Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Τι κοινό έχουν οι...
2577 αναγνώστες
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011
13:14

 

Μάρτιν Λούθερ ΚινγκΑούνγκ Σαν Σούου Κίι,
Ριγκομπέρτα ΜέντσουΝτέσμοντ Τούτου και Αλμπερτ Σβάιτσερ...
 
με τους...
Χένρι Κίσσινγκερ, Κόφι Ανάν, Μάρτι Αχτισαάρι και Μπαράκ Ομπάμα;
 
- Όλοι τους έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, που απονέμεται ετησίως.
 
   Ωστόσο, όσο καλοπροαίρετος και αν είναι κάποιος, δεν θα μπορέσει να συγκρατήσει την έκπληξή του, που όλα τα παραπάνω πρόσωπα έχουν τιμηθεί μ' ένα βραβείο, σκοπός του οποίου είναι να τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στην επίτευξη της ειρήνης, στη μείωση των εντάσεων και των πολεμικών συρράξεων στον πλανήτη μας. Και αν για τους πέντε πρώτους εκ των ανωτέρω δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία, τουλάχιστον δεν υπήρχε την εποχή που τους απονεμήθηκε το εν λόγω βραβείο, ότι προσέφεραν τα μέγιστα για τον παραπάνω σκοπό, εν τούτοις γεννάται απορία πως τιμήθηκαν :
 
 
  
 
1) Ο Χένρι Κίσσινγκερ, βραβεύθηκε  το 1973 με το Νομπέλ Ειρήνης, που πέρα απ' όσα ευφάνταστα του καταλογίζουν οι πωλητές των θεωριών συνωμοσίας, με αποκορύφωμα τη διαβόητη "Δήλωση Κίσσινγκερ", (για την οποία αρκετοί επιμένουν για την πλαστότητά της), πιστώνεται με τη συμμετοχή του στην κατάρτιση και υλοποίηση του σχεδίου "ΚΟΝΔΩΡ", το οποίο αποσκοπούσε στην ανατροπή δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική π.χ. κυβέρνηση Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή, καθώς, επίσης και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, κτλ...

 

2) Ο Κόφι Ανάν, βραβεύθηκε  το 2001 με το Νομπέλ Ειρήνης, που απέτυχε να εμποδίσει την εισβολή των Η.Π.Α. στο Ιράκ, επιτρέποντας έτσι, την καταστρατήγηση του Καταστατικού Χάρτη του Ο.Η.Ε., του οποίου μέχρι πρότινος προΐστατο, αλλά και επέτρεψε μια σειρά από σκάνδαλα αναφορικά με τη λειτουργία του προγράμματος "Πετρέλαιο για τρόφιμα", με αποκορύφωμα την εμπλοκή του ίδιου του γιού του, Κότζο Ανάν, που εργαζόταν σε νευραλγική θέση στο πρόγραμμα αυτό, στα σκάνδαλα αυτά (ο νεποτισμός δεν αποτελεί, δυστυχώς, ιδιαιτερότητα της δημόσιας ζωής της ημεδαπής)...

 

 
3) Ο Μάρτι Αχτισαάρι, βραβεύθηκε  το 2008 με το Νομπέλ Ειρήνης, πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, μεσολαβητής του Ο.Η.Ε. για την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, που θεωρείται υπεύθυνος για την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία αλλά και την μονομερή αντιμετώπιση του όλου αυτού θέματος με τέτοιον τρόπο, ώστε να δώσει ουκ ολίγες λαβές για μεροληπτική "επίλυσή" του.
 
 
4) Ο Μπαράκ Ομπάμα, βραβεύθηκε  το 2009 με το Νομπέλ Ειρήνης,  χάρη στις αξιέπαινες προσπάθειές του να ενισχύσει την παγκόσμια διπλωματία και τη συνεργασία των λαών, αποδίδοντας μεγάλη σημασία στο όραμα και στις προσπάθειές του, για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα!!!

Και τώρα τα ωραία...

Συνολικά υπήρχαν 205 υποψηφιότητες για το συγκεκριμένο βραβείο. Μεταξύ των φαβορί ήταν ο πρωθυπουργός της Zimbabwe και ένας Κινέζος αντικαθεστωτικός. Τη βράβευση του Barack Obama χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και το ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα, το οποίο εκτιμά ότι η βράβευση του Αμερικανού προέδρου πρόκειται να τον εμψυχώσει στον αγώνα του υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης ??? και της εξάλειψης της φτώχειας ???

«Η απονομή του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο ενισχύει τις ελπίδες ότι θα εργαστεί περισσότερο για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο ???», εκτιμά και η ηγέτιδα των Ουιγούρων - 9 εκατομμύρια τουρκόφωνων μουσουλμάνων, που ζουν στην επαρχία Σιντζιάνγκ της δυτικής Κίνας, με προτίμηση στο σουνιτικό Ισλάμ - η οποία φερόταν επίσης ως υποψήφια για το βραβείο.

«Ο αμερικανός πρόεδρος είναι η "σωστή απάντηση" για μια τέτοια διάκριση» δήλωνε και ο πρόεδρος του Αφγανιστάν ??? Hamid Karzai. Από την άλλη, οι Ταλιμπάν καταδίκασαν τη βράβευση,  λέγοντας πως «δεν κατάλαβαν καμιά αλλαγή της στρατηγικής για την ειρήνη, δεν έκανε τίποτα για την ειρήνη στο Αφγανιστάν, δεν έλαβε κανένα σχετικό μέτρο ειρήνευσης ή σταθεροποίησης της χώρας».

Για τη βράβευσή του τον συνεχάρη και η Παλαιστινιακή Αρχή ??? εκτιμώντας ότι έτσι αυξάνεται η ευθύνη για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν ???  δήλωσε ότι η απονομή του Βραβείου Νομπέλ Ειρήνης στον Barack Obama θα πρέπει να τον παρακινήσει να συμβάλει στην εξάλειψη της αδικίας από τον κόσμο.

Ποια έκπληξη να μας περιμένει το 2011?

Ο ’λφρεντ Μπέρναρντ Νομπέλ (1833 - 1896), ήταν Σουηδός χημικός, μηχανικός και βιομήχανος, γιος του επίσης, μηχανικού και βιομήχανου, Εμμανουήλ Νομπέλ, εφευρέτη της υποβρύχιας νάρκης. Σπούδασε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και στις ΗΠΑ. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη χημεία και κυρίως με τις εκρηκτικές ύλες. Τελειοποίησε τον τρόπο παρασκευής της νιτρογλυκερίνης και ίδρυσε εργοστάσιο παραγωγής της σε μεγάλες ποσότητες.
 
Έλαβε πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας και απέκτησε μεγάλη περιουσία, μεγάλο τμήμα της οποίας διέθεσε για φιλανθρωπικούς και ερευνητικούς σκοπούς σε διάφορα ιδρύματα. Με το υπόλοιπο της περιουσίας του καθιέρωσε τα ομώνυμα βραβεία Νομπέλ. Κλειστός χαρακτήρας από τη φύση του, ασχολήθηκε και με τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία.
 
Τα βραβεία Νομπέλ, είναι ετήσια διεθνή βραβεία που δίνονται απο το 1901 για επιτεύγματα στην Ιατρική, Χημεία, Φυσική, Λογοτεχνία και Ειρήνη. Κάθε βραβείο απαρτίζεται από ένα μετάλλιο, ένα χρηματικό ποσό 1,4 εκατ. δολαρίων κι ένα δίπλωμα.

  Frivolous - Moonshine

Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα ’ρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
15/10Λογιστικά τρικ δεν είναι όλα? Χρέη και κέρδη...