Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Το πειρατικό του "Captain Jim" και τα ανάποδα ραπόρτα...
2372 αναγνώστες
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009
20:21

 

22/04/09, με τιμή της Εθνικής Τράπεζας 13,80... http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/496631/Article.aspx

...και σκάει το απίστευτο ραπόρτο της Morgan Stanley σύμφωνα με το οποίο  θέτει την τιμή στόχο για την ΕΤΕ στα 10 ευρώ σύμφωνα με την  περίπτωση του "βασικού" σεναρίου,  τιμή στα 16,5 ευρώ κατά το σενάριο που χαρακτηρίζεται "αισιόδοξο" και στα 3,5 ευρώ !!! για την περίπτωση του "απαισιόδοξου" σεναρίου.

...Ωρέ παλικάρια, € 3,75 είχε η Εθνική το 1986, κάτω από την επήρεια της μήκωνος της υπνοφόρου κάθεστε και γράφετε τα ραπόρτα?   

  μα τόσο Ξ.ΕΠΕ.Τ.Ο δηλαδή? Και τωρα στα 21€ μας λέτε για 24, 26 κοκ?  Οπως τότε στα 46 ευρώ που μας λέγατε για 56 και 60 ατίστοιχα? Τελικά για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνετε τη ρήση μου ότι δεν είστε Ξένοι ΕΠΕνδυτικοί Τραπεζικοί Οίκοι, αλλά οίκοι ανοχής.  

 

  Πρώτα έχετε φορτωθεί καραβιές άπαντες οι εκ των "έσω", με διάφορες κατασταλτικές μεθόδους που στέλνουν τα χαρτιά στα τάρταρα και κατόπιν αρχίζετε να ξεφορτώνετε διακριτικά στην αρχή με την μέθοδο της πλαγιοανοδικής - πισωπλάγιας κίνησης, ταυτόχρονα με τις προωθητικές μεθόδους (γνωστές επίσης και ως research reports).

   Στο μεταξύ όπου και να σας πιάσουν, μπόχα και δυσωδία. Τι θυμήθηκα τώρα? Οταν η λογική έλεγε ότι η μεγάλη αύξηση τιμής του πετρελαίου σε συνδυασμό με τον  πολιτικό έλεγχο των τιμών ρεύματος θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερα κέρδη τη ΔΕΗ, λέγανε οτι η ΔΕΗ καίει πολύ λιγνίτη και μπορεί να "γυρίσει" τη παραγωγή ρεύματος σε κάποιο ποσοστό απο πετρέλαιο σε λιγνίτη και έτσι δεν θα έχει πρόβλημα...Μιλάμε για φοβερό προπέτασμα καπνού...ακούγεται αληθοφανές και σχεδόν έγκυρο, το αποτέλεσμα δε, ηταν φυσικά το αντίθετο...

   Ετσι αφού πρώτα πήγε η μετοχή απο 20 σε 37€ με τα "πάνω" ραπόρτα, μετά , βάλανε και μερικά σορτάκια και πήραν έτσι τα κέρδη πτωτικής φύσεως με ανάποδα ραπόρτα (*), φτάνοντας έτσι η τιμή στα 9 ευρω. Δηλαδή κοτζάμ ΝτόυτσεΜπάνκ και κάθε λογής Σμιθ εντ Γουέσσον πιστολάς μαζί με την Γουέλς Φάργκο, (αλήθεια, εταιρία με άμαξες στην Αγρια Δύση δεν ήταν αυτή? Τι Ξ.ΕΠΕ.Τ.Ο. μου τσαμπουνάνε τώρα δηλαδή?), δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι το λαδάκι είχε ακριβύνει πολύ? Τώρα από τα 9 δίπλωσε κι άρχισε η πισωπλάγια κίνηση που λέγαμε πριν που προς το παρόν έφτασε την τιμή στα 15 και βλεπουμε...

        

   Wells Fargo και Αγρια Δύση, ορίστε για του λόγου το αληθές !!! 

   

   Οσον αφορά την αγορά συνολικότερα, είναι φανερή η κόπωση, στις τράπεζες ιδίως. Τι μας έλεγαν πριν κανά δυο χρόνια τράπεζες και αναλυτές? Εδώ κολλάει απόλυτα η ρήση του φίλου μου του Κώστα σύμφωνα με την οποία: "Δεν υπάρχουν επαγγελματίες πουτάνες με χρυσή καρδιά, πόσο μάλλον επαγγελματίες αναλυτές"  

   Μας έλεγαν λοιπόν: - "Μη φοβάστε, η πιστωτική επέκταση στην Ελλάδα είναι στο 60% του μέσου όρου των άλλων χωρών της ΕΕ".     

   Αλλά αυτό ήταν παραπλανητικό διότι στην Ελλάδα έχουμε θύλακες υπερχρέωσης και όχι γενικευμένο φαινόμενο υπερδανεισμού του συνολικού πληθυσμού. Δηλαδή αυτοί που δανείζονται, δανείζονται πάρα πολύ και αυτοί που δεν δανείζονται, δεν δανείζονται σχεδόν καθόλου. Ετσι βγαίνει ένας παραπλανητικός μέσος όρος.
 
   Να το πω αλλιώς: αν σου βάλω το κεφάλι στο φούρνο στους +100C και τα πόδια στη κατάψυξη στους -70C, κατά μέσον όρο είσαι μια χαρά στους +30C !!! Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα δάνεια στην Ελλάδα.
 
(*) Σαν σε ταινία...

   Ο Καπετάνιος του "M/V I tyfla sas" (νηολόγιο Λουξεμβούργου) σφυράει στη μπρούτζινη σωλήνα που ενώνει τη γέφυρα με το μηχανοστάσιο, κολλάει το  χοντρό μουστάκι του στο στόμιο και με τη ξερή χοντροφωνάρα του διατάζει τη μηχανή...."Κράτει τα λεφτάααα....Ανάποδα τα ραπόρταααα".   

   Ο Δόκιμος αρπάζει τα σινιάλα της μηχανής και στέλνει το σήμα κάτω, φροντίζοντας να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο με τα καμπανάκια και τα γρανάζια των σινιάλων, αλλά και με την επανάληψη του προστάγματος που ακούγεται σε όλο σχεδόν το πλοίο απο τα ανοιχτά παράθυρα της γέφυρας.

   Ο Κάπτεν Τζίμ ξύνει τα τριχωτά ρουθούνια της μύτης του με το κιτρινιασμένο απο το τομπάκο νύχι του αριστερού μέσου δάχτυλού του (ο...ξένος δάκτυλος), γλύφει τα χείλια του και αμολάει μια πορ-δεή
 

   "Αααααχ, ξαλάφρωσα..Δόκιμε πιάσε ρε, ένα απ'αυτά τα σιχαμένα ελληνικά ποτά που τα νερώνεις και γίνονται πιο νόστιμα...όχι βρε μαλάκα, δεν εννοώ ελληνικές μετοχές. Πως το λένε, ούζα, παρτούζα...γιες βρε, ούζα. Φέρε κανα δυό με μεζέ να μας ανοίξει η όρεξη,  γιατί έχουμε και τρεις - τέσσερεις τραπεζούλες να ξεκοκαλίσουμε για dinner αργότερα."
 
   "Και συ βλαμμένε με το μαλακό", λέει γυρίζοντας στο ναύτη που είναι στο τιμόνι, "πρόσεχε το καράβι μη το χώσεις σε κανα κύμα και το βουλιάξεις και πρέπει να πάρουμε το Λιμεναρχείο για βοήθεια, αρκετά έχει ο Μπεν στο νου του..."
 
"Αντε, εβίβα. Ασπρο....πάτο".


    

 

 

Σχόλια

13/06 23:36  jerri
Σε διαβάζουν και οι ΞΕΠΕΤΟ και σου ξεπετάξανε δυο μανάστερα...
Άψογος και σαφέστατος όπως πάντα. Τοπαράδειγμα ψύξης - θέρμανσης απλά τέλειο!
14/06 00:05  Mogadishu
χαχαχαχα, thanx φιλε jerri !

ασε τα παιδακια να παιζουν
λες και με νοιαζει ποσα αστερακια θα παρω
απο τον μικρουλη και χαιρεκακο Νεμο και τη φιλη του τη Ντορυ, ξερεις αυτη που μιλαει φαλαινισια...χαχαχα
αντι να βρουν το δρομο τους στο πελαγος της μαθησης, καθονται στο λιμανι και φοβουνται να σαλπαρουν τα μικρουλια...

Γεματος κακογουστους ανυπαρκτους ειναι ο κοσμος μας Τζερι που τον ασχημαινουν...
ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ, κοντρα σ ολο αυτο, το μότο μας ειναι...
"Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό"

αφιερωμενο στους κακογουστους...
http://www.youtube.com/watch?v=j5RKy0mVSYo

μαζι με τα βιβλια του Μπορις Βιαν
-"Και να καθαρισουμε τους κακομούτσουνους"
-"Έχουν μαύρα μεσάνυχτα"
14/06 00:10  jerri
Καλά κάνεις και παρεμβαίνεις εάν βρίσκεις λάθη αλλά δεν είναι απαραίτητοι οι καυγάδες.
Εκτός και αν θεωρείς ότι τα λάθη είναι σκόπιμα...
14/06 00:21  Mogadishu
δεν εχει νοημα μωρε Τζερι τελικα, ο κοσμος δεν ειναι καλοπροαιρετος, οποτε δεν καθομαι να ασχοληθω με κανεναν πια, εγω εχω μαθει να λεω ναι σορυ εκανα λαθος και να το δεχομαι...οποτε μιλαω με τους φιλους μου απο δω και περα και ποσως με νοιαζει τι λεει ο καθενας
14/06 00:23  Mogadishu
πες μου κατι ασχετο τζερι που δεν μπορω να βρω ακρη, με τα βιντεο με εμαθες
τωρα εχω ενα τραγουδι σε mp3 αποθηκευμενο στο Pc Μου, αυτο πως το ανεβαζω να παιζει?
ξερεις?
14/06 00:29  jerri
χμ καλή απορία. μάλλον πρέπει να ρωτήσουμε την Εύα
14/06 00:32  Mogadishu
http://www.imageshack.us/#
βρηκα αυτο αλλα ανεβαζει μονο βιντεο σου και σου δινει μετα embed

κι αυτο ειναι μονο για φωτο
http://WWW.villagephotos.com/

καλα και τα δυο
αλλα για τραγουδια δεν βρηκα
14/06 11:05  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Μακράν το καλύτερό σου μέχρι σήμερα.
Σ' ενδιαφέρει δεν σ' ενδιαφέρει πάρε 30* από μένα. Όσο για τα άλλα, άστα να κρυώσουν, δεν αξίζει τον κόπο κι ούτε έχετε να μοιράσετε τίποτα.
Με χαλάει τις τελευταίες μέρες ο καβγάς και μου δημιουργεί μια αίσθηση ανάγκης για απομάκρυνσης από τη γειτονιά.
Μια πρόταση για όλους:
Λιγότερη ειρωνία (αν γίνεται να παλέψετε με τ' αρνητικά του χαρακτήρα σας δε, καθόλου ειρωνία)
Λιγότερο επιθετικά σχόλια
Λιγότερη "ευθιξία"
Αν δεν είμαστε καλοπροαίρετοι, θα το διαλύσουμε και εγώ γουστάρω να περνάω τη βόλτα μου απ' του φίλου μου του MOGA και να περιδιαβαίνω τα σκοτεινά χωριά χωρίς να στεναχωριέμαι...
17/06 00:38  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
ύπνιος είσαι φιλαράκο? βγήκε βελάκι?
17/06 02:09  Mogadishu
Π Α Ν Τ Ο Υ φιλε Σολωνα...

ετοιμαζομαι για νανι
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...