Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


3755 αναγνώστες
9 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015
02:14

Με αφορμή το σημερινό άρθρο του Θανάση Μαυρίδη και τα περί Προβόπουλου στο "ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ", ξαναθυμήθηκα μια ανάρτησή μου χρόνια πριν, την οποία και παραθέτω...

 

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ...ή ΝΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΣΑΙ...

 

Πάμε λοπόν...


 

Γ. Προβόπουλος...Τότε και σήμερα...

 

ή αλλιώς για γέλια και για κλάματα.

 

Να ποιός...να μην πω, διοικεί την Τράπεζα της Ελλάδας.

 

Και μετά απορεί ο κόσμος γιατί απέτυχε το μεγάλο deal, αν το ήξερε, αν δεν το ήξερε...και να ΄χαμε να λέγαμε...

 

***Αναδημοσιεύω λοιπόν ένα παλαιότερο άρθρο μου, για τον συγκεκριμένο "κύριο"...

 

375 επισκέψεις σε αντίστοιχα υποκαταστήματα, σε ΕΝΑΜΙΣΗ μήνα!!!

Μαζί με τα Σαββατοκύριακα υπολογισμένα, σημαίνει 8,3 καταστήματα ανά ημέρα!!!

 

Χωρίς τα Σαββατοκύριακα...12,5 καταστήματα ανά ημέρα!!!

 

Είναι δυνατόν ???

Απρίλης 2005


Επίσκεψη Προβόπουλου σε Υποκαταστήματα

"Ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, Γ. Προβόπουλος, ολοκλήρωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη πρόγραμμα επισκέψεων σε 375 Υποκαταστήματα της Τράπεζας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Προβόπουλου διήρκεσε ενάμιση μήνα και, όπως τόνιζαν στελέχη της τραπεζικής αγοράς, πρόκειται για την πρώτη ύστερα από 20 χρόνια επίσκεψη επικεφαλής της Εμπορικής Τράπεζας στο σύνολο των καταστημάτων του ιδρύματος. Στόχος των επαφών του κ. Προβόπουλου ήταν η ενθάρρυνση και η αφύπνιση του προσωπικού της τράπεζας, ( σημειώστε το αυτό περί αφύπνισης γιατί θα μας χρειαστεί παρακάτω)... προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση του ιδρύματος στο αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον".

Πηγή : Euro2day.gr (15/04/05  15:07)

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/78318/Article.aspx


 

ΣΧΟΛΙΟ

375 επισκέψεις σε αντίστοιχα υποκαταστήματα, σε ΕΝΑΜΙΣΗ μήνα!!!
μαζί με τα Σαββατοκύριακα υπολογισμένα, σημαίνει 8,3 καταστήματα ανά ημέρα! χωρίς τα Σαββατοκύριακα 12,5 καταστήματα ανά ημέρα!!!


Είναι δυνατόν ???

Μα και βέβαια δεν είναι, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει η παραπάνω ανακοίνωση!

 

Μέσα σε 30 εργάσιμες, (δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι οι υπάλληλοι ειδικά της Εμπορικής πηγαίνουν στη δουλειά Σαββατοκύριακο - αυτοί δεν θα πηγαίνανε ακόμα και η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού να γινότανε...), βγαίνει δηλ. στο 8άωρο, 12.5 καταστήματα/ημέρα.... 38 λεπτά ανά κατάστημα - χώρια οι μετακινήσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα γενικότερα με τα νησιά μαζί!!! Όχι δηλαδή πως με τα Σαββατοκύριακα υπολογισμένα, βγαίνει πάλι το νούμερο, δεν βγαίνει με τίποτα!!!

Τώρα, πως τα κατάφερε αυτός ο Speedy Gonzales να πάει σ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας σε ενάμιση μήνα, ένας Θεός ξέρει! (άσε που τα περισσότερα νησιά θέλουν μισή μέρα πίσω μπρος με το αεροπλάνο).

 

Να μια εξήγηση:

 

Στην Εμπορική σαν επαναπαυμένοι δημοσιοθεσίτες που χρειάζονται αφύπνιση, όπως είπε και ο Προβόπουλος παραπάνω, (είδατε που μας χρειάστηκε η σημείωση?), αν τους είπαν ότι τους επισκέφθηκε ο πρόεδρος, όχι θα έλεγαν (???), σαν ωραίοι κοιμώμενοι, ώστε να εκτεθούν κιόλας? Μη γελάτε, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα!

