Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Καφεδάκια για τα κορίτσια...
6609 αναγνώστες
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009
17:53

 

   Mongo Santamaria

   79 ετών πια η κυρά Βαγγελιώ, κοτσονάτη μεν και πατώντας γερά στα πόδια της, αλλά φλερτάροντας δε, τον τελευταίο καιρό με τη νόσο του Αλτσχάϊμερ. Ποιανού; Ω, ναι - ναι ! ...του Αλτσχάϊμερ ! 

   Καιρό έχει να δει τις κολλητές της, το πως τις θυμάται ακόμη βέβαια ένας Θεός ξέρει και να 'σου το τηλέφωνο από την Ευτυχία...

   - "Θα 'ρθουμε αύριο με την Αμαλία για καφέ" της λέει, αυτή συμφωνεί κι αμέσως αρχίζει να καταστρώνει ολόκληρο σχέδιο με τον μοναχογιό της, ο οποίος μόλις τον πήρε τηλέφωνο να του ζητήσει βοήθεια για να μην γίνει ρεζίλι όταν θα 'ρθουν οι άλλες οι γριές, τσακίστηκε να βοηθήσει τη μανούλα του.

    Jungle Fever - Chakachas 

   Παίρνει λοιπόν ένα χαρτάκι ο γιος της και γράφει: "Ευτυχία - Αμαλία".  

   - "Αυτές δεν είπες ότι θα 'ρθουν αύριο;" της λέει...και το κολλάει πάνω στην πόρτα του ψυγείου. Μετά παίρνει ένα άλλο χαρτάκι και γράφει:  "Καφεδάκια για τα κορίτσια" και το κολλάει κι αυτό δίπλα στο άλλο. Καπάκι, τρίτο  χαρτάκι που γράφει: "Παστούλες για τα κορίτσια" και το κολλάει κι αυτό. Τέταρτο χαρτάκι στη συνέχεια που γράφει: "Λικεράκια κουμκουάτ (καθότι Κερκυραία η κυρά Βαγγελιώ) για τα κορίτσια", πάρτο στο ψυγείο κι αυτό μαζί με τα άλλα. Παίρνει μετά το κινητό της κι αφού το πασπατεύει λίγη ώρα, της το επιστρέφει. 

    - "Τώρα είμαστε έτοιμοι, έλα εδώ να ανακεφαλαιώσουμε και να σε οργανώσω" της λέει ο γιος της και την πάει μπροστά στο ψυγείο...    

     

    "Λοιπόν αύριο περιμένεις την Ευτυχία και την Αμαλία στις 4 το μεσημέρι, να το πρώτο χαρτάκι". Καπάκι (της λέει), με το που κάθονται σου 'χω βάλει το κινητό που θα 'χεις στην τσέπη σου να αρχίσει να δονείται για πρώτη φορά στις 4 και τέταρτο. Φεύγεις τότε σφαίρα για την κουζίνα και ψήνεις τα καφεδάκια, να το δεύτερο χαρτάκι για να μην φέρνεις βόλτες στην κουζίνα χωρίς να θυμάσαι τι έχεις να κάνεις. Σε μια ώρα, στις 5 και τέταρτο θα αρχίσει πάλι το κινητό στην τσέπη σου να κουνιέται κι εσύ φεύγεις πάλι για την κουζίνα, όπου σειρά έχουν οι παστούλες, να και τ' άλλο χαρτάκι. Μετά από καμιά ώρα, 6μιση θά 'ναι πια, θα κουνηθεί τελευταία φορά το κινητό, σηκώνεσαι και της τρατάρεις τα λικεράκια, να και το τελευταίο χαρτάκι. Απορίες μάνα!

   Εκπληκτος την ακούει να του λέει ότι της τα κανόνισε όλα μια χαρά, απορία καμία, πρόβλημα ουδέν και μπορεί να φύγει για τη νύφη της και να μην ξεχάσει να φιλήσει τα εγγόνια της !!!  Σταυροκοπιέται και φεύγει...    

   

   Την επόμενη μέρα, από το πρωί ανήσυχη μπας και δεν τα καταφέρει η κυρα Βαγγελιώ, γεμάτη άγχος και αγωνία...μήπως κοιμήθηκε και καθόλου?

   4 η ώρα πια, χτυπαέι το κουδούνι, ανοίγει, αγκαλιές - φιλιά, κάθονται στο σαλόνι κι αρχίζουν να τα λένε...Σε λίγο, να 'σου η πρώτη δόνηση, σηκώνεται η Βαγγελιώ, χαμογελάει και τους λέει:  - "Κορίτσια, πάω να φτιάξω καφεδάκια να πιούμε κι έρχομαι"...και γλιστράει προς την κουζίνα.

   Μέχρι όμως να πάει μέσα, έχει ξεχάσει τις άλλες δύο, τι ήθελε να κάνει, ώσπου βλέπει κολλημένα πάνω στο ψυγείο τα δύο πρώτα σημειώματα με τα ονόματα και τα καφεδάκια. Χαρούμενη, φτιάχνει τα καφεδάκια, αλλά για κακή της τύχη όπως θα δούμε στην πορεία, είναι τα μόνα από τα post-it που έχουν μείνει στη θέση τους, αφού τα άλλα ξεκόλλησαν κι έπεσαν κάτω απ' το ψυγείο. 

                 

 

   Χαρούμενη πάντως η Βαγγελιώ, έχει γυρίσει στο σαλόνι, σερβίρει τα καφεδάκια κι αρχίζουν το κουτσομπολιό. Αργότερα, εκεί που τα λένε, δονείται το κινητό, ρωτάει τις φίλες της αν θέλουν καμιά παστούλα, αυτές απαντούν καταφατικά, σηκώνεται και τρέχει πάλι στην κουζίνα.

   Ώσπου να φτάσει, έχει ήδη ξεχάσει τι ήθελε και απελπισμένη κοιτάζει τριγύρω μπας και θυμηθεί, ώσπου βλέπει το σημείωμα για τα καφεδάκια.
Μες την τρελή χαρά, ξαναφτιάχνει δυο καφεδάκια και τα πηγαίνει μέσα. Αυτές στο μεταξύ έχουν περάσει στην τραπεζαρία, οπότε δεν βλέπει τα άλλα φλυτζάνια μπας και την ψυλλιαστεί ότι κάτι δεν πάει καλά, σερβίρονται όλες τα δεύτερα καφεδάκια και σα να μην τρέχει τίποτα, αρχίζουν τις ευχές και τα τροπάρια με τις υγείες και συνεχίζουν να τα λένε.

   Στην επόμενη δόνηση, ποιο λικέρ - αφού καφεδάκια βλέπει ότι έπιναν, για πάστες ξαναρωτάει η Βαγγελιώ, ναι ξαναλένε οι άλλες χαμένες στον κόσμο τους, χάνεται και πάλι στην κουζίνα η καλή μας...ξανακάνει δυο καφεδάκια κι όπως πάει μέσα, αυτές έχουν βγει πια στο μπαλκόνι και κάθονται. Σερβίρει λοιπόν τα τρίτα πια καφεδάκια η Βαγγελιώ και μέσα στην τρελή χαρά τους λέει κι από πάνω:

    

   - "Είμαι απαράδεκτη βρε κορίτσια, τόσες ώρες είστε δώ και να μην σας έχω τρατάρει ούτε ένα καφεδάκι;"...!!! 

   - "Ελα μωρέ πως κάνεις έτσι; Αγνωστες είμαστε; Σα δε ντρέπεσαι, εμείς να σε δούμε ήρθαμε, καφέδες είχαμε πιει και σπίτι μας πριν έρθουμε!!!   ...λένε στον κόσμο τους αυτές.  

   Με τα πολλά, έχουνε χτυπήσει από τρία καφεδάκια η κάθε μία, χώρια τα πριν την επίσκεψη, σμπαράλια τα νεύρα τους, έχουν αρχίσει και γυαλίζουν τα μάτια τους...Κάποια στιγμή βραδιάζει, έχει βάλει και ψυχρούλα στο μπαλκόνι, τρέμουν απ' τους καφέδες οι γριές, τρέμουν κι απ' το κρύο, σηκώνεται η Αμαλία και της λέει της Ευτυχίας να φεύγουνε σιγά σιγά... 

    

   Αφού την χαιρετάνε, φιλιούνται και καθώς έχουν κάνει και κανά δυο βήματα από το σπίτι της κας Βαγγελιώς, γυρνάει η Ευτυχία και λέει στην καλή της φίλη Αμαλία: 

   - "Καλή κοπέλα η Βαγγελιώ, αλλά τόσες ώρες κάτσαμε κι ούτε ένα καφεδάκι δεν μας πρόσφερε".

   Κι απαντάει η Αμαλία: 

   - "Ποια; Η Βαγγελιώ; Ποια Βαγγελιώ; Αυτή η παλιοφιλενάδα με το κομμωτήριο στη Κοκκινιά; Καλά, που τη θυμήθηκες αυτή τώρα;"... !!!

Σχόλια

28/08 19:56  anathema_g13
Τώρα, οι γιαγιάδες έχουν χειρότερη μνήμη ή ένας επενδυτής στο ΧΑΑ; :)

Σοβαρά τώρα, είναι κι αυτός ένας τρόπος άμυνας. Το μόνο που δεν αντιμετωπίζει είναι η μοναξιά γιατί δεν είναι κάτι που υπόκειται σε νοητική επεξεργασία αλλά περισσότερο μια αίσθηση. Μιλάω βέβαια για ελαφριές μορφές της νόσου γιατί οι βαρύτερες περιπτώσεις είναι χάλια. Στην προκειμένη περίπτωση, η Ευτυχία και οι φίλες της μια χαρά τα περνάνε!
29/08 16:41  Λουκρητια
Και που ν'ακουσεις την ΑΛΗΘΙΝΗ περιπτωση της ηλικιωμενης επισκεπτριας,που βλεποντας την εικονα της,μαζι με αυτην της επισης ηλικιωμενης οικοδεσποινας,στο τζαμι της μπαλκονοπορτας,αναφωνησε:"Καλε,κοιτα αυτες τις δυο χαζες πως μας κοιτανε!"
31/08 21:46  
Δεν θα μείνει για πολύ η πρωτιά σου στα δημοφιλή.
Ο Τάκαρος άφησε τα λόγια και όταν αφήνει τα λόγια σε λίγο οι υπόλοιποι θα βλέπουν τη σκόνη του.

Μόνο το Εδώ Γκουρουδιστάν θα τον ξεπερνούσε για πλάκα και αυτό γιατί εμείς που γράφουμε τα χιουμοριστικά μεν, καυστικά δε, άρθρα του, είμαστε χαμηλού πνευματικού επιπέδου καραγκιοζάκια, γελοίοι, μη ποιοτικοί και ανίκανοι να σταθούμε με σοβαρότητα και επιχειρήματα απέναντι στους σοβαρούς χρήστες που είναι γεμάτοι λόγο και ποιότητα.

Φαλακρός Πράκτωρ Θου Βου 000
Η ομάδα μας θα συνεχίζει να στοχεύει τους γκουρούδες μέχρι να βαρεθούμε να κάνουμε την πλάκα μας.
01/09 22:27  Mogadishu
πράκτωρ http://www.qsl.net/sv2ael/veggos/92/92b.jpg

Η πρωτια φιλε μου ενδιαφερει τους ματαιοδοξους και αργοσχολους, θα με ενδιεφερε μονο αν ειχε καποιο σοβαρο χρηματικο επαθλο και μονο...και γουσταρω τωρα 2 μερες, σου λενε τι γινεται? Ελιωσαν τα πληκτρολογια, μαραθωνιος πηγαινε ελα στο μοντεμ και τιποτα? χαχαχαχα, μονο και μονο γιαυτο το χαρηκα, αν καμια μερα εχω ορεξη θα κανω μια αναρτηση που θαχει πολυ γελιο για το σκηνικο αυτο, να δεις σχεδια, στρατηγικη, ολόκληρη επιχειρηση...και στην τελικη το Capital δεν ειναι μπατσος ουτε ειναι αυτη η δουλεια του...και καλα η δευτερη θεση ΘουΒου, αλλα η πρωτη? χαχαχαχα, θα λιωσουνε σολες και πληκτρολογια...
να, καπως έτσι...χαχαχαχα

http://www.phigita.net/~natasa/media/image/52-s240

χαχαχαχα...

ετοιμαζω κατι τωρα, αν δεν το προλαβω, αυριο, γιατι ειμαι κουρασμενος

καλο βραδυ ΘΒ.
01/09 22:31  Bluesman
μπρος στο προνομιο να σχολιαζει η λουκρη στο μπλογκ σου, ολα τα αλλα ωχριουν, και οι πρωτιες και οι επισκεψεις και ολα... τυχερακια μογκα...
01/09 22:34  Mogadishu
καλησπερα Bluesman
πολυ καλη η παραλλαγη που εκανε με τις γριες, αν την ηξερα θα την ταιριαζα στην αναρτηση, γιατι τυχερος ομως?
01/09 22:41  anathema_g13
Τι, δηλαδή, δε θα κάνεις δηλώσεις του τύπου:

"Το δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή αλλά να διατηρηθείς εκεί;"

"Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που στηρίζουν την προσπάθεια από την πρώτη μέρα και εύχομαι παγκόσμια ειρήνη;"

Αντισυμβατικέ, Mogadishu, μάλλον σου χρειάζεται ένας image maker που να ξέρει από show και life-style!
Πως το λέει στον τοίχο; Α, ναι: Το life-style είναι μαγικό - από μηδενικό σε κάνει νούμερο! :)

Χαιρετισμούς φίλε, κράτα γερά.
Πω, έτσι και είχε χρηματικό έπαθλο...:)
01/09 22:43  Bluesman
προκειται για μια μουσα, ιερεια των μπλογκς θα μπορουσα να πω, παλαιοτερα ηταν απο τα μαχητικοτερα μελη... για καποιο ανεξηγητο μεχρι στιγμης λογο εχει γινει ακριβοθωρητη μεχρι παρεξηγησεως... την αναζητουμε ολοι μανιωδως, εκεινη ομως τιποτα, σκληροκαρδη και απονη συνεχιζει να μας αποφευγει...
01/09 22:48  Mogadishu
φιλε anathema_g13 σωστοοοοοος !

οχι χρηματικο επαθλο, πληκτρολογιο, μοντεμ-ρουτερ, ποντικι και ενα ζευγαρι παντοφλες
01/09 22:56  Usοund
Η επιστροφή του θηρίου! Έτσι για να πέφτουν τ' αυτιά!
http://alibaba-swear-us.blogspot.com/2009/09/t.html
01/09 22:57  anathema_g13
...βολεύομαι με μια γραμματέα! :)

Και μία νομική σύμβουλο για τα άρθρα - καταγγελίες μου. :)

Είδες τι εύκολος άνθρωπος είμαι; Όλε!
01/09 23:07  Mogadishu
μη φοβασαι Usοund
στην ηλικια σου τωρα κανας καταρακτης, κανα κανοε-καγιακ...χαχαχαχα

anathema_g13 μεσα θα μπουμε απο τα εξοδα

01/09 23:14  protesilaos
Kαλά τα λέει ο Blues. Mούσα,ιέρεια και λίγα λέει. Να ρθει η άγια ώρα που θα δούμε γραμμένο το "λουκρητία είπε", αμην!Φίλε Μogadishu μεγάλη μέρα για το ωραιότατο blog σου η 29η Αυγούστου.
01/09 23:19  Mogadishu
για να το λετε, ετσι θαναι...
η 29η Αυγουστου γιατι?
01/09 23:20  Usοund
Γιατί τότε σ' επισκέφθηκε ένα ούφο!
01/09 23:23  Mogadishu
τωρα το ειδα, νομιζα οτι η επισκεψη εγινε σημερα...τωρα ο U, αλλα λεει, παντως αγρογλυφικα εγω δυο μερες τωρα στο blog Μου δεν ειδα
01/09 23:29  anathema_g13
Ποια έξοδα Mogadishu; Αντί επάθλου...
Άμα πληρώνεις δεν έχει γούστο! :)
01/09 23:33  Mogadishu
οκ, ενταξει τοτε...το 'πιασα
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...