Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


Οι Χρυσοτόκες Γουρουνίτσες και η Γρίπη των Χοίρων...
2202 αναγνώστες
Σάββατο, 2 Μαΐου 2009
19:15

 

Mr. Big "Mucho" Pig

 

Η Γρίπη των Χοίρων που σκοτώνει γουρουνάκια, αλλά και ανθρώπους, μόλις χτύπησε τη πόρτα της Ευρώπης, αφού ήδη έχουν επιβεβαιωθεί 20 κρούσματα σε 6 διαφορετικές χώρες, ενώ πολλαπλάσια είναι τα ύποπτα.  

Ως επίκαιρο λοιπόν το θέμα, προσφέρεται και για μια παρομοίωση: Ας υποθέσουμε οτι τα γουρούνια-ες είναι οι ελληνικές τράπεζες – ουδεμία σχέση έχει ο παραλληλισμός με αυτό που σκεφτήκατε, απλά, με την ρήση κάποιων αναλυτών, ότι κάνουνε χρυσό μπέικον - και το χοιροστάσιο είναι το ΧΑΑ (ε, αυτό δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να το υποθέσει κανείς...). Οι μέτοχοι, καταθέτες και όλος ο...άμαχος πληθυσμός είναι οι... άνθρωποι.

Τώρα τελευταία οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρχίσει να προσβάλλονται απο τη Γρίπη των Λιανικών Δανείων (γνωστή και ως ΓρίΛιΔα), συμπτώματα της οποίας είναι οι αυξημένες καθυστερήσεις των δανείων. Μέχρι πρόσφατα ακούγαμε για την αρρώστια, αλλά κανείς δεν μας πληροφορούσε για τα πραγματικά κρούσματα, δηλ. πόσες Γουρούνες είχαν Γρίλιδα και πόσες κινδύνευαν να...ψοφήσουν.  Κάποιοι γιατροί - γνωστοί και ως Ξένοι Επενδυτικοί Τραπεζικοί Οίκοι (ΞΕΠΕΤΟ) - μας καθησύχαζαν λέγοντας οτι οι δικές μας γουρούνες έχουν ανοσία, γιατί έχουν λιγότερα λιανικά δάνεια ως ποσοστό του ΑΕΠ απ΄ ότι η υπόλοιπη Ευρώπη (35% έναντι 50+%).

Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον γνώρισμα των ελληνικών γουρουνίτσων είναι οτι τρώγωντας πολλά λιανικά δάνεια έβγάζαν...χρυσό μπέικον και χρυσά λουκάνικα, τα οποία μάζευαν στο...Χοιροστάσιο κυρίως, οι διάφοροι ΞΕΠΕΤΟ. 

   Εδώ όμως μόλις μπήκε σφήνα η Μεγάλη Γουρούνα και ο Big Mucho Χοίρος, (κοινώς Τράπεζα της Ελλάδος και Διοικητής) και σε ρόλο Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μας είπε οτι μια πανδημία Γρίλιδας είναι σχεδόν σίγουρη στην Ελλάδα και γιαυτό συνιστά υποχρεωτικό εμβολιασμό (αύξηση αποθεματικών και αξιολόγηση δανείων βάσει εισοδήματος και πιθανής αύξησης επιτοκίων), αφού τα σενάρια που επεξεργάζονταν πριν πολλούς μήνες έγιναν πραγματικότητα και αυτή τη στιγμή, τα «κόκκινα» στεγαστικά προσεγγίζουν το 8%, αυξημένα κατά 60%, ενώ τα καταναλωτικά δάνεια και οι πιστωτικές κάρτες σε καθυστέρηση ξεπερνούν το 12%, αυξημένα κατά 80%.

   Και να ένα άρθρο, όπου εμφανίζονται  τα άκρως ανησυχητικά  πραγματικά στοιχεία για την εξάπλωση της Γρίλιδας στις ελληνικές γουρουνίτσες όπου τα καθυστερούμενα δάνεια και οι δόσεις των πιστωτικών καρτών είναι στο «κόκκινο». 

   Το αντίστοιχο ποσοστό δανείων που δεν εξυπηρετούνται, είναι μόλις 3.5% στην ευρωζώνη. Οι γουρουνίτσες μας έχουν 128% περισσότερη Γρίλιδα παρά την υποτιθέμενη...ανοσία που μας κοπανούσαν μέχρι πριν ξεσπάσει η κρίση οι ΞΕΠΕΤΟ, πριν δηλαδή αρχίσουν να μειώνουν τις τιμές στόχους, που έτσι κι αλλιώς πάντοτε ήταν γελοίες. Με τις τράπεζες στα ύψη έδιναν κι άλλα ύψη, δικαιολογώντας ενα P/E 14-20, ενώ τώρα οι ίδιοι οίκοι ανοχής δίνουν τιμές-στόχους σκέτη παρωδία, με πολλαπλασιαστή κερδών 5-9 και 3 σενάρια για τις τιμές αυτές, άκουσον άκουσον....
Ρε πού πάμε” που θα ‘λεγε κι ο Αυλωνίτης...

   Το ζήτημα είναι οτι οι κκ. αυτοί απαιτούσαν από τις γουρουνίτσες μας να κάνουν χρυσά λουκάνικα τρώγοντας δάνεια αλόγιστα, χωρίς την απαιτούμενη πιστοποίηση της "ποιότητας διατροφής" του δανειολήπτη και στο παραλίγο γλίτωσαν την οξεία Γρίλιδα και δεν τα τίναξαν. Ασε δε, που δεν έκαναν πολύ παρέα με τις αμερικάνες φίλες τους που έπεσαν με τα μούτρα στα τοξικά, εθίστηκαν βαριά και μετά έτρεχαν για στήριξη και αποτοξίνωση στη μαμά FED. Οι γουρούνες δε καταλαβαίνουνε, γουρούνες είναι και θα τρώνε και θα πίνουν ότι τους ρίξεις - εμείς γιατί τρώμε κουτόχορτο;

   Τα εμβόλια που προτείνει η μεγάλη γουρούνα, (ΤτΕ) είναι: αύξηση προβλέψεων και εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση δανείωνΕδώ και κάποια χρόνια είναι αλήθεια θα έλεγα, η ΤτΕ προσπαθεί να συνετίσει τις τράπεζες, από τον προηγούμενο διοικητή ακόμη, αλλά αυτές πέρα βρέχει. Μέχρι τώρα τα μέτρα ήταν περισσότερο παραινέσεις παρά περιορισμοί.

  Τα τελευταία μέτρα έχουν "δόντι" όμως και θα πονέσουν κάπως περισσότερο από τα προηγούμενα.

Αναγκαστικά πλέον, φαίνεται να βάζουν μυαλό οι Γουρουνίτσες μας, καθότι στένεψαν πολύ τα περιθώρια της ασυδοσίας τους, άλλωστε πήραν και τα φραγκάκια της στήριξης από την Μαμά Γουρούνα και θα τσεκάρονται θέλοντας και μη, (όσο είναι δυνατόν βέβαια, γιατί στην π...... π........?).

Ηδη βλέπουμε τις νέες εκδόσεις πιστωτικών καρτών να εμφανίζουν κάμψη, ενώ παράλληλα έχουν μικρότερα πιστωτικά όρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλέον απορρίπτεται από τις τράπεζες το 60% περίπου των αιτήσεων που δέχονται για έκδοση νέων πιστωτικών καρτών, σύμφωνα πάντα με την προχθεσινή Ημερησία...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&tag=9379&pubid=8281102 ...

   γιατί προσωπικά ο γράφων, ερευνώντας διεξοδικά το θέμα, τοποθετεί  γύρω στο 45-50% το ποσοστό των απορρίψεων, οπωσδήποτε σημαντικό και πάλι, αφού είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 15 χρόνων περίπου. 

Μπροστά λοιπόν στο φάσμα της "ποτοαπαγόρευσης", (κόψιμο δηλαδή πιστώσεων και παροχών) όχι όμως μόνο από την ΤτΕ αυτή την φορά, αλλά και υπό την στενή παρακολούθηση του "Έλιοτ Νες" (Κομισιόν-Μπαρόζο), τα "αποστακτήρια" (όπως άλλωστε όλες οι τράπεζες του κόσμου), φαίνεται προς το παρόν να συμμορφώνοται και να κάθονται υπομονετικά στον ίσκιο, παίζοντας με τις τάπες των βαρελιών, περιμένοντας να “ωριμάσουν” οι καταστάσεις, να "ανέβουν οι βαθμοί" και να εχουν και πάλι τον πρώτο λόγο, (η ζωή μας κύκλους κάνει).

 

...Καθώς τέλος οι ιοί μεταλλάσσονται προσβάλλοντας όλο και περισσότερο 
πληθυσμό...αν υπάρξει έξαρση της νόσου, 
          ο Κτηνίατρος θα επανέλθει... 
                      "Μ"
 
ΥΓ.
"Μόνον ο δημοπράτης μπορεί ισότιμα και
αδέκαστα να θαυμάσει όλες τις μορφές της τέχνης".

   Oscar Wilde 

 

Claude Monet-"Impressionistic Sunrise"-1872                                                                                                      

       

 

LOVE in MAY and GO AWAY !!!

 

 

 

 
 
Σχόλια

02/05 20:33  jerri
Καλησπέρα Mog,
σίγουρα υπάρχει κάποια πτώση εγκρίσεων αλλά είναι το "ζόρισμα" ή μήπως το "ζόρι" ο λόγος; Διότι ως γνωστόν τον τελευταίο καιρό κάποιες τράπεζες είχαν ήδη αρχίσει να τραγουδάνε:
http://www.youtube.com/watch?v=pEFo3bGg-oU
02/05 20:37  Mogadishu
Ε, δαχτυλακι ειναι αυτο...και εξαρταται μεχρι που θα φτασει...Man ? πολυ καλο το κειμενου του παρμενοαγανκτησμενου, μου τοχουν στειλει απο παλια κι εχει μεγαλυτερη version...στη σελιδα οσυ... θα δεις την υπολοιπη σε λιγο...
03/05 00:10  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Mogadishu Πανιωνάρα μου.
Μην φοβάσαι παιδί μου για τις τράπεζες. Αυτές είναι το κράτος. Ότι κι αν γίνει αυτές θα την βρουν την άκρη.
Άσχετο, την Μπαρτσελόνα την είδες απόψε?
03/05 00:16  shade
5*
03/05 00:19  Mogadishu
γεια σου φιλε σολωνα, οχι δεν την ειδα...δεν παραβλεπω ποδοσφαιρο, βαριεμαι , ειναι πολλα τα 90', μ αρεσει να βλεπω χωρις να ξερω το αποτελεσμα, ενα δεκαλεπτο το καλυτερο, ποσο ηρθε η ομοσταβλη-ομοφανελη?

shade, thanx
03/05 00:19  CANYON
5*
Ο Oscar Wilde αν ζουσε σημερα θα ειχε διαφορετικη αποψη για τους δημιους δημοπρατες...
03/05 00:23  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
6-2 εκτός τη Ρεάλ σε απ' ευθείας μετάδοση!
03/05 00:27  Mogadishu
δικιο εχεις κανυον...πανε χρονια απο τοτε...
σολωνα 6-2 κερδισε τη ρεαλ?

μιλας σοβαρα?
03/05 00:30  Goldmine
Θίγεις πολλά και καίρια ζητήματα με μπρίο και κέφι. Καλή συνέχεια. Σε πενταστέρωσα πολύ πριν τα μεσάνυχτα.
03/05 00:36  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Ναι στο ΝΟVA.
Αφού δεν είδα όλο τον τελικό παρά την συγκλονιστική εξέλιξη γιατί μου φαινόταν σαν σχολικό τουρνουά!
03/05 00:47  Mogadishu
δεν εχω νοβα, και χανω ολα αυτα τα καταπληκτικα ντοκυμαντερ που βαζει γαμωτο, γιαυτο θα την ηθελα
03/05 00:58  
Συμφωνώ για τις τράπεζες. Είναι πολύ χειρότερες από αυτά που λες. Δεν είναι όμως οι μόνες.
http://www.x-hellenica.gr/PressCenter/Articles/1504.aspx
03/05 01:07  Mogadishu
ναι, το διαβασα το απογευμα, που καποιος το προτεινεσε καποιο Blog που ειχα μπει, ισως νασουν εσυ...πολυ εμπεριστατωμενο αρθρο...δεν την ηξερα αυτη την ιστοσελιδα...οσο για Goldman Sachs και Morgan Stanley, εχουν παρει το παιχνιδι στα χερια τους, ειδικα η πρωτη πραγματοποιει το τζιρο που πραγματοποιουν οι αλλες 14 περιπου μαζι...ειναι ο νουμερο ενας παικτης...
http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=102194&nt=108&lang=1

Τα χρηματιστήρια, η Goldman Sachs και μια θεωρεία συνωμοσίας

ισως να το εχεις διαβασει
Το σχόλιό σας

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
9/11Berlin...Never Sleeps...