Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Ελλάς, η χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας...
3055 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2009
15:15


…και - δυστυχώς - της Αβάσταχτης Φαιδρότητος. 
 
   Ενα από τα πιο συγκροτημένα (;) κράτη της Ευρώπης με πολύ δυνατή οικονομία, λιγότερους άστεγους και συσίτια και με πολύ καλές προοπτικές  όταν θα πάρει μπρος η παγκόσμια ανάπτυξη λέει η κυβέρνηση ότι είμαστε  νες-πά; (Μαθαίνω γαλλικά, τι γελάτε βρε οροθετικά γουρουνάκια; Δε νογάτε, μαθές, οτι κατεβαίνουνε οι Φραντσέζοι να χρυσοπληρώσουνε τις ελληνικές μετοχές και να μας απαλλάξουνε μονομιάς απο το βάρος τους?

   Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη ? Ελκυστικότατες λένε...Ε ναι, για να πούμε του στραβού το δίκιο έχουμε και καμιά 10αριά από δαύτες!

   Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3% όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το πρώτο τρίμηνο και ούλοι μας θα πρέπει να  χαιρόμαστε, νους σομ τρεζ ΕΡΕ, που έλεγε και ο αείμνηστος ΚΚ.

   Τώρα πως το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,3%, αυτό δεν το κατάλαβα, γιατί απλά δεν γίνεται...ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ το άτιμο, ούτε αυτό το πενιχρό 0,3% !

  

   Ο τωρινός όμως κΚ (κωστάκης, με μικρό κάππα, παρότι "βους τις" τω δέμας...αυτό το'κλεψα απο τον Κεφαλογιάννη, μ' ήρεσεν πολύ εκείνο το "πους τις" που 'χε πει κάποτε) μάλλον τάχει λιγουλάκι χαμένα τα κουκιά, παρέα με τον Παπαθανασίου, δηλαδής, δε βγαίνουνε στο μέτρημα τα άτιμα...Τω ότι:
 

   Ο καλύτερος οδηγός της πορείας ΑΕΠ είναι η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε Kwh.  Σε ανεπτυγμένες οικονομίες ισχύει ο εμπειρικός κανόνας:
   Αύξηση ΑΕΠ = Αύξηση κατανάλωσης ρεύματος / 1.1

   Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, τον Μάρτιο η συνολική ζήτηση αυξήθηκε οριακά κατά 0,72% ως αποτέλεσμα της αύξησης της οικιακής κατανάλωσης κατά 5,24% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, αλλά και της αύξησης της κατανάλωσης ηλεκτρισμού από τα ορυχεία της ΔΕΗ κατά 65,84%, ενώ για το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου η ζήτηση ήταν μειωμένη κατά 3,83% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2008.

   Και απο την άλληνε σου λέει το γκουβέρνο: έχωμε μεγάλη ανάπτυξη, πέφτει η ανεργία (αχαχαχαχαχαχαχαχαχα, παρντόν, συνεχίζω), όλα πρίμα, μόνο κάτι λεφτουδάκια να μαζώξουμε να ξεπληρώσωμεν τους δανειστάς, καθότι πιέζουν οι άτιμοι (τσούπ, νάτηνα η τιτλοποίηση με ροζ τουτού και σατινέ πουάντ να κάνει πιρουέτες γύρω απο τον κ. Αλμούνα). 

   Οταν, όμως, ρωτάς: "Μα κ. Υπουργέ", (η λέξις ετυμολογικώς συγγενής του "Κηπουρέ", καθότι και αυτός όλο μας σκαλίζει, όλο μας ταίζει σβουνιές και στο τέλος μας κόβει τα κεφάλια και στολίζει βάζα σε βίλλες ΒουΠου), "οι αυξήσεις των εισπράξεων από ΦΠΑ καταγράφουν αρνητικό ρυθμό στους 3 από τους 4 μήνες και οι κρατικές δαπάνες καταγράφουν το ίδιο τετράμηνο αύξηση 24,5%, πως εξηγείται αυτό;" τότες με βλέμμα σαράντα αυστηρών καρδιναλίων απαντά ότι "φταίνε οι απαίσιοι, κακοί φοροφυγάδες" (oh baaaaby, I love it when you talk dirty---ουπς, παρντόν παρεκτράπην, γαλλικά είπαμε---ζε φαι αν ντετούρ ανγγλαί).
 

    Οσο για το τέρας που λέγεται Δημόσιο χρέος: Σε περίπου 282 δισ. ευρώ ανέρχεται το δημόσιο χρέος (μόνο της κεντρικής κυβέρνησης) στο πρώτο τρίμηνο του 2009 όπως γνωστοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το χρέος δηλαδή αντιστοιχεί στο 118,5% του ΑΕΠ, ενώ  η αύξηση των εσόδων στο τετράμηνο ήταν κοντά στο 6% έναντι επίσημου στόχου 13,2%. Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί ως λύση για την αντιμετώπιση του χρέους την πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου για διχοτόμηση του νομίσματος (εν προκειμένω, τη διχοτόμηση των καταθέσεων-οι μισές να γίνουν κρατικά ομόλογα;).      

    Φοροφυγή, βρε να δεις πράματα που μαθαίνεις άμανε ρωτάς...οοοοοχι δεν είναι ο μειωμένος τζίρος που φταίει, απαπαπαπα. Ασχετα αν οι εμπόροι βογγάνε απανταχού της επικρατείας απο τις αναδουλιές, φταίνε "οι απαίσιοι φοροφυγάδες", που αίφνης πολύνανε και δε μπορεί -υποτίθεται- να τους μαγκώσει ο ατσαλάκωτος Υφύπ... Αθανάσιος (κου)Μπούρας, αυτός ντε που μοιάζει με ποδοσφαιρικό παράγοντα, κάτι σε Βίκτωρα δηλαδή, που είχε πει στη βουλή για να δικαιολογήσει την απουσία του Παπαθανασίου το αμίμητο...

   "Οπως όλοι γνωρίζετε βρίσκεται στην Ελλάδα η νομπελίστρια κα Κρούγκμαν και ο υπουργός την συνοδεύει στην επίσκεψή της στον πρωθυπουργό". Να ένα μούσι ο Κρούγκμαν, γυναίκα τον έκανε! Αυτόν τον παντελώς άσχετο με τα οικονομικά, με την ψήφο σας τον βάλατε στην βουλή και στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας... Ε ναι μωρέ, τι γυρεύει ένας Φυσικός, Μετεωρολόγος και Ηλεκτρονικός Ραδιοηλεκτρολόγος να κάνει κουμάντο στην τσέπη μου? Κατά τ' άλλα έχει και ιστοσελίδα  http://www.abouras.gr/ και youtube σποτάκι...χαχαχα !

  

   Εμένα πάλι αυτά τα περι φοροδιαφυγής μου ακούγονται σα το χωριάτη που δεν ταίζει το γάιδαρο και όταν το ζωντανό δεν μπορεί να περπατήσει πια απο τη πείνα, ο χωριάτης πετάει αηδιασμένος χάμω το καμουτσίκι λέγοντας οτι αυτό φταίει!
 

   Ε λοιπόν, δε φταίει το καπίστρι. Το ΑΕΠ φταίει, όσο και να "κοκορεύεται"  (μαγειρεύεται μήπως;) οτι ανεβαίνει και πετά. Μια ιωσούλα - τοσηδούλα και πάρτηνα κάτω τη γουρουνίτσα δηλαδή μέρες που είναι. 
 

   Προτείνω λοιπόν για την Ελλάδα την αλλαγή του ΑΕΠ σε ΑΗΠ (Ανεφίδρωτη Ηττών Προσπάθεια). Ολοι προσπαθούν να πλουτίσουν χωρίς κόπο, με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Οπερ, Πάμε Στοίχημα και Λόττο, αριστούχοι επιθυμούν διακαώς να γίνουν μπάτσοι (δημόσιοι υπάλληλοι) και το γκουβέρνο απαιτεί την έγκριση του ροζ τουτού της καθ'ημάς τιτλοποιήσεως (το αυτό επιθυμεί και δι'ημάς και η ΣιτιBank).
 
Μετά πάσης Πίστεως (και Εθνικής) και Αγάπης,
 
                                      
                                      Ακολουθεί Διαφήμηση Χορηγού...
 
   "Απο Δημόσιο Οργανισμό ζητείται Χοίρος ή Γουρουνίτσα για ελαφρά εργασία σε Αθήνα ή/και Θεσσαλονίκη. Τυχόν ημιθανής κατάστασις θα θεωρηθεί πρόσθετο προσόν. Αμοιβή βάσει αποτελέσματος. Προσωπική συνέντευξη απαραίτητη".

   Πληροφορίες.......Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Νόσων:     

www.fuckapig@hell-republic.gr

     
                                                                                                         


    Απ' τη μία, τα μαζευούμενα (εισπράξεις, ευγενιστί) του ΦΠΑ είναι μαλ, μα πολύ τρε-μαλ (είπαμε, ...γαλλικά), τόσο τρε-μαλ που άρχισε να βρωμάει.                                             

   Απ' τη δύο, οι επιταγές που τους δίνεις μια και κάνουνε γκέλ μέχρι το ταβάνι έχουνε φτάσει σε επίπεδα τρελά, που και αυτό βρωμάει εντονότατα ψοφίμι - ασχέτως δειγματοληψίας. 

 

  Noir Désir - Le Vent Nous Portera
 

Σχόλια

10/07 17:37  jerri
Χαίρω ιδιαιτέρως που δεν γκρινιάζω μόνος μου. Όσο βλέπω άλλους να τα χώνουνε και μάλιστα ... εντέχνως
ηρεμώ και δε γράφω...
Καλησπέρα και καλό ΣΚ
10/07 18:28  Mogadishu
καλησπερα Jerri
απλα μεταξυ των "χωσιματων" να παιρνουμε και καμια ανασα να μαστε ακμαιοι για το επομενο
καλο πσκ
10/07 18:33  jerri
Σωστό σε βρίσκω...
10/07 18:39  Mogadishu
ειχα καιρο να θιξω τα τεκτενομενα κι ειπα να κανω ενα διαλειμμα απο τα μουσικα
ασχετο...αλλα αν δεν εχεις δει τις φετεινες συναυλιες των U2 με τη σκηνη δαγκανα που βλεπει ολο το γηπεδο αξιζει να το δεις...νομιζω στο καμπ νοου
10/07 18:42  jerri
Τους U2 είχα την τύχη να τους δω στη Θεσσαλονίκη προ δωδεκαετίας...
10/07 18:48  Mogadishu
ειχα σκεφτει κι εγω να ερθω
τωρα εχουν μια σκηνη τεραστια
που περιστρεφεται συνεχεια κι ετσι γεμιζουν ολο το γηπεδο

http://www.youtube.com/watch?v=FLaLeUaAh-M

http://www.youtube.com/watch?v=XMrLIPGaSZY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=4Ov9AYC7a4k&feature=related
10/07 18:53  jerri
Απίστευτο!
10/07 19:01  Mogadishu
οντως τζερι ειναι χασιμο, οσο για το εισιτηριο στο βερολινο σε λιγες μερες, το ακριβοτερο που υπαρχει σε θεση-εκτος βιπς- εχει 102 ευρω, το ακριβοτερο ε?

το ακριβοτερο στη θεατρικη παρασταση του Λαζοπουλου που "χτυπαει τα κακως κειμενα" ξερεις ποσο εχει?
50!
11/07 21:36  ABI NORMAL
Πολύ καλά τα κείμενά σου,τα τελευταία 6-7 που διάβασα.Μπράβο!
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...