Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


O Speedy Gonzales, η Εμπορική, το Δημόσιο χρέος...
4010 αναγνώστες
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
02:14

Με αφορμή το σημερινό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη και τα περί Προβόπουλου στο "ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ", ξαναθυμήθηκα μια ανάρτησή μου χρόνια πριν, την οποία και παραθέτω...

 

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ...ή ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΣΑΙ...

 

Πάμε λοπόν...


 

Γ. Προβόπουλος...Τότε και σήμερα...

 

ή αλλιώς για γέλια και για κλάματα.

 

Να ποιός...να μην πω, διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

 

Και μετά απορεί ο κόσμος γιατί απέτυχε το μεγάλο deal, αν το ήξερε, αν δεν το ήξερε...και να ΄χαμε να λέγαμε...

 

***Αναδημοσιεύω λοιπόν ένα παλαιότερο άρθρο μου, για τον συγκεκριμένο "κύριο"...

 

375 επισκέψεις σε αντίστοιχα υποκαταστήματα, σε ΕΝΑΜΙΣΗ μήνα!!!

Μαζί με τα Σαββατοκύριακα υπολογισμένα, σημαίνει 8,3 καταστήματα ανά ημέρα!!!

 

Χωρίς τα Σαββατοκύριακα...12,5 καταστήματα ανά ημέρα!!!

 

Είναι δυνατόν ???

Απρίλης 2005


Επίσκεψη Προβόπουλου σε Υποκαταστήματα

"Ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, Γ. Προβόπουλος, ολοκλήρωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη πρόγραμμα επισκέψεων σε 375 Υποκαταστήματα της Τράπεζας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Προβόπουλου διήρκεσε ενάμιση μήνα και, όπως τόνιζαν στελέχη της τραπεζικής αγοράς, πρόκειται για την πρώτη ύστερα από 20 χρόνια επίσκεψη επικεφαλής της Εμπορικής Τράπεζας στο σύνολο των καταστημάτων του ιδρύματος. Στόχος των επαφών του κ. Προβόπουλου ήταν η ενθάρρυνση και η αφύπνιση του προσωπικού της τράπεζας, ( σημειώστε το αυτό περί αφύπνισης γιατί θα μας χρειαστεί παρακάτω)... προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση του ιδρύματος στο αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον".

Πηγή : Euro2day.gr (15/04/05  15:07)

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/78318/Article.aspx


 

ΣΧΟΛΙΟ

375 επισκέψεις σε αντίστοιχα υποκαταστήματα, σε ΕΝΑΜΙΣΗ μήνα!!!
μαζί με τα Σαββατοκύριακα υπολογισμένα, σημαίνει 8,3 καταστήματα ανά ημέρα! χωρίς τα Σαββατοκύριακα 12,5 καταστήματα ανά ημέρα!!!


Είναι δυνατόν ???

Μα και βέβαια δεν είναι, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει η παραπάνω ανακοίνωση!

 

Μέσα σε 30 εργάσιμες, (δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι οι υπάλληλοι ειδικά της Εμπορικής πηγαίνουν στη δουλειά Σαββατοκύριακο - αυτοί δεν θα πηγαίνανε ακόμα και η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού να γινότανε...), βγαίνει δηλ. στο 8άωρο, 12.5 καταστήματα/ημέρα.... 38 λεπτά ανά κατάστημα - χώρια οι μετακινήσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα με τα νησιά μαζί!!! Όχι δηλαδή πως με τα Σαββατοκύριακα υπολογισμένα, βγαίνει πάλι το νούμερο, δεν βγαίνει με τίποτα!!!

Τώρα, πως τα κατάφερε αυτός ο Speedy Gonzales να πάει σ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας σε ενάμιση μήνα, ένας Θεός ξέρει! (άσε που τα περισσότερα νησιά θέλουν μισή μέρα πίσω μπρος με το αεροπλάνο).

 

Να μια εξήγηση:

 

Στην Εμπορική σαν επαναπαυμένοι δημοσιοθεσίτες που χρειάζονται αφύπνιση, όπως είπε και ο Προβόπουλος παραπάνω, (είδατε που μας χρειάστηκε η σημείωση?), αν τους είπαν ότι τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος, όχι θα έλεγαν (???), σαν ωραίοι κοιμώμενοι, ώστε να εκτεθούν κιόλας? Μη γελάτε, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα!

Πάμε τώρα στη δεύτερη και σπουδαιότερη εξήγηση του παγκοσμίου φαινομένου για τα ρεκόρ Γκίνες, των 375 επισκέψεων σε ενάμιση μήνα, που ανατρέπει όλα τα δεδομένα μέχρι σήμερα στην γενετική επιστήμη, αφού εκτός του Speedy Gonzales και του Road Runner που τρέχει με χίλια για να μην το προλάβει το κογιότ, κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να το καταφέρει !

 

  


Ποια είναι αυτή ? Κλωνοποίηση φίλοι μου.

Στείλανε κλώνους του κ. Προβόπουλου!!!

 

Κοιμώμενοι – κοιμώμενοι, αλλά είναι πολύ μπροστά (προφανώς) στην γενετική επιστήμη – όχι παίζουμε...Γιατί θαρρείτε τους θέλανε τόοοοσο πολύ οι Γάλλοι; Επειδή είναι τράπεζα; (χου, χου, χου - καλό αστείο, η Εμπορική "τράπεζα")- αμ δε, ερευνητικός οργανισμός είναι και λίγοι το ‘χουν καταλάβει!
 