Πάμε τώρα στη δεύτερη και σπουδαιότερη εξήγηση του παγκοσμίου φαινομένου για τα ρεκόρ Γκίνες, των 375 επισκέψεων σε ενάμιση μήνα, που ανατρέπει όλα τα δεδομένα μέχρι σήμερα στην γενετική επιστήμη, αφού εκτός του Speedy Gonzales και του Road Runner που τρέχει με χίλια για να μην το προλάβει το κογιότ, κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να το καταφέρει !

 

  


Ποια είναι αυτή ? Κλωνοποίηση φίλοι μου.

Στείλανε κλώνους του κ. Προβόπουλου!!!

 

Κοιμώμενοι – κοιμώμενοι, αλλά είναι πολύ μπροστά (προφανώς) στην γενετική επιστήμη – όχι παίζουμε...Γιατί θαρρείτε τους θέλανε τόοοοσο πολύ οι Γάλλοι; Επειδή είναι τράπεζα; (χου, χου, χου - καλό αστείο, η Εμπορική "τράπεζα")- αμ δε, ερευνητικός οργανισμός είναι και λίγοι το ‘χουν καταλάβει!
 

Υπάρχουν κι αποδείξεις: Το προσωπικό της Εμπορικής πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά απο επιστήμονες με ντοκτορά τουλάχιστον! Αλλιώς πώς να εξηγηθεί οτι το μέσο κόστος ανα εργαζόμενο, (αμοιβές, ασφαλιστικά, παροχές), στην Εμπορική ήταν 60.000 ευρώ/έτος, όταν στη Eurobank είναι 38.000, στην Πειραιώς 40.000 και πάει λέγοντας...Ακόμη και στην Εθνική, το κόστος ήταν 48.000/έτος.

Ακούστε που σας λέω...γενετική, φίλοι μου, γενετική.

 

***Εξι χρόνια μετά, φαίνεται ότι τα πειράματα γενετικής στα εργαστήρια της Εμπορικής, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην  κλωνοποίηση, ώστε να δημιουργηθεί κλάδος γενετικής στο ελληνικό  χρηματιστήριο κι έτσι η Εμπορική, αντί να βρεθεί στα 200 ευρώ, αποσύρθηκε από το ταμπλό στο 1,76!!!

   Σωτηρία Λεονάρδου - Παράξενος Κόσμος

 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, που κρατάει τα "κλειδιά" του δημοσίου χρέους, το 2006 πήρε και...επιστροφή φόρου από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακόμη...

4.051.949,01 ευρώ δήλωσε στην Εφορία ο Προβόπουλος κατά το έτος 2008...

Aπό τα ανωτέρω εισοδήματα των 4.051.949 ευρώ, σχεδόν το 100%, αποτελούν αυτοτελώς φορολογούμενα ποσά, τα οποία φορολογούνται με πολύ χαμηλότερο συντελεστή ή δεν φορολογούνται καθόλου με βάση το ελληνικό φορολογικό σύστημα.

Τώρα, προτείνει λύσεις, ζητώντας από τον λαό άγρια λιτότητα...για να βγούμε απο το αδιέξοδο...Και βέβαια, εμείς οι...υπόλοιποι πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερες θυσίες για να βγάλουμε την χώρα απο το αδέξιοδο που την οδήγησαν οι...κατά καιρούς Εθνοσωτήρες Κυβερνήτες Μας!!!  

 

***Ηταν Νοέμβρης του 2011...όταν ξαναδημοσίευσα γεγονότα του 2005, α ρε Ελλαδάρα, η ιστορία σου επαναλαμβάνεται...ακούει κανείς?  μαθαίνει κανείς?

 

...Το νου σας "ρεμάλια" τι θα ψηφίσετε...που έλεγε ο αείμνηστος Λάμπρος Κωνσταντάρας, κάποτε...

 

 

 

Το σχόλιό σας
1403 αναγνώστες
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015
17:29

 

Η ευχή της μάνας...

 

OΙΑ ΗΩ Ω ΥΙΕ ΑΕΙ ΕΙ

 

Ερμηνεία:


« Όπως η αυγή γιέ μου να είσαι πάντα...!!!»
 

                   Πρόσεξες κάτι?


   Ούτε  ένα σύμφωνο, σε μια πλήρη φράση...!!!
 

Σε ποια άλλη γλώσσα θα μπορούσε να συμβεί αυτό.....;

 

Dry Bread - Words To My Songs

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1616 αναγνώστες
2 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014
01:43

Στο Νεπάλ μπαίνει το 2070...κι όμως...ναι...κάποιοι βρίσκονται πολύ μπροστά από το σήμερα...

Νεπάλ είναι αυτό...

 

Χρόνια καλά...

 

Σε...

όσους τους αρέσει ο ύπνος, αλλά ξυπνούν πάντα με καλή διάθεση,

όσους χαιρετούν ακόμα με ένα φιλί,

όσους δουλεύουν πολύ, αλλά δεν ξεχνούν το νόημα της ζωής,

όσους κολλάνε στην κίνηση και βρίσκουν ευκαιρία  να τηλεφωνήσουν σε φίλους,

όσους κλείνουν την τηλεόραση για να πουν δυο κουβέντες,

όσους είναι ευτυχισμένοι ακόμα και όταν καταφέρνουν τα μισά,

όσους τραγουδούν δυνατά κι ας μην έχουν καλή φωνή,

όσους τα βλέπουν μαύρα μόνο όταν είναι σκοτάδι,

όσους έχουν τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και την ωριμότητα ενός μεγάλου,

όσους έχουν καταλάβει ότι δεν αγοράζονται όλα με το χρήμα, 

όσους δεν περιμένουν τα Χριστούγεννα για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι,

αλλά προσπαθούν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...
   

ΟΛΟΨΥΧΑ... 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΗ...
 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
11811 αναγνώστες
3 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014
14:00

 

Σφοδρή επίθεση, ένα χρόνο σχεδόν τώρα, κατά της ιδιοκτησίας του Jumbo από εργαζόμενους στην επιχείρηση που καταγγέλλουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και μισθούς πείνας, ενώ σε φέιγ βολάν που είχαν πετάξει εργαζόμενοι έξω από το κατάστημα στην Πειραιώς αναφέρονταν τα εξής:

 

«Η νέα Jumbo-βιτρίνα φούλαρε: Με μπλούζες, παντελόνια και ζακέτες για παιδιά και εφήβους, σχολικά είδη και τζάμπα εργαζόμενους, έτοιμους να σε εξυπηρετήσουν, μόλις με 200 ευρώ το μήνα!


Τρέξε να προλάβεις! Ο θαυμαστός κόσμος των JUMBO σε περιμένει! Έχει τις χειρότερες συνθήκες εργασίας, εκδικητικές απολύσεις και ωράρια που παραβιάζονται προκλητικά και αυθαίρετα από τους εργοδότες.

 

Τρέξε τώρα στα JUMBO! Για να προλάβεις 70% εκπτώσεις στους...μισθούς, την ίδια ώρα που η εταιρεία παρουσιάζει ρεκόρ τζίρου, ξεπερνώντας τα 410 εκατ. ευρώ, στο τελευταίο εξάμηνο, που έκλεισε τον Ιούνιο του 2104, παρουσιάζοντας αύξηση πωλήσεων κατά 7% και κέρδη 70 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 44%.

 

Τρέξε στα JUMBO να γεμίσετε τις τσέπες τους! Για να τραγουδήσεις χαρούμενος στους εργαζόμενους "δουλέψτε JUMBO – δουλέψτε τζάμπα". Γιατί είναι αλήθεια ότι -αν είσαι τυχερός και πιάσεις δουλειά στο θαυμαστό βασίλειο των παιχνιδιών- με τα JUMBO να ζήσεις, δεν μπορείς ούτε ώρα.

Γιατί η εταιρεία πρότεινε στους εργαζόμενους της να δουλεύουν με συμβάσεις 4ωρης απασχόλησης, οι οποίες φυσικά και παραβιάζονται, με μισθό 200 ευρώ, που δεν φτάνει στους εργαζόμενους ούτε για να αγοράσουν μαρκαδόρους για τα παιδιά τους.

Αν λοιπόν το παιδί σου ξεκινά το νηπιαγωγείο, το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο κι εσύ τρέχεις να του πάρεις όλα τα σχολικά, τρέξε στο θαυμαστό κόσμο...
Ή μήπως να το ξανασκεφτείς; Μήπως να ψάξουμε μαζί τι κρύβεται πίσω από το θαυμαστό κόσμο της εταιρείας;

 

Αν είσαι άνεργος γονιός και θες να πάει το παιδί σου στο σχολείο με τα σχολικά του είδη, μάλλον δεν συναντάς την συμπάθεια ή την ανοχή της εταιρείας. Γιατί λίγες μέρες πριν, η "αγαπημένη εταιρεία για μικρούς και μεγάλους" έστειλε στο δικαστήριο έναν άνεργο πατέρα από το Βόλο για 12 ευρώ.

Φαίνεται τελικά, πως στο "παιχνίδι" του κέρδους δεν χωράνε συναισθηματισμοί.


Θυμάσαι εκείνο το διαφημιστικό μήνυμα τη εταιρείας, που προσπαθεί να προσελκύσει το καταναλωτικό κοινό δείχνοντας τον ήρωα Jumbo να "εκτελεί" τις υψηλές τιμές των απαραίτητων για τους μαθητές προϊόντων και να "απελευθερώνει" τους "αλυσοδεμένους" γονείς; Ο ήρωας της εταιρείας ήταν "ο Jumbo, ο τιμωρός των υψηλών τιμών".

Όμως στην πραγματική ζωή, έξω από τις κάμερες και το μάρκετινγκ, ο Jumbo όχι μόνο δεν έσπασε την...αλυσίδα που έσερνε μαζί του ο άνεργος πατέρας στο Βόλο μαζί με μια λίστα σχολικών ειδών, στην οποία αδυνατούσε να ανταποκριθεί οικονομικά, αλλά αντίθετα του πέρασε χειροπέδες για κλοπή μαρκαδόρων αξίας 12 ευρώ.
 

Κέρδη στα ύψη, εργαζόμενοι στο σκλαβοπάζαρο, γονείς στο δικαστήριο.
Αφελή επιχειρηματία, ο DJANGO, ο κινηματογραφικός ήρωας που γελοιοποιούσες στη διαφήμιση σου, δεν είναι δικός σου ήρωας. Είναι δικός μας. Γιατί έγινε σύμβολο της αξιοπρέπειας των δούλων. Γιατί, από άκρη σε άκρη στον κόσμο, όποιος τον είδε, κατάλαβε ότι έγινε σύμβολο της απελευθέρωσης των φτωχών από τα βασανιστήρια, τα δικαστήρια και τα σκλαβοπάζαρα που τους έσερναν κάτι τύποι σαν εσένα.

Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΔΕΝ ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ! Στους καιρούς της κρίσης, το δίλημμα έχει γίνει πια ξεκάθαρο:

Ή εμείς και η αξιοπρέπειά μας, ή αυτοί και τα ατέλειωτα κέρδη τους.


ΜΙΛΑ! ΔΡΑΣΕ! ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ!

Και τέλος, εν μέσω κρίσης, η μετοχή της εταιρίας στο ελληνικό χρηματιστήριο, από το μηλό των 3 ευρώ του Ιουνίου του 2012 έφτασε στα 14 ευρώ και τώρα βρίσκεται στα 11,5!!!

Πριμοδοτήστε τους...

 The Avener - Fade Out Lines

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
7103 αναγνώστες
Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014
19:11

Α΄ μέρος...

 

Η Αστανά είναι η πρώτη πρωτεύουσα που χτίστηκε τον 21ο αιώνα και αντιπροσωπεύει τον κόσμο της, που είναι επικεφαλής. Είναι πραγματικά το όραμα ενός ανθρώπου: Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο πρόεδρος του Καζακστάν. Υποστηρίζεται από δισεκατομμύρια πετροδολάρια, η πόλη χτίζεται από το μηδέν σε μια απομακρυσμένη  και έρημη περιοχή στις Ασιατικές στέπες. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: μια φουτουριστική απόκρυφη πρωτεύσουσα, αγκαλιάζοντας τη Νέα Παγκόσμια Τάξη, εορτάζοντας την πιο αρχαία θρησκεία που είναι γνωστή στον άνθρωπο: η Λατρεία του Ήλιου. Η πόλη εjακολουθεί να είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο, αλλά τα κτίρια που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ήδη συνοψίζουν το απόκρυφο όραμα του Nazarbayev.Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

 

 

Η ιδέα συνελήφθη  από τον πιο παραγωγικό αρχιτέκτονα της Βρετανίας, τον Λόρδο Νόρμαν Φόρστερ, αυτή η γιγαντιαία πυραμίδα είναι μια περίεργη παρουσία στη μέση των ασιατικώνΣτεπών. Το κτίριο είναι αφιερωμένο στην "αποκήρυξη της βίας" και "να φέρει σε επαφή τις θρησκείες όλου του κόσμου". Ο Νόρμαν Φόστερ δήλωσε ότι το κτίριο δεν έχει αναγνωρίσιμα θρησκευτικά σύμβολα για να επιτρέψουν την αρμονική επανένωση των εξομολογήσεωνΣτην πραγματικότητα, η πυραμίδα είναι ένας ναός για την μόνη αληθινή θρησκεία του αποκρυφιστή : η Λατρεία του Ήλιου. Ένα ταξίδι μέσα σε αυτό το κτίριο είναι  πραγματικά συμβολικό. Αντιπροσωπεύει την πορεία κάθε ανθρώπου για τον"φωτισμό".  Ας δούμε την πορεία.


Το Πυραμιδοειδές Σχήμα


"Οι μύστες αποδέχθηκαν το σχήμα της πυραμίδας ως το ιδανικό σύμβολο τόσο για τη μυστική διδασκαλία αλλά όσο και τα όργανα που έχουν συσταθεί για τη διάδοση της".
-Manly P. Hall, Μυστικές διδασκαλίες όλων των ηλικιών.

Όπως ο Manly P. Hall αναφέρει, η πυραμίδα είναι το απόλυτο σύμβολο που αντιπροσωπεύει τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών. Υψηλή στην απλότητά της, θεϊκή στις αναλογίες της,ενσαρκώνει τόσο την θεία γνώση που ανήκει στους πεφωτισμένους και στη σύγχυση των ανθρώπινων μαζών. Η σημερινή ελίτ, που ξεκίνησε με τον αποκρυφισμό, είναι οι κληρονόμοι αυτής της αρχαίας σοφίας και  χρησιμοποιεί την πυραμίδα ως σύμβολο εξουσίας στο σύγχρονο κόσμο. Το φωτιζόμενο / κυμαινόμενο / ελλειπές επιστέγασμα αντιπροσωπεύει τη θεία αρχή που υπάρχει στο σύμπαν, καθώς και σε κάθε άνθρωπο. Μια άλλη συμβολική έννοια που αποδίδεται στο ελλειπές επιστέγασμα είναι η ατελής φύση της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Λέγεται ότι το επιστέγασμα της Μεγάλης Πυραμίδας θα αποκατασταθεί όταν αυτό το παλιό έργο θα γίνει πραγματικότητα.

 

 

Το κτίριο της Όπερας (Υπόγειο)

Κατά την είσοδο της πυραμίδας, στο επίπεδο του εδάφους, το εσωτερικό είναι σκοτεινό και σπηλαιώδεις. Το υπόγειο φιλοξενεί την όπερα Αστανά, όπου η ανυποψίαστη μάζα πηγαίνει να ψυχαγωγηθεί.

Παρά το σκοτάδι, μια τεράστια εικόνα του ήλιου καταλαμβάνει σχεδόν όλο το σύνολο της οροφής.


Το ενδιάμεσο τμήμα 

 

 

Δεξιά στην κορυφή της όπερας είναι ο κεντρικός χώρος της πυραμίδας. Ενεργεί ως αίθουσα συνεδριάσεων για συνέδρια επανένωσης των θρησκευτικών ηγετών του κόσμου. Πάρτε ένα λεπτό και απολαύστε τον συμβολισμό εδώ. Έχετε θρησκευτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο, κάθονται γύρω από μια μεγάλη φιγούρα του ήλιου, συζητώντας το πώς να συμβιβάσουν τις διαφορές τους για την ανερχόμενη Νέα Εποχή. Ο συμβολισμός είναι κραυγαλέος: όλες αυτές οι θεολογίες είναι απλά υπεκφυγές απο το αρχικό αντικειμένο της λατρείας : τον Ήλιο.

Αυτός ο χώρος είναι πολύ πιο φωτεινός από την Όπερα, που αντιπροσωπεύει την πρόοδο προς τη φώτιση. Η εικόνα του ήλιου στη μέση της στρογγυλής τραπέζης είναι ακριβώς πάνω από τον ήλιο της Όπερας. Έτσι, ενώ ο γενικός πληθυσμός ψυχαγωγείται στο σκοτάδι του υλικού κόσμου"οι πεφωτισμένοι", κάθονταιακριβώς επάνω τουςσχεδιάζοντας το πώς θα φτάσουν στην ευσέβεια.

 

 

Αυτές οι συνεδριάσεις γίνονται για την αντικατάσταση όλων των θρησκείων σε μια νέα παγκόσμια θρησκεία, νεο-παγανιστική. Η πόλη της Αστάνα είναι πραγματικά μια πόλη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

 

Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ


Η κορυφή είναι κυριολεκτικά ουράνια.  Είναι στρογγυλή, με παράθυρα που μπαίνει το ένδοξο φως του ήλιου. Έχει εικόνες από λευκά περιστέρια ενσωματωμένα στα παράθυρα, που αντιπροσωπεύουν την ειρήνη, που θα οδηγήσει στην ενοποίησητων κυβερνήσεων παγκοσμίως εν μέσω της θρησκείας που θα ορίσει η  Νέα Παγκόσμια Τάξη. Η κορυφή είναι η απόλυτη αναπαράσταση  στην επίτευξη του φωτισμού, σε ατομικό όσο καισε κοσμικό επίπεδο.
 

Μια ματιά στο ανώτατο σημείο  της κορυφής:

 Τα τμήματα της πυραμίδας (το χαμηλότερο  είναι η σκοτεινή όπερα, το μεσαίο είναι η αίθουσα συνεδριάσεων και τέλος  ηθεϊκή κορυφή) ενσωματώνουν την Πυθαγόρεια θεώρηση του κόσμου. Οι διδασκαλίες του Πυθαγόρα καλά μελετημένες στις απόκρυφες κοινωνίες σήμερα.

Ο Πυθαγόρας χωρίζει το σύμπαν σε τρία μέρη, τα  οποία είναι  ο ανώτατος κόσμος ο ανώτερος κόσμος και ο κατώτερος κόσμος. Το  υψηλότερο επίπεδο ο Ανώτατος κόσμος , ήταν μια λεπτή,πνευματική ουσία που  διεισδύει σε όλα τα πράγματα καιεπομένως το πραγματικό επίπεδο του Ανωτάτου είναι η  ίδια  η θεότητα, η Θεότητα είναι από κάθε άποψη πανταχού παρών,παντοδύναμος,και  παντογνώστης . Και οι δύο τους κατώτεροι κόσμοι υπήρχαν μέσα στη φύση του εν λόγω υπέρτατου τομέα.

O Ανώτατος κόσμος  ήταν το σπίτι των αθανάτων. Ήταν επίσης οτόπος κατοικίας των αρχετύπων ή των  σφραγίδων. Οι Φύσεις τους με κανέναν τρόπο δεν μετείχαν του υλικού η του γήινου , αλλά, αυτοί κρύβοντας  την σκια τους στα  βαθιά (τον κατώτερο κόσμο),αλλά φαίνονταν μόνο μέσα από αυτές.

Ο τρίτος, o Κατώτερος κόσμος, ήταν το σπίτι αυτών των πλασμάτων, που μετείχε της ουσίας και του υλικού εμπλεκόμενος με την  εργασία με ή μετά την υλική υπόσταση. Ως εκ τούτου,αυτή η σφαίρα ήταν το σπίτι τους (...) η ανθρωπότητα και τα χαμηλότερα βασίλεια, που ηταν προσωρινά στη γη, αλλά μπορούν να υψώνονται πάνω από αυτόν τον τομέα, λόγω και της φιλοσοφίας.

 

 

Με άλλα λόγιααυτή η πυραμίδαπολύ περισσότερο από ό, τιείναι ένα τουριστικό αξιοθέατο, είναι μια αναπαράσταση της φιλοσοφίας των μυημένωνΌπως o Dan Cruikshanks μάλλον ακατανόητα, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ του,  οτι πρόκειται για μια «αναπαράσταση της εξουσίας  που είναι να έρθει".

 

Bayterek

Επίσης, σχεδιάστηκε  και αυτό από τον  διακεκριμένο βρετανό αρχιτέκτονα Sir Norman Foster, το μνημείο έχει ως στόχο να ενσαρκώσει ένα παραμύθι για ένα μυθικό δέντρο της ζωής και ένα μαγικό πουλί της ευτυχίας. Το πουλί, που ονομάζεται Samruk, είχε το  αυγό του στην σχισμή ανάμεσα σε δύο κλαδιά ενός δέντρου λεύκας. Το αυγό - η χρυσή σφαίρα στην κορυφή του μνημείου - αντιπροσωπεύει, για άλλη μια φορά, τον Ήλιο, τη Θεότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αυτό το "δέντρο της ζωής», αποτελεί το κανάλι μέσω του οποίου τα πνεύματα πάνε  να αφήσουν  τον υλικό κόσμο και να ενταχθούν στον θεϊκό κόσμο. Αυτή η έννοια είναι  επαναλαμβανόμενη στις περισσότερες (αν όχι όλες) απόκρυφες κοινωνίες.

 

The Total Recall Thing

Οι επισκέπτες μπορούν να πάνε στην κορυφή αυτού του πύργου και να πάρουν γεύση απο την  υπέροχη θέα της πόλης . Υπάρχουν επίσης κάποια περίεργα στοιχεία θα πρέπει να εξετάσουμε.

 

Μέσα στον πύργο βρίσκουμε αυτό το αινιγματικό «πράγμα». Είναι ένα χρυσό τρίγωνο με το αποτύπωμα της παλάμης του  πρόεδρου Ναζαρμπάγιεφ μέσα  σε αυτό. Γιατί; Πάντως μοιάζει με κάτι από την ταινία Total Recall.

 

 

Bata Composition

Εδώ πρόκειται για μια γήινη σφαίρα που υπογράφεται από τους εκπροσώπους από δεκαεπτά θρησκευτικά δόγματα. Ναι, και πάλι, μιλώντας για τη συνένωση όλων των θρησκειών κάτω απο την κυριαρχία της NWO.

 

 

Τεκτονικοί  πυλώνες

 

 

Το Προεδρικό Μέγαρο

 

Τοποθετημένο σε μια επιβλητική θέση στην πόλη, το Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής ένα τελετουργικό που ξεκινά με τον πύργο του Bayterek.Ένα μεγάλος θόλος βρίσκεται στην κορυφή του παλατιού, που αντιπροσωπεύει την  γυναικεία αρχή, σε αντίθεση με το φαλλικό πύργο του Bayterek -που αντιπροσωπεύει την αρσενική αρχή. Αυτή η διάταξη είναι παρούσα σε όλες σχεδόν τις σημαντικές πόλεις, όπως στην Washington και το Παρίσι ..


 Khan Shatyry Entertainment Center (Μεγαλύτερη Σκηνή του Κόσμου)

 

Αυτό το μοναδικό ημιτελής έργο  έχει σχεδιαστεί, για άλλη μια φορά, από τον Sir Norman Foster (σχεδίασε ουσιαστικά ολόκληρη την πόλη). Κάτω από τη σκηνή,  σε μια έκταση μεγαλύτερη από 10γήπεδα ποδοσφαίρου, θα είναι μια αστική κλίμακα εσωτερικού πάρκου,  με καταστήματα, και χώρο  ψυχαγωγίας, με πλατείες και τα πλακόστρωτα δρομάκια και ένα ποτάμι για  βαρκάδα! Εμπορικό κέντρο, μίνι γκολφ και εσωτερικο  παραθαλάσσιο θέρετρο. Έχει ειπωθεί ότι αυτή η δομή γίνεται να μοιάζει με μια σκηνή, στο ίδιο επίπεδο με το Ναό του Σολομώντα.

 Αυτοί  οι φορητοί  τόποι λατρείας, που αποτελούνται από σκηνές,είχαν χρησιμοποιηθεί από τους Εβραίους κατά τη διάρκεια  των βιβλικών  χρόνων .


 

Σύντομα στην Αστανά

 

Η Αστάνα είναι ακόμα υπό κατασκευή, αλλά υπάρχουν κάποια πραγματικά εκπληκτικά  έργα . Εδώ είναι μερικά από αυτά.

 

 

Μία πολύ έντεχνα τεράστια καλοσχηματισμένη πεντάλφα...

 

Με την μία κορυφή ακριβώς στον Νότο (δηλαδή ανάποδη πεντάλφα).
Η διάμετρος τς πεντάλφας (σύμφωνα με το Google Earth) είναι 405 με 410 μέτρα, ενώ οι συντεταγμένες για να την βρείτε είναι 
52°28'47.02" 62°11'7.71"


Το περίεργο όμως δεν σταματάει εκεί...
Αν ξεζουμάρουμε λίγο, θα δούμε ότι αυτό το κατασκεύασμα (που σίγουρα δεν μοιάζει με κατασκεύασμα της φύσης), είναι κοντά σε έναν χώρο όπου μοιάζει να είναι κατασκευασμένος πρόσφατα, αφού το τελευταίο κομμάτι του δρόμου που φτάνει εκεί, μοιάζει αρκετά πιο καινούριο, ενώ το όλο πράμα μοιάζει με αεροδρόμιο...

Όπως και να έχει, κάτι γίνεται εκεί με το Καζακστάν και ιδιαιτέρως στην Αστάνα, την - πιθανότατα - μελλοντική τριπρωτεύουσα (μαζί με City of London, Washington DC district) της νέας τάξης...
Πεντάλφες, πυραμίδες, "πεφωτισμένοι" συμβολισμοί παντού, κτλ... 

Η πρώτη πρεσβεία εξωγήινων?????

 

Ήρθε η στιγμή που το σενάριο της ταινίας «Men in black» θα γίνει πραγματικότητα. Η ταινία πραγματευόταν τη μυστική υπηρεσία του FBI που λειτουργεί πρεσβεία για τους εξωγήινους που θέλουν να επισκεφτούν τη γη και πράκτορες ελέγχουν την διαμονή τους στο πλανήτη μας.

Εννέα χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας και ο ΟΗΕ έρχεται για να ιδρύσει την πρώτη επίσημη πρεσβεία για τους φίλους μας, τα UFO. Μάλιστα έχει χριστεί και πρέσβης ο οποίος θα είναι...γυναίκα. Ο λόγος, για την 58χρονη φυσικό από τη Μαλαισία, Μαζλάν Οθμάν, η οποία θα αναλάβει τα χρέη της επικοινωνίας των ανθρώπων με τα εξωγήινα όντα.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι αρμοδιότητες της συγκεκριμένης πρεσβείας. Αυτό θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ, σε μία εβδομάδα.

Στο Καζακστάν πιστεύουν ακράδαντα στην επικοινωνία με τους εξωγήινους και γι'αυτό το λόγο, όπως δηλώνουν και οι τοπικές αρχές, η κυβέρνησή αποφάσισε να δημιουργήσει μια πρεσβεία γι'αυτούς, δεσμεύοντας ένα αρκετά μεγάλο μέρος γης στην πόλη Αλμάτι. Το έργο αυτό θα είναι μεγαλοπρεπές και θα περιλαμβάνει διάφορες εγκαταστάσεις, μερικές εκ των οποίων θα είναι οι ξενώνες, το θέατρο, ένα κέντρο μετάφρασης και όπως είναι αναμενόμενο ένα UFOδρόμιο, για να μπορούν οι εν λόγω επισκέπτες να παρκάρουν τα οχήματά τους. 
 

Μιας και η πρωτότυπη αυτή ιδέα είναι και η πρώτη παρόμοια ιδέα που έχει γίνει ποτέ, το Καζακστάν θα έχει μεγάλες οικονομικές απολαβές και κέρδη και θα αναδείξει το έθνος αυτό ως πολύ προοδευτικό, ενώ παράλληλα προκαλεί την απορία, αν άλλες χώρες θα ακολουθήσουν αυτήν τους την πράξη. Όπως είναι άλλωστε αναμενόμενο, η κίνηση αυτή θα προκαλέσει ενθουσιασμό στους λάτρες των εξωγήινων, με πρώτους και κύριους αυτούς της Δύσης. 
 

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός του πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην απόφαση αυτή, για την δημιουργία αυτής της πρεσβείας, το πόσο συχνά έχουν εμφανιστεί φαινόμενα σχετικά με τους εξωγήινους και τα UFO στην χώρα του Καζακστάν, με πιο πρόσφατη αυτή της πρόσκρουσης UFO σε ένα ποτάμι της χώρας ...???

 

ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ...

Η Mazlan Othman, αστροφυσικός από τη Μαλαισία διέψευσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα τη διορίσουν στην έδρα του πρώτου «πρέσβη» της Γης για οποιοδήποτε εξωγήινο θελήσει ποτέ να επισκεφτεί τον πλανήτη.

Τη φήμη αυτή, που διέδωσαν οι New York Times και υιοθέτησαν πολλές ακόμα ιστοσελίδες, διέψευσε η ίδια με email της στο Guardian.

"Ακούγεται πολύ ωραίο αλλά θα πρέπει να το διαψεύσω", δήλωσε η ίδια, σε μια ομιλία της για τον τρόπο που ο κόσμος αντιμετωπίζει αντικείμενα που πλησιάζουν τη Γη και όχι για το "νέο της πόστο" ως συντονίστρια της επικοινωνίας ανθρώπων και εξωγήινων.

Ειδες οι Καζακστανοι??? 
 

Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ

 

Για να μπορέσει να χωνέψει κανείς το φαινόμενο της Αστανά, πρωτεύουσας του Καζακστάν, έχει μεγάλη σημασία να μάθουμε ποιός είναι αυτός ο κύριος.

Κατ' αρχήν ίσως, ίσως, λέω ίσως, το όλο εγχείρημα της Αστανά να είναι μια μισαλλοδοξία ενός μονάρχη, που υλοποιεί εις βάρος του λαού που διοικεί