Γιατί το κοριτσάκι αυτό (του οποίου τη φάτσα (όπως όλοι μας), δεν γνωρίζω καν, να μου είναι κατ' αρχήν συμπαθές;
30/03 22:48  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
βρε Μαρτυριάρη και ανάδρομε
31/03 01:20  shareholder-cs
Κάποτε σε μια χώρα μακρινή ίσαμε την Ιταλία του καβαλιέρε να πούμε, ήταν ένας μπερμπάντης βασιλιάς που ερωτοτροπούσε με τις όμορφες κυρίες της αυλής, και όχι μόνο, αλλά και άλλες παρδαλοτσουλίτσες.
Φυσικά μερικά μαθαίνονταν και γράφονταν με τη δέουσα προσοχή στις κουτσομπολίστικες στήλες των εφημερίδων και της τηλεόρασης και γινόταν το σχετικό σούσουρο.

Ο Επίσκοπος του έλεγε πολλές φορές διακριτικά:
«Βασιλιά μου δεν είναι σωστό αυτό , εσυ ως βασιλιάς πρέπει να δίνεις στους υπηκόους το καλό παράδειγμα του πιστού οικογενειάρχη» και τέτοια.
Αυτός όμως συνέχιζε.

Κάποια μέρα τον κάλεσε ο βασιλιάς τον επίσκοπο στο παλάτι για φαγητό.
Του μαγείρεψαν φασιανό στιφάδο, που ήξεραν ότι ήταν το αγαπημένο φαγητό του Επίσκοπου.
Ο επίσκοπος το έφαγε με πολύ όρεξη, έγλυψε και το πιάτο που λέει ο λόγος, έβαλε να φανταστείτε και συμπλήρωμα.
-Σου άρεσε Επισκοπέ μου; τον ρώτησε ο Βασιλιάς.
-Ήταν πραγματικά υπέροχο γεύμα μεγαλειότατε, σας ευχαριστώ πολύ, του αποκρίθηκε εκείνος.
-Ε τότε να μας ξαναέρθεις και αύριο, τον προσκάλεσε ο Βασιλιάς.

Την άλλη μέρα και πάλι φασιανό στιφάδο το γεύμα.
Έφαγε ο Επίσκοπος αλλά όχι με την ίδια όρεξη όπως τη προηγούμενη.
-Σου άρεσε σήμερα το φαγητό Επισκοπέ μου; τον ρώτησε ο Βασιλιάς.
-Δοξα το Θεώ, καλό ήταν βασιλιά μου του απάντησε εκείνος.
31/03 01:21  shareholder-cs
(συνέχεια του ανέκδοτου)
Τρίτη μέρα και πάλι τον προσκάλεσε για γεύμα ο Βασιλιάς. Και όπως το φαντάζεστε, πάλι του σερβίρισαν το γνωστό φασιανό, εξίσου καλά μαγειρεμένο.

Έκανε πως έτρωγε ο Επίσκοπος, κάτι από πείνα, κάτι για να μη προσβάλει τον Βασιλιά, αλλά ήταν προφανές ότι δεν κατέβαινε ευχάριστα το φαγητό.
Στο τέλος άφησε σχεδόν το μισό φασιανό στο πιάτο.

-Μα γιατί Επίσκοπέ μου δεν έφαγες; Μήπως δεν το μαγείρεψαν καλά οι μάγειρες σήμερα το αγαπημένο σου; ρώτησε ο Βασιλιάς κάνοντας τον αφελή.
Να φωνάξω τον Σεφ να διαμαρτυρηθείς…

-Οχι Βασιλιά μου, καλά το μαγείρεψαν και σήμερα οι μάγειρες σου, ας τους ανθρώπους ήσυχους, αλλά να, και με το συμπάθιο δηλαδή, κάθε μέρα φασιανό, φασιανό , τον βαρέθηκε πλέον η ψυχή μου…

-Τι να σου πω Επίσκοπέ μου, τώρα που μου εξομολογήθηκες, σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Και η βασίλισσα στην αρχή καλή ήταν, αλλά να μη στο κρύψω, κι εγώ κάθε μέρα, βασίλισσα, βασίλισσα, πλέον την βαρέθηκε η ψυχή μου…
31/03 01:25  shareholder-cs
Ηθικόν διδαγμα, ακόμα και τη βασιλισσα να εχεις, ερχεται μια μέρα που τη βαριέσαι (στο κρεβάτι)
31/03 08:02  Λουκρητια
Δηλαδη...μετα το "Αχ,Κουλα!",μενει να βαριαναστεναξουμε:"Αχ,Κουλιτζ!"?
31/03 15:13  Mogadishu
Ανάδρομος; Ανάδρομος λέγεται ο πλανήτης αυτός που φαινομενικά σε σχέση με τη γη, παρουσιάζει κίνηση ανάποδη, προς τα πίσω. Γενικά όταν ένας πλανήτης γίνεται ανάδρομος, τα χαρακτηριστικά που αυτός αντιπροσωπεύει αλλοιώνονται. Μερικά καλά χαρακτηριστικά “εξασθενούν” και κάποια άσχημα γίνονται εντονότερα, η ενέργειά του στρέφεται εσωτερικά, καλώντας σε ενδοσκόπηση και εσωτερικό διάλογο, διερευνώντας τις αιτίες που έχουν οδηγήσει στην υιοθέτηση συμπεριφορών που δεν μας εκφράζουν απόλυτα.

Σόλωνα;
Κάθε κανόνας έχει κι εξαιρέσεις, τίποτα απόλυτο, πέραν της ανθρώπινης βλακείας.

Χρήστο...
Από την άλλη, "Αλλες οι χάρες της Queen κι άλλες της καμαριέρας"!
04/04 00:53  catman
Δε ξερω τι μου λετε αλλα η φωτο ειναι οτι το καλυτερο. Το απολυτο θηλυκο. Αυτη τη γυναικα δε θα την αλλαζα με τιποτα. Δεστε πλασμα παιδια.
07/04 15:46  catman
Tι μας λεει η christie Brinkley εχει λεει 80 ψωροεκατομυρια σιγα τα λεφτα. Εδω ο δικος μας ο πρωην Υπουργος εχει 280 εκατ. Και στην Ελβετια μαλιστα. Οχι παιζουμε.
11/04 18:09  σεβαστη
Ως επιχείρημα ,δεν λέω, ισχυρό μου φαίνεται.
Τις παντοφλίες ποιός τις τρώει;
12/04 18:11  σεβαστη
... τις παντοφλιές
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις