Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Οι αριστούχοι αλχημιστές και οι καλά κρυμμένες επισφάλειες
4250 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2009
20:40

 

                       

   Tι ακριβώς συμβαίνει με τα δάνεια των τραπεζών που βρίσκονται σε καθυστέρηση και πόσο ειλικρινή είναι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται στις προβλεπόμενες (θέλοντας και μη δηλαδή) από το νόμο (ΤτΕ)  ημερομηνίες;

   Οι τραπεζίτες, αριστούχοι αλχημιστές πλέον, που με τρόπους μαγικούς θα έλεγα, πότε κάτω απ' το χαλί, πότε βαθειά στη ντουλάπα, πότε πάνω στο πατάρι, πότε κάτω απ' το στρώμα, ωσάν νέοι David Copperfields και Uri Gellers αφήνουν έκπληκτο κάθε φορά τον Μέγα Αλχημιστή (ΤτΕ) να τρίβει τα μάτια του, βλέποντας τους γρανιτένιους ισολογισμούς με τις λαμπρές επισφάλειες, που φέρνουν στη μνήμη τον Βασίλη Αυλωνίτη να "σοβατίζει" και να καλλωπίζει την Γεωργία Βασιλειάδου.    

   Και μέχρι ενός σημείου έχει καλώς, παλεύεται, αλλά κάποιο πρωί δε θα ξυπνήσεις και θα την έχεις δίπλα σου "ασοβάτιστη" ?

   Tο ερώτημα αυτό απασχολούσε και  απασχολεί έντονα τραπεζικούς παράγοντες στην Eλλάδα αλλά και το εξωτερικό, καθώς το έλλειμμα διαφάνειας που εξακολουθεί να υπάρχει, γεννάει αμφιβολίες για την ακρίβεια των στοιχείων που αφορούν τα προβληματικά δάνεια των τραπεζών.

      

   Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα κριτήρια με τα οποία η κάθε τράπεζα χαρακτηρίζει προβληματικό ένα δάνειο, τον υπολογισμό της ζημίας, την καταγραφή του προβλήματος, τη «λογιστική αντιμετώπισή» του και τον βαθμό ειλικρίνειας με τον οποίο ραπορτάρουν οι τράπεζες τα προβληματικά δάνεια στην Tράπεζα της Eλλάδος.

   Σοβαρή εστία προβληματισμού αποτελεί και η αποτελεσματικότητα των ελέγχων που πραγματοποιεί η Tράπεζα της Eλλάδος. Στελέχη τραπεζών χαρακτηρίζουν την εποπτεία της TτE ως παθητική, μεταδίδοντας ότι η κεντρική τράπεα δεν πραγματοποιεί αναλυτικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών για να διαπιστώσει την ακρίβεια των στοιχείων που τις υποβάλλουν, αλλά περιορίζεται στην αποδοχή των περιοδικών δηλώσεων αυτων.

        

   Xαρακτηριστική και ταυτόχρονα τρομακτική είναι η περίπτωση της Γενικής Tράπεζας, η οποία εξαγοράστηκε το 2004 από τη γαλλική Societe Generale και μέσα σε μια νύχτα οι Γάλλοι τεχνοκράτες αποκάλυψαν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούσαν στην πραγματικότητα το 12% περίπου του χαρτοφυλακίου έναντι 7,4% που εμφάνιζε μέχρι τότε η Γενική! Mε άλλα λόγια, τα προβληματικά δάνεια ήταν σχεδόν διπλάσια από αυτά που δηλώνονταν στην Tράπεζα της Eλλάδος, ενώ η Societe Generale για την εξυγίανση τη Γενικής αναγκάστηκε τότε να υπερδιπλασιάσει τις προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια.

     

   Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τις "αρκούδες" που βρήκαν στα υπόγεια της Εμπορικής Τράπεζας, οι άλλοι Γάλλοι "χρυσοθήρες", οι "Αγκρι-κώληδες",  που μαζί με τους "Σοσιετέδες Τζενεράληδες" έσπασαν όλα τα ρεκόρ αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου στον πλανήτη κι ακόμη δεν έχουν ξοφλήσει  τα "έξοδα αντιπαροχής", αφού τελικά αποδείχθηκε άνθρακες...ο "συντελεστής δόμησης". Αποκορύφωμα εκείνος ο "Φοίνικας", που όχι μόνο δεν αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, αλλά περνώντας από χίλια-μύρια κύματα και κάνοντας μια στάση για λίγο στη φουκαριάρα την Metrolife, κατέληξε στην αγκαλιά της Grupama, όπου και βρίσκεται έως σήμερα.  

  

   Bέβαια οι Γάλλοι δεν ανακάλυψαν τον τροχό, καθώς δεν αποτελεί μυστικό στην πιάτσα το γεγονός ότι στελέχη τραπεζών ακόμη και σήμερα, αμφισβητούν έντονα μεταξύ τους τα στοιχεία των προβληματικών δανείων που παρουσιάζουν και ειρωνεύεται ο γάϊδαρος τον πετεινό για την ποιότητα των χαρτοφυλακίων που κατέχουν ! Υπάρχουν φορές εξάλλου κατά τις οποίες, τράπεζες που κρύβουν κατω από το χαλί εντέχνως καθυστρούμενα δανειάκια, δεν υποβάλλουν στην TτE κάποια από τις περιοδικές καταστάσεις που υποχρεούνται να αποστέλλουν, προτιμώντας να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο!!!

  

   Θα περίμενε κανείς σήμερα όλα αυτά να έχουν εκλείψει...Αμ δε!!! απλά λόγω της "κρίσης"  έσφιξαν λίγο οι κώλοι από την ΤτΕ και άρχισε η  ανώμαλη μεν, αλλά καθ' όλα ελεγχόμενη δε, προσγείωση για τις τράπεζες,  της μέχρι σήμερα «τυφλής πτήσης» σε ό,τι αφορά τα προβληματικά δάνεια.

   Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, τα στοιχεία που δημοσιοποιούν κάθε τρίμηνο οι τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν μόνο σχετική αξία και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αξιόπιστα για συγκρίσεις μεταξύ των "φερέγγυων" πιστωτικών οργανισμών.

   Mε άλλα κριτήρια θέτει τα δάνειά της που βρίσκονται σε προβληματική κατάσταση (αθέτηση υποχρέωσης - default) η Eθνική , με άλλα η Alpha Bank, με άλλα η Eurobank, με άλλα η Eμπορική, με άλλα η Πειραιώς και με άλλα οι άλλες μικρότερες τράπεζες.

   Tα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μόνον την εσωτερική τάση της κάθε τράπεζας μπορούν να δείξουν και υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι ορισμοί και τα κριτήρια για τον χαρακτηρισμό των προβληματικών δανείων δεν αλλάζουν από περίοδο σε περίοδο. Aκόμα μεγαλύτερη ανησυχία επικρατεί για τις μικρού μεγέθους τράπεζες που δεν διαθέτουν τα εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης κινδύνου και τα αυστηρά συστήματα εσωτερικού ελέγχου που διαθέτουν οι μεγάλες.

  

   Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την έλευση του λεγομένου Tρίτου Πυλώνα της Bασιλείας II, συνεχίζεται η αυθαίρετη επιμονή των τραπεζών  να μην δημοσιοποιούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν ευαίσθητα, παρ' ότι στερείται λογικής, αφού υποχρεώνονται πλεόν να φέρουν στο φως της δημοσιότητας τόσα πολλά και ευαίσθητα για τη λειτουργία τους στοίχεια που προκαλούν σοκ στις αγορές.

   H κοινή λογική λέει ότι οι τράπεζες θα έπρεπε σταδιακά να αυξήσουν την πληροφόρηση προς την αγορά, αφ’ ενός για να προετοιμαστούν οι ίδιες και αφ’ ετέρου για να εκπαιδεύσουν τους αναλυτες (ναι, έστω αυτούς τους κατ' ευφημισμόν), τον Tύπο (ναι, αυτόν τον αδέκαστο και αδέσμευτο - καμιά σχέση με την ομώνυμη καθημερινή φυλλάδα), αλλά και τους επενδυτές (ναι, αυτούς που τελούν υπό προστασία σαν είδος προς εξαφάνιση που είναι).   Σε έκθεση του ΔNT υπογραμμιζόταν ότι «...πιο έγκαιρα στοιχεία από το τραπεζικό σύστημα θα βελτίωναν τη διαφάνεια και θα ενίσχυαν την πειθαρχία της αγοράς».

                 

Δαιδαλώδες το εθνικό οδικό δίκτυο, πολλοί οι δρόμοι για την αλήθεια !

   H απουσία κοινά αποδεκτής βάσης ορισμού και χειρισμού της αθέτησης αποτελεί ένα σοβαρό μειονέκτημα και δημιουργεί ζήτημα αξιοπιστίας, γιατί από την μία οι φαίνεται ότι οι τράπεζες δεν παρανομούν ούτε εξαπατούν, ωστόσο η ελαστικότητα που επικρατεί, η αδιαφάνεια και η απροθυμία τους να δημοσιοποιούν σχετικά στοιχεία σε συνδυασμό με την παθητική εποπτεία της TτE, επιτρέπει σε πολλές περιπτώσεις ελιγμούς και συμπεριφορές που πάντα όμως κινούνται στο όριο της νομιμότητας.

 

   Aτελείωτες είναι οι ιστορίες όπου στελέχη τραπεζών συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να τηλεφωνούν σε δανειολήπτες που οφείλουν έως και 30.000 ευρώ μην μπορώντας να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να τους παρακαλούν να καταθέσουν έστω και μέρος των τόκων, για να μην ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ άλλες φορές όπως όλοι γνωρίζουμε αναθέτουν αυτόν τον άχαρο τρόπο στις αδιαφανείς εισπρακτικές εταιρίες που εργάζονται γι αυτές.

   Mε τον τρόπο αυτό ο λογαριασμός «κινείται» και δεν στιγματίζεται ως προβληματικός. Xαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αναδιάρθρωσης επιχειρηματικών δανείων. Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει η Tράπεζα της Eλλάδος περί Aθέτησης Yποχρέωσης, η αναδιάρθρωση αποτελεί μια από τις ενδείξεις για τον εντοπισμό δανειοληπτών, οι οποίοι είναι πιθανό να μην εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

   «H TτE θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των όρων ενός δανείου που οδηγεί σε εύλογη μείωση της οικονομικής αξίας της απαίτησης (μείωση επιτοκίου ή χρονική μετατόπιση υποχρεώσεων πληρωμών ή αναχρηματοδότηση με ευνοϊκότερους όρους), πρέπει να θεωρείται ως ρύθμιση και επομένως να συνυπολογίζεται στον ορισμό αθέτησης υποχρεώσεων».

  

   Tο τρικ των τραπεζών για να αποφύγουν τον στιγματισμό των αναχρηματοδοτούμενων επιχειρηματικών δανείων ως προβληματικά είναι το εξής: λογιστικά αποπληρώνουν το δάνειο κλείνοντας τον φάκελό του  αφού δεν μπορεί να πληρωθεί από τον επιχειρηματία και την ίδια στιγμή χορηγούν νέο δάνειο με ευνοϊκότερους όρους δημιουργώντας έναν νέο «καθαρό» φάκελο. Eτσι συνεχίζουν να διατηρούν το χαρτοφυλάκιό τους «καθαρό» παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως δεν έχουν ελπίδα είσπραξης των κεφαλαίων από τους χρεοκοπημένους επιχειρηματίες. Tο τρικ αυτό όμως αποτελεί τη μια πλευρά του νομίσματος.

   H αναχρηματοδότηση αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που ενισχύει τον ανταγωνισμό και σίγουρα δεν είναι προβληματικό το ότι ένας δανειολήπτης θέλει να πετύχει καλύτερους γι’ αυτόν όρους. Ή κάποιος μπορεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες χωρίς όμως να φτάσει σε σημείο αθέτησης. H χαρτογράφηση αυτών των λεπτών ορίων μεταξύ της πραγματικής αναχρηματοδότησης και της κατάχρησης για την ωραιοποίηση των στοιχείων αποτελεί το στοίχημα αλλά και την υποχρέωση της Tράπεζας της Eλλάδος. Aλλωστε, πλέον η μόνη δραστηριότητα που έχει απομείνει στην TτE είναι η εποπτεία του τραπεζικού συστήματος.

   

   Οι περισσότερες τράπεζες σήμερα έχουν θέσει ένα όριο στο ύψος του δανείου για να το χαρακτηρίσουν ως default. Eτσι για δάνεια μέχρι 100.000 ευρώ ακολουθούνται σε γενικές γραμμές οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά για μεγαλύτερου ύψους δάνεια –τα οποία μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά τους δείκτες ποιότητας του χαρτοφυλακίου– εφαρμόζονται άλλα κριτήρια. Mε άλλα λόγια, για δάνεια άνω των 300.000 ευρώ οι τράπεζες με πλήθος τεχνασμάτων κατορθώνουν να τα εμφανίζουν ως κανονικά εξυπηρετούμενα ακόμα και αν έχουν πολλούς μήνες να δουν έστω και 1 ευρώ για την αποπληρωμή τους.

            

    Tο πραγματικό ύψος των δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση επηρεάζει πολλούς ακόμη παράγοντες. Για παράδειγμα τόκοι που υπολογίζονται σε δάνεια που δεν θα εισπραχθούν ποτέ εμφανίζονται ως έσοδα. Kαθοριστικά επηρεάζουν την κερδοφορία του κλάδου και οι προβλέψεις οι οποίες συχνά πυκνά ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με τις ανάγκες της κερδοφορίας. Tο βέβαιο είναι ότι παρά τα εξελιγμένα συστήματα διαχείρισης των κινδύνων και τα αυστηρά συστήματα εσωτερικού ελέγχου που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν «δάνεια - σκουπίδια» τα οποία είναι καλά κρυμμένα... κάτω από το χαλί, το οποίο έχει βαρύνει τόσο πολύ πλέον, που ακόμη και ο πιο έμπειρος "πιλότος ιπτάμενων χαλιών" δεν μπορεί να απογειώσει ! 

        

   Τέλος, το ΑΕΠ δεν αυξήθηκε 0,3% όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση  για το πρώτο τρίμηνο και για το οποίο διερωτώμουν σε μια παλαιότερη δημοσίευσή μου (εκείνη με τον απλό μαθηματικό τύπο της αύξησης κατανάλωσης του ρεύματος / 1.1), πως διάολε αυξήθηκε το ΑΕΠ αφού το πηλίκο της διαίρεσης είναι αρνητικό ? Και καλά, διαίρεση δεν ξέρουν ! Κομπιουτεράκια δεν έχουν εκεί στη Νίκης?

   Αλλά πολλά ζητάω από τον ατσαλάκωτο, που δυο μέτρα Κρούγκμαν μ' ένα μούσι να (με το συμπάθειο), τον έκανε γυναίκα και πήρε περίπατο το πρώτο βραβείο στο "Ελλάδα έχεις ταλέντο" για τη χρονιά που πέρασε. Κι ο Γκρίνσπαν ξεχνάει ή δεν ενημερώνεται σωστά, αλλά δες πως το αντιμετωπίζει βρε αδερφέ ! Πάντα αυτός είχε τον τρόπο του !

  .       

   Κι εκεί που διερωτώμουν πως έβγαλαν θετικό το ΑΕΠ (ναι, εκείνο που είχα προτείνει να μετονομαστεί σε ΑΗΠ), νάσου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που έρχεται να επιβεβαιώσει τον "Mogadishu", αφού εκτιμά αρνητική ανάπτυξη στο -1,7% για το 2009 από +3% που ήταν πέρυσιαύξηση της ανεργίας στο 9,5% για φέτος και στο 10,5% για του χρόνου,  ταυτόχρονα με την έκρηξη των ελλειμμάτων που υπολογίζονται στο 6,2% του ΑΕΠ για φέτος και στο 7,5% για το 2010, ενώ και η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), λίγο πιο συγρατημένη θεωρεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος θα είναι σίγουρα μηδενικός με αρκετές  πιθανότητες να βρεθεί και σε αρνητικό έδαφος κάποια τρίμηνα.  Να ΄χαμε να λέγαμε δηλαδή !!!

  

   Οσο για τον Τουρισμό...που ήταν πάντα το μεγάλο εθνικό κεφάλαιο, οι αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου ήταν μειωμένες κατά 9,62%, ενώ κατά 18% μειωμένα ήταν τα τουριστικά έσοδα το ίδιο διάστημα, με το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών να σημειώνει υποχώρηση κατά 23,3% σύμφωνα με τα στοιχεία της Tράπεζας της Ελλάδος.     

   Σύµφωνα µε τον ΟΟΣΑ, οι άµεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα,  κατατάσσουν τη χώρα στην 28η θέση µεταξύ των 29 χωρών-µελών του ΟΟΣΑ.

 

         

   Και καλά θα πουν κάποιοι, φταίει η κρίση! Ποια κρίση όμως? Αυτή που απλά έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα?

 

   Φταίει η κρίση όταν...

 

...η βιομηχανική παραγωγή της χώρας κυμαίνεται στο -7,2%, ο πληθωρισμός στο 3,4% περίπου, σύμφωνα με τα στοιχεία της «αντικειμενικής» μας κυβέρνησης πάντα, που ποτέ δεν μαγειρεύονται και δεν καλλωπίζονται, η ανταγωνιστικότητά μας συνεχώς μειώνεται αφού οι εξαγωγές δεν καλύπτουν πλέον ούτε το ένα πέμπτο των εισαγωγών, ο RSI της ανεργίας είναι σε «υπεραγορασμένα επίπεδα», το ασφαλιστικό θα το λύσει η Πυθία, το εργασιακό «ψειρίζει ακόμη την μαϊμού» και ο μεγάλος μας κράχτης ο τουρισμός προσφέρει το μικρό μπουκαλάκι νερού στο 1 ευρώ, το εσπρεσσάκι και το τοστ με ζαμπόν τυρί κοντά στα 4 και τις σεζ-λονγκ σε τιμές ενοικιαζόμενου δωματίου, την ίδια ώρα που οι γείτονες ανατολίτες «φίλοι» προσφέρουν δωρεάν τις ξαπλώστρες στις παραλίες τους, αλλά χαζοί είναι μωρέ αυτοί οι μπουνταλάδες, δε ξέρουν ! 

  

 

   Ετσι φτάνουμε στο σημείο να μειώνονται συνεχώς οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας,  ενώ οι γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες είχαν εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης, όπως 20% στην Κροατία, 62% στην Τουρκία και 75% στην Αίγυπτο, ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση κατά 100% στις μεταβάσεις Ελλήνων τουριστών στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς διαβατήριο, «είδες οι μπουνταλάδες» ?

 

   Με λίγα λόγια τρέχουμε όχι μόνοι μας πλέον, αλλά με άλλους 14 από την πρώτη κατανομή και καμιά 15αριά ακόμη από την δεύτερη και τρίτη και βγαίνουμε και στα pits να μπαλώσουμε τα λάστιχα !

  

   

 

Abdel Ali Slimani  

  

-  "Ακουσα ότι περισσεύουν κάτι λιμάνια στο κώρα σας, άλλωστε και για αεροντρόμιος να ξέρετε μας νοιάζει και για τις ευρυζωνικές τεκνολογκίες  που γκνωρίζουν μεγκάλη ανάπτυξη εντιαφερόμαστε,  κάτι παίζεται με το ΕΥΑΘ ακούσαμε εκεί στη Θεσσαλονίκη και μιας και την Ολύμπικ Εργουέις  και τον ΟΤΕ τα πρόλαβε άλλος, κόσμος ζαχαρώνει τη ΔΕΗ, μη χάσουμε και τα Ταχυντρομεία σας και τη ΔΕΠΑ. Οσο για τα λεφτά, τα βρούμε".

 

 Paul Hardcastle - Money

 

Voices: Sir Laurence Oliver, Bob Hoskins

Vocals: Saron Stone  

Σχόλια

23/07 21:48  Ορφανη..στους 5 δρομ
Οριστε κυριοι..
Μεχρι και στο Μογκαντισου μας πηρανε χαμπαρι..
Τελος παντων...επειδη και εγω γυριζω στους δρομους και στις πλατειες..βλεπω πολλα και ακουω περισοτερα για τα κανονια που ετοιμαζονται στην αγορα...

Τα εκανα σουμα προχθες, και πανω κατω τα εβγαλα γυρω στις δυο ΑΜΚ της ΕΤΕ και του ΤΤ μαζι...
Οχι αυτα που γνωριζετε και εσεις...
Αυτα που θα σκασουν μεχρι τον Σεπετεμβρη...

Υ.Γ.Αφρικανε...τελειος..για μια ακομα φορα!
23/07 22:03  πλουσιος και ατιμος
O Πλούσιος είναι με τα λεφτά στο χέρι και περιμένει τα κανόνια. Θα τα αγοράσει όλα μου λέει. Εγώ πάλι του λέω, να μην είναι πολύ σίγουρος, απο φήμες χορτάσαμε. Όλοι οι κόρακες βγάζουν των άλλων των κοράκων το μάτι. ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.
23/07 22:07  Ορφανη..στους 5 δρομ
πλουσιος και ατιμος

Οι ευκαιριες περνανε μια δυο φορες στη ζωη μας.
Αν δεν την αρπαξεις τη καταλληλη στιγμη-περιμενοντας οτι θα εμφανιστει αλλη μεγαλυτερη- τοτε μενεις μια ζωη με τον π@τσο στο χερι
23/07 22:13  πλουσιος και ατιμος
Ορφανή είμαι ο Άτιμος.
Ευκαιρίες γεμάτη η ζωή μας. Μόνο οι στραβοί και οι άτολμοι δεν τις βλέπουν.
Είναι σαν να μου λές ότι ωραίες γυναίκες περνάνε μιά δυό φορές στη ζωή μας. Αλλά που να ξέρεις εσύ απο αυτά, γυναίκα δεν είσαι?
23/07 22:22  jorgos
Πλούσιε:
μπουααααααααααχαααααααααλλλλλαααααααααχααααααααμπουχααααααααααααα
23/07 22:27  πλουσιος και ατιμος
Καλά jorgos και οι Πρεχτεριστές δεν βλέπουν τις ευκαιρίες.
Μπουχαχαχαχαχα
23/07 22:34  ...................
Μοga... πολυ χρημα βλεπω,ας σκουπισουν τα εναπομειναντα να τελειωνουμε.
Εεεε χμμ...οι γειτονες, μπουνταλαδες?
Οχι βεβαια!
Οι δικοι μας η πολιτικοι ειναι οι ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ

Καλησπερα!
23/07 22:37  jorgos
κουαααααααααξξ κουααααααααααααξξ κουαααααααααααξξ
23/07 22:41  πλουσιος και ατιμος
jorgos αμα σου χώσει ο Πλούσιος ένα μάτσο 200ευρα στο στόμα μέχρι και τον γάιδαρο θα κάνεις. Τι να σε κάνω που δεν θέλω να λερώσω ένα τόσο ωραίο blog σαν του Μογκαντισου διαφορετικά θα σου έλεγα.
23/07 22:45  
Εμεινα μόνος μου με τον Jorgos και δυο τρεις άλλους γκουρούδες, δίχως χαρτιά, να βλέπω την άνοδο. Αχ πούστη Elliot τί με έκαμνες...

Μου έκαψες τη γούνα, που να σε πάρει ο διάβολος κι εσένα και τον Πρέχτερ...

Κλαψ...
23/07 22:51  jorgos
Πλούσιε:
κουκουρικουουουουουουουουου
κοκοκοκοκοκοκοκο
23/07 22:55  Mogadishu
Καλησπερα σε ολους !!!

Για τους περισσοτερους οι ευκαιριες οντως περνανε το πολυ κανα δυο φορες στη ζωη τους, αν βεβαια καποιος ειναι "γκαστονε", του καθεται και τριτη...

οσο για το αλλο:

"Είναι σαν να μου λές ότι ωραίες γυναίκες περνάνε μιά δυό φορές στη ζωή μας"...

συμφωνω και επαυξανω οτι περνανε παμπολλες!εξαρταται κιολας πως ερμηνευει
κανεις το επιθετο "ωραια"...

καθως μια παλια γνωστη εχει πει οτι:

"Δεν υπαρχουν ασχημες γυναικες, υπαρχουν Αντρες που Δεν Πινουν!"
23/07 22:58  
Εγω φίλε πίνω από το Μάρτη, δυό μπουκάλια σκάτς την ημέρα (χωρίς πάγο). Όμως, ούτε γυναίκα μου κάθεται, ούτε η τάση αναστρέφεται. Μόνο τα κύματα μετράω, περιμένοντας τον πέμπτο γαμόκυκλο...
Γκαμώτο...
23/07 22:58  jorgos
Χαρμάνη και άχαρτε, ποιος σου είπε ότι εγώ σαν πρεχτεριστής είμαι και άχαρτος. Φουλ μέσα είμαι φιλαράκο. Δεν το κατέχεις καλά το παιχνίδι.

Πλούσιε: κιλε κιλε κιλε κιλε κιλε
23/07 23:00  
Α, καλά Jorgaki, από αύριο όλοι με χαρτιά θα είσαστε, ξαφνικά. Άσε, το ξέρουμε το έργο. Μόνο εγώ παραδέχομαι τη νίλα μου. Με κάψαν τα κύματα. Μικροκύματα θα ήτανε φαίνεται...
23/07 23:01  πλουσιος και ατιμος
Mogadishu
Περνάνε πάμπολες όμορφες γυναίκες γιατί λειτουργεί το αντρικό ένστικτο και ελκύεται από αυτές.
Ευκαιρίες επίσης πάμπολες, αρκεί να έχεις το αντίστοιχο ένστικτο που όμως σπανίζει.
Ο jorgos τι ευκαιρίες να δει? Το πολύ πολύ να βρει κανένα ζωο με τις κραυγές που βγάζει.
23/07 23:03  πλουσιος και ατιμος
Ναι jorgos είσαι γεμάτος χαρτιά. Σαν αυτά του δασκάλου σου? Τα ΛΑΝΕΤ???
23/07 23:08  jorgos
Χαρμανη και άχαρτε. Μην απογοητεύεσαι. ΜΠορεί να έχασες το blood on the street, αλλά το buy expensive and sell far more expensiver ίσως είναι καλύτερο.

Πλούσιε:
23/07 23:09  jorgos
Πλούσιε: εγώ έχω πολλούς δασκάλους αλλά ακούω μόνο έναν: το εαυτό μου
24/07 20:45  Mogadishu
Καλησπερα αννιτα, καλησπερα ορφανη μου!

το αρθρο, κυκλοφορει τωρα σε δευτερη εκδοση επαυξημενο και περισσοτερο εμπλουτισμενο, και με αλλο τιτλο...
24/07 22:06  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
ΜΟΓΚΑ 5* για την ανάλυση, 5* για την οργάνωση και 5* για την αρκουδιά (άντε να το σπρώξουμε λίγο κάτω το τιμημένο να ψωνίσουμε κι εμείς οι άχαρτοι!
Απορία
Μετά την κούρσα τα φάγανε τα άλογα οι αρκούδες?
24/07 22:39  ...................
ΣΟΛΩΝ

Τη ειπαμε? Το ΧΑ προς το παρον θα γινει πυραυλος.
25/07 00:27  G. Kesarios
Πολυ σωστος και παλι. Το ερωτημα ειναι ποτε θα κανουμε default για να μπορουμε να ξαναφτιαξουμε αυτο το οικοδομημα που λεγετε Greece!
25/07 00:54  Mogadishu
γεια σου ρε Σολωνα με τα πολλα αστερια
χμ, 15 years old βγαινει...
λοιπον κι εγω πολυ θαθελα να μαθω
τι εγινε στο τελος της κουρσας
μεταξυ αναβατων και αλογων...
δε βλεπεις που ο αλλος διπλα τραβαει τα μαλλια του?

Τι θα γινει το ΧΑΑ(χαχαχα) Αννίτα?
Ε, να σε φιλέψουμε τοτε...
http://www.miky.gr/photos/soft-olo2.gif

George,
180 χρονια τωρα κι ακομη παιζουμε με τις ταπες περιμενοντας να "ωριμασουν" οι συνθηκες...κι εκει που καποιες φορες ωριμαζουν και τελειωνει και η αποσταξη, πεφτουμε με τα μουτρα και στο τελος "χανομαστε" σαν τον Πλουσιο και ατιμο με την Ορφανη...
26/07 13:02  ανύπαντρη μητέρα
Mogadishu

Ωστε εδω εισαι πουλακι μου...
Παρατησες εμενα και το παιδι μας και γυρνας στα μπλοκια...
θα σε περιποιηθω συντομα.
27/07 13:54  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Που είσαι ρε καλλιτέχνη Σομαλέ και έχω φάει τον κόσμο να σε βρω?
27/07 20:27  ...................
Mogadiiiiiiiiishou
Kοιτα να δεις,παντου ησυχια...

Καλησπερα!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...