Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


To blog or not...to blog - Γύρω γύρω Σάββατο...
3780 αναγνώστες
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009
03:02

 

   3 γνωστοί που είχαν να συναντηθούν απο φοιτητές ακόμα, συναντήθηκαν τυχαία σε μια από αυτές τις blogογειτονιές που υπάρχουν στο διαδύκτιο. Θες από τα νικς, θες από τα προφίλ, θες από τη θεματολογία τους, δεν άργησαν πολύ να καταλάβουν ποιον είχε απέναντί του ο καθένας... ανταλλάσουν mails, τηλέφωνα και βλέπουν ότι στην blogογειτονιά που συχνάζει ο καθένας τους, πρώτο και με διαφορά το δικό του blog...μετά από μερικές μέρες συναντιούνται σ' ένα καφέ να τα πουν από κοντά.

   Με τα πολλά, αφού εξιστορούν τα προσωπικά τους, τα επαγγελματικά κι ένα σωρό άλλα, φτάνουν και στα blogs, πως δηλαδή τα 'χουν καταφέρει και οι τρεις να 'ναι πρώτοι και με διαφορά. Βλέπουν όμως στο μεταξύ ο ένας στον άλλο εμφανείς διαφορές από τα φοιτητικά τους χρόνια. Π.χ. ο ένας φορούσε ένα μεγαλοσταυρό, ο άλλος ήταν με το κοράνι υπό μάλης και ο τρίτος είχε το ταλμούδ στην τσέπη, ενώ παράλληλα στο blog του καθενός, εκτός από την ονομασία του, υπήρχε μια διακριτική αναφορά και  θεματολογία στην κάθε θρησκεία.

    Ρώτησαν λοιπόν ο ένας τον άλλο τι συνέβη. Βρε παιδιά εμείς είμασταν άθεοι, τι έγινε τώρα; ούτε είχαμε και καμιά ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία, blogs και τέτοια...κι όχι μόνο αυτό, αλλά τα καταφέραμε να 'μαστε και πρώτοι...άρχισαν λοιπόν να μιλάνε ο ένας στον άλλο για την ενασχόλησή τους με τα blogs και την εμπειρία που τους έκανε πιστούς.


 Λέει ο Χριστιανός: 

   Αφήστε ρε παιδιά τι έπαθα....Μήνες είχαν περάσει που είχα αναρτήσει το blog, στις τελευταίες θέσεις ήμουν, έλεγα σε φίλους να με κλικάρουν, κλίκαρα κι εγώ, ανέβαινα λίγο, μετά πάλι κάτω, τίποτα σπουδαίο, πάτος!  Καλοκαιράκι, παίρνουμε το ιστιοπλοϊκό μαζί μ' ένα φιλικό ζευγάρι, κάποια στιγμή κατεβαίνω στην καμπίνα, ανοίγω το λάπτοπ, συνδέομαι, μπαίνω στο blog, τρίτος από το τέλος, τραβάω καμιά 100στή κλικ στο τελευταίο θέμα που είχα αναρτήσει, στέλνω και μερικά μέιλς στους κολλητούς να κλικάρουν κι αυτοί κι ανεβαίνω πάνω. Εκεί που ήταν όλα γαλήνια, χαρά Θεού, ξαφνικά πιάνει 10 μποφόρ και σηκώνει ένα κύμα...νααα! τι να κάνω κι εγώ πέφτω στα γόνατα και φώναζα:

       

  Χριστέ μου, Χριστέ μου, Αγιε Νικόλα... σώσε μας και δεν θα ξανακλικάρω ψεύτικα στο blog μου κι ας μείνει για πάντα τελευταίο!!! και τι γίνεται τότε βρε παιδιά! θαύμα! ...γύρω γύρω κύματα ναααα και στη μέση η θάλασσα...λάδι!! Και βλέπω μπροστά μου τον Χριστό, σαν μια οπτασία, ίσα με 'κει πάνω, 900 πόδια ψηλό να με κοιτάζει με ένα αυστηρό ύφος παιδιά, μόνο που δεν τα ΄κανα πάνω μου...Αλλάζω λοιπόν το όνομα του blog σε:  http://Mc900ftjesus.blogspot.com ...Ο λόγος μου συμβόλαιο, κανένα κλικ  ξανά ούτε εγώ, ούτε οι φίλοι, το άφησα στη μοίρα του το Blog. Mετά από κανά μήνα, μπαίνω μια μέρα έτσι από περιέργεια και τι βλέπω? Σιγά σιγά είχα περάσει στην πρώτη θέση και χωρίς καινούρια ανάρτηση, όπου είμαι μέχρι σήμερα. Ε, πως να μην πιστέψω κι εγώ!


Εγώ πάλι τι έζησα βρε παιδιά , λέει ο (νυν) Μουσουλμάνος:   

   Μήνες κι εγώ πάλευα με το blog, συνεχώς στις τελευταίες θέσεις, κλικ εγώ, κλικ οι γονείς κι οι φίλοι, ξεκολλούσε για λίγο από τις τελευταίες θέσεις, ξανά μανά εκεί πάλι...Πάμε ένα ταξίδι με την κοπελιά στην Τυνησία, σταματάμε να ξαποστάσουμε με το γκρουπ σε μια όαση, δε χάνω χρόνο εγώ, βγάζω το λάπτοπ απ' τη θήκη, τραβάω μερικά κλικ στο blog, υπενθυμίζω  στους φίλους να μπαίνουν κι αυτοί που και που, μαζεύουμε τις σκηνές και ξεκινάμε πάλι την εκδρομή. Εκεί που πηγαίναμε με τις καμήλες στην έρημο ήσυχα-ήσυχα ξαφνικά πιάνει μια αμμοθύελλα!!! χαμός! ...τρελάθηκα...δεν τη βγάζουμε καθαρή σκέφτηκα, πέφτω στα γόνατα και φωνάζω:

  

  Αλλάχ Αλλάχ (καθότι ήμασταν σε μουσουλμανική χώρα), σώσε μας...και δεν πρόκειται να ξανακλικάρω ποτέ στη ζωή μου κι ας μην με διαβάζει κανένας...και τότε τι γίνεται βρε παιδιά.... γύρω γύρω αμμοθύελα και στη μέση τίποτα...ηρεμία...γαλήνη, νηνεμία...Γυρνάμε από το ταξίδι, κομμένα τα κλικ, κράτησα το λόγο μου, μετονόμασα και το Blog σε  http://desertmiracle--allah.blogspot.com/  και μετά από μερικές βδομάδες, ανοίγω να δω τι γίνεται και τι βλέπω: πρώτο το blog μου και με διαφορά!!! Δεν ξανάχασε την πρωτιά μέχρι σήμερα, ε πως να μην πιστέψεις μετά....

Εγώ να δείτε θαύμα που έζησα βρε παιδιά... λέει ο (νυν) Εβραίος:

   Μήνες κι εγώ το blog, συνεχώς στις τελευταίες θέσεις όπως κι εσείς,  κλικ εγώ, κλικ οι γονείς, οι γνωστοί κι οι φίλοι, ξεκολλούσε για λίγο από τις τελευταίες θέσεις, ξανά μανά εκεί πάλι...Καιρό σχεδιάζαμε με την γυναίκα μου ένα ταξίδι στους Αγίους Τόπους, τελικά τα καταφέραμε. Εκεί που πηγαίναμε ήσυχα ήσυχα ένα Σάββατο στη συναγωγή...τι βλέπω μπροστά μου ξαφνικά...

   Ενα γραφικό καφενέ με ναργιλέδες και τσάι, σταματάμε λοιπόν και αφού  παραγγέλνουμε βλέπω ότι έχει σύνδεση ιντερνέτ για τους τουρίστες... συνδέομαι κι εγώ, τραβάω καμιά 50αριά κλικαρίσματα, ενημερώνω κι εγώ φίλους και γνωστούς και κλείνω το λάπτοπ. Το σκέφτομαι μετά και τρελάθηκα...Σάββατο, μα Σάββατο στους Αγίους Τόπους και γω να κλέβω επισκεψιμότητες στο blog μου κλικάροντας ανελέητα...!!! Χάθηκε να 'ναι μια άλλη μέρα; Χάθηκε ο κόσμος να 'τανε Παρασκευή

   

   Πέφτω στα γόνατα να προσευχηθώ, να ζητήσω συγχώρεση και τότε βλέπω ένα μπαουλάκι, το ανοίγω με τρόπο, γεμάτο λίρες...Πωπω τι έπαθα, μία με τα κλικς, να και οι λίρες τώρα...και να ΄ναι Σάββατο (μα τέτοια γκαντεμιά, όλα στην Απόλυτη αργία;) !!!

   Φωνάζω λοιπόν: - Γιαχβέ Γιαχβέ ήμαρτον!!! Σώσε μου αυτό το μπαουλάκι με τις λίρες!!! μόνο αυτό και γω δεν θα ξανακλικάρω ψέμματα στο blog, ούτε που θα το ξανανοίξω...όχι να πατώσει, μα θα το διαγράψω κιόλας και δεν ξανασχολούμαι...Και τότε τι γίνεται βρε παιδιά... τι τρομερό θαύμα...!!!

   Γύρω γύρω Σάββατο και στη μέση Παρασκευή!!!

         

   Παίρνω κι εγώ το μπαουλάκι, Παρασκευή γαρ (στα 2 τετρ. μέτρα), δωρίζω μερικές λίρες στους φτωχούς στα σοκάκια της πόλης, έτσι για ψυχικό, κάνω ένα μήνα να μπω στο Blog, ανοίγω μια μέρα και τι βλέπω? Πρώτο και με διαφορά ! Ετσι όχι μόνο δεν το διέγραψα, αλλά του άλλαξα κι εγώ όνομα... http://friday-giahbe.blogspot.com/

...Πως να μην πιστέψω τότε ρε παιδιά? 

Σχόλια

07/09 20:22  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Πόσες μπυρίτσες κοπάνησες πριν αφήσεις την τελευταία που έβγαλες φωτογραφία?
Μην ασχολείσαι ρε φίλε με τις επισκεψιμότητες. Ωραίος είσαι και χωρίς αυτές...
07/09 20:34  Mogadishu
καλησπερα Σολωνα,
μπιρα? καμια, ηπια ενα τσαι με γευση φρουτα του δασους, γερασαμε, χαχαχαχα
οχι βρε, ειδες να ασχοληθω καθολου?
απλα...μου ηρθε ετσι το ανεκδοτακι και το διασκευασα...τελικα το ζουμι ειδες ποιο ειναι? οτι οι Εβραιοι δεν παιζονται με τιποτα
07/09 20:40  pay
χαχχαχα
ωραιο το ανεκδοτο ,εσυ μη μασας εισαι πρωτος ! λιγο τη μουσικη να προσεξεις (more rock) και ολα θα ειναι ok :)
07/09 20:41  shell
καλό,πολύ καλό
γιατί μας βάζεις να διαλέξουμε blog?
να πάμε ανάλογα τη δοξασία μας?
θα τα δουλέψεις τα μπλόκια?
07/09 20:45  Mogadishu
ρε παιδια ενα ανεκδοτο εβαλα
τιποτα περισσοτερο
τιποτα λιγοτερο
ναι κατσε να αλλαξω τραγουδι, ειχε μεινει
το Νεορλεάνικο
07/09 20:55  
Τετοια γράφεις και ξυπνάς το ΘΗΡΙΟ, τον ΤΑΚΗ.

Ορίστε, τί κατάλαβες τώρα ?

Σε ξαναπέρασε σαν σταματημένο, με 200 εμφανίσεις-πακέτο/placement, μέσα σε δύο λεπτά.

Έτσι είναι ο ΤΑΚΗΣ. Είναι να μην βρεθεί μπροστά σε Pc, γιατί έτσι και βρεθεί κακομοίρη μου, αλίμονό σου !

07/09 21:34  anathema_g13
Ήμαρτον ρε Moga, αχόρταγος είσαι! Όλοι οι θεοί των ανθρώπων συνωμοτούν για την πρωτοκαθεδρία σου. Και εντάξει, ακόμα κι αν κάποιος είναι άθεος καλύτερα να μη τα βάζει με τα θεία (και τους δαίμονες). :)

Τις λίρες που δώρισε ο Εβραίος τις έλεγξε κανείς για τη γνησιότητά τους! :)
07/09 21:57  Mogadishu
χαχαχαχχαχαχα
φιλε anathema_g13
χαβαλε κανουμε, διαβαζα αυτες τις μερες το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και πηρα θεμα για αναρτηση...αχορταγος ? αχορταγος στη μουσικη και στις γεμιστες πιπεριες με πολυ σπυρωτο το ριζι !
07/09 22:05  TARAZIS
Καλησπέρα φίλε mogadishu, πάντως γιά να πω την αμαρτία μου δεν περίμενα ότι θα "τσιμπήσεις" στις υστερίες
07/09 22:08  anathema_g13
Τι; Ο πόλεμος των δημοφιλών blogs αποτέλεσε αντικείμενο σχολιασμού στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ;
:)
07/09 22:12  
Ωστε γελάτε ?

Το ξέρετε ότι ο ΓΙΓΑΣ αρνείται τη λήψη τροφής εδώ και τρεις μέρες ? Το ξέρετε ότι δεν πίνει καν νερό ? Το ξέρετε ότι δεν πάει προς νερού του ?

-Τί θέλετε επιτέλους ? Να πάει σαν τον Μπόμπυ Σαντς ? Αυτό θέλετε όλοι ?
07/09 22:23  Mogadishu
TARAZIS
δεν ηταν καλο το ανεκδοτακι?
τι να τσιμπησω?
τωρα στο γλυκο και στο Underberg

φίλος3
Μπόμπυ Σαντς ?
θυμησε μου
ποιος?

07/09 22:24  anathema_g13
Φίλος3, αυτά τα λες εσύ ή τα διάβασες στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ; :)

Σοβαρά τώρα, νομίζω ότι η κατάσταση τείνει να γίνει ενοχλητική. Είναι σα να συζητάμε για το ποιος έφαγε περισσότερα παγωτά το καλοκαίρι (το έκανα όταν ήμουν μικρός!). Και όσο ανακινείται το θέμα απλά δε λήγει. Κι αν το σκεφτεί κανείς δεν είναι και τίποτα φοβερό. Ο καθένας μπορεί να κάτσει να κλικάρει. Όμως τι είναι πιο ενδιαφέρον; Να έχεις πολλά κλικ ή να συζητάς και πράγματα που σε ενδιαφέρουν μέσω των blogs ή να κάνεις το κέφι σου; Δηλαδή, κάπου χάνεται το νόημα...
07/09 22:29  
Τα πιό πολλά παγωτά το καλοκαίρι τα έφαγε ο ΓΙΓΑΣ. Αυτό είναι σίγουρο.

07/09 22:30  Mogadishu
λοιπον, εγω ενα ανεκδοτο εβαλα, κατοπιν εορτης, το αποσυρω, εγινε συλλκτικο...
οποιος το προλαβε...
07/09 22:34  Usοund
Τώρα που ήρθα να υπερασπιστώ τον takis το κατεβάζεις;
07/09 22:36  
Λευτεριά στον ΓΙΓΑΝΤΑ !

Η καλπονοθεία δεν θα περάσει !

Ανεβάζετε όλοι θέματα, γράφετε τις επισκέψεις σας και μετά τα κατεβάζετε. Έλεος πιά ! Ως πού θα φτάσει αυτός ο πόλεμος σε βάρος του ΓΙΓΑΝΤΑ ?
07/09 22:40  Mogadishu
usound, φιλος33 ?

θα σκασει τωρα καλυτερο!
07/09 22:40  
Από τότε που εφαρμόστηκε το νέο σύστημα, ο Στούντιο έχει φρουμάξει στο κλικάρισμα.
07/09 22:41  anathema_g13
Αυτό θέλω να πω Moga.
Γιατί να το κατεβάσεις το κείμενο;
Αφού ακόμα και για τα κολίμπρι και τους Βουδιστές μοναχούς να ανεβάσεις κείμενο, πάλι η κουβέντα θα καταλήξει στα ίδια. Δηλαδή, όσο ανακινείται πάνε χαμένες και συζητήσεις. Και πιστεύω ότι δεν το θέλεις αυτό. Αφού το ανέβασες όμως καλύτερα άφησε το και, απλά, μην ξανασχοληθείς με το θέμα των κλικ.
07/09 22:42  ...................
Mια καλησπερα και απο μενα στον οικοδεσποτη, και...στους επισκεπτες του.

Αψογος!
07/09 22:43  
Τί υπονοείς Ανάθεμα ? Ότι κλικάρουν και Βουδιστές μοναχοί για λογαριασμό του ΓΙΓΑΝΤΑ ?

Ε, αυτό δεν το δέχομαι !
07/09 22:44  Usοund
"04/09 20:38 Capital
Κύριε Καλογήρου.

Δεν έχει διαπιστωθεί κάποια παρατυπία στο δικό σας ή σε άλλο blog σχετικά με την επισκεψιμότητα. Αν είχαμε δει κάτι θα είχε αποσυρθεί το blog από την αρχική μας σελίδα.

Προτείνουμε να αποσύρετε αυτά που έχετε ανεβάσει (Τερλέγκας κλπ) που τη δικά σας δουλειά ευτελίζουν"
Ο Τερλέγκας έφταιγε, παιδιά! Που ευτέλισε τη "δουλειά"!
07/09 22:44  Mogadishu
anathema_g13
μα καλα, ασχοληθηκα καθολου?
φίλος3
δε σε πιανω
τι στουντιος και μεζονετες?
απο προεδρικες σουιτες και ανω...
07/09 22:46  Mogadishu
καλησπερα στην αννιτα
07/09 22:48  anathema_g13
Δεν είπα, βρε φίλε, ότι ασχολήθηκες αλλά αν κατεβάσεις το κείμενο δεν είναι σα να λες ότι το κείμενο προκαλεί συζητήσεις σχετικά με το θέμα;
Αυτό που είπα ήταν ότι ό,τι περιεχομένο και να είχε το post σου τα σχόλια θα ήταν περισσότερο σχετικά με το θέμα της δημοτικότητας παρά με το περιεχόμενο του post.
07/09 22:51  Mogadishu
Anathema_g13 ?????????

να παμε ενα αλλο, τωρα που εχω ορεξη?
07/09 22:55  Usοund
Πάντως, υπάρχει μια διάχυτη απαξίωση τού χώρου. Μέχρι και ο Αντρέας, ο υψηλός προσκεκλημένος, σταμάτησε να γράφει! Τσαντίστηκε με την επιτυχία τού takis!
07/09 22:59  Mogadishu
U?
Κι ομως ειχα την τιμη να εχω διαλογο μαζι του, αλλα παρενεβη τοτε καποιος στο ασχετο ενδιαμεσα και το εκανε καφενειο κι οταν τουν την ειπα, οτι τι μπαινει μεσα στην κουβεντα μας απροσκλητος τσατιστηκε ο πιτσιρικας...ξυδακι, απλα μας χαλασε την κουβεντα
07/09 23:03  Usοund
Πρόλαβες να τού πάρεις αυτόγραφο ή τζάμπα ο κόπος;
07/09 23:11  Mogadishu
δεν πηρα, αλλα παραδεχτηκε οτι ειχα δικιο στα λεγομενα μου και οσο κρατησε η κουβεντα κατι βγηκε
07/09 23:13  anathema_g13
Ό,τι θες.
Πάω Haagen Dazs να πάρω παγωτό επειδή με τη σχετική αναφορά ένιωσα μια λιγουρίτσα! :)
07/09 23:22  Mogadishu
κι εγω θα το ηθελα πολυ
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...