Υπάρχουν κι αποδείξεις: Το προσωπικό της Εμπορικής πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά απο επιστήμονες με ντοκτορά τουλάχιστον! Αλλιώς πώς να εξηγηθεί οτι το μέσο κόστος ανα εργαζόμενο, (αμοιβές, ασφαλιστικά, παροχές), στην Εμπορική ήταν 60.000 ευρώ/έτος, όταν στη Eurobank είναι 38.000, στην Πειραιώς 40.000 και πάει λέγοντας...Ακόμη και στην Εθνική, το κόστος ήταν 48.000/έτος.

Ακούστε που σας λέω...γενετική, φίλοι μου, γενετική.

 

***Εξι χρόνια μετά, φαίνεται ότι τα πειράματα γενετικής στα εργαστήρια της Εμπορικής, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην  κλωνοποίηση, ώστε να δημιουργηθεί κλάδος γενετικής στο ελληνικό  χρηματιστήριο κι έτσι η Εμπορική, αντί να βρεθεί στα 200 ευρώ, αποσύρθηκε από το ταμπλό στο 1,76!!!

   Σωτηρία Λεονάρδου - Παράξενος Κόσμος

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, που κρατάει τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους, το 2006 πήρε και...επιστροφή φόρου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη...

4.051.949,01 ευρώ δήλωσε στην Εφορία ο Προβόπουλος κατά το έτος 2008...

Aπό τα ανωτέρω εισοδήματα των 4.051.949 ευρώ, σχεδόν το 100%, αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα οποία φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Τώρα, προτείνει λύσεις, ζητώντας από τον λαό άγρια λιτότητα...για να βγούμε απο το αδιέξοδο...Και βέβαια, εμείς οι...υπόλοιποι πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερες θυσίες για να βγάλουμε την χώρα απο το αδέξιοδο που την οδήγησαν οι...κατά καιρούς Εθνοσωτήρες Κυβερνήτες Μας!!!  

 

***Ηταν Νοέμβρης του 2011...όταν ξαναδημοσίευσα γεγονότα του 2005, α ρε Ελλαδάρα, η ιστορία σου επαναλαμβάνεται...ακούει κανείς?  μαθαίνει κανείς?

 

...Το νου σας "ρεμάλια" τι θα ψηφίσετε...που έλεγε ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας, κάποτε...

 

 

 

Σχόλια

29/09 22:17  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Ωραίο λαμόγιο ρε Μόγκα!
Που τον ανακάλυψες? Άκου αυτοτελως φορολογούμενα ποσά?!
Μπουρλότοοοοοοοοοοοοοο
30/09 00:50  shareholder-cs
Αυτό που ανακάλυψαν στο CERN οτι τρέχει με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός -"αδειάζοντας" τον Einstein, ήταν( το βρήκατε): ο ...Προβόπουλος στο tour ανά το δύκτιο της Εμπορικής.
30/09 00:54  shareholder-cs
Ελληνικές γαλαντομίες εν μέσω δύσκολων ημερών...
http://shareholder-cs.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=20739&blid=14
30/09 11:40  Mogadishu
Καλημερα Σολωνα, καλημερα Χρηστο...

Ερωτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή προς τον Τρισέ..."Από που προέρχονται τα εισοδήματα του Γιώργου Προβόπουλου, αφού δεν γνωρίζουμε εάν αυτά προκύπτουν από κινητές αξίες ή συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων ή οτιδήποτε άλλο και αν υπάρχει προσωπική σύγκρουση συμφερόντων τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν ή φαίνεται να επηρεάζουν την αμερόληπτη και αντικειμενική εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά το γράμμα και πνεύμα του Κώδικα Συμπεριφοράς της ΕΚΤ"...η οποια ποτε δεν απαντηθηκε!

Αρα, πολυ σωστα..."Λαμόγιο", φιλε Σολωνα, καθοτι, ετυμολογικα...

Λαμόγια (Προβοπουλος)
= οι αβανταδόροι των παπατζήδων (Τρισέ)

Η λέξη πιθανως προέρχεται από το ιταλικό «la moglie» (λα μόγιε - η γυναίκα), και συγκεκριμένα από τους χαρτοπαίκτες της Νάπολης. Όταν κάποιος απο αυτούς κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη χάσει πάλι τα λεφτά του, έλεγε «la moglie, la moglie», ότι τον φώναζε δηλαδή η γυναίκα του, και τα έπαιρνε κι έφευγε.
Road Runner δηλαδή, ονομα και πραγμα...
10/04 00:59  γεροjerri
Γεια σου moga με τα ωραία σου...
Χαιρετώ την εκλεκτή παρέα!
10/04 09:49  Mogadishu
Γεια σου ρε φίλε Jerri...χρόνια και ζαμάνια...να ΄σαι καλά!
10/04 10:50  favlos
βρε καλώς τον jerri
γριάjerri έπρεπε να το βάλεις ;)

yg

ωραίο το κομμάτι της Σωτηρίας Λ.
10/04 16:42  γεροjerri
favlos
γριαjerri θα προκαλούσε μια κάποια σύγχυση...
10/04 16:55  Mogadishu
χαχαχα...Ναι ρε JERRI, σωστός...μην μασάς...
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
15/10Λογιστικά τρικ δεν είναι όλα? Χρέη και κέρδη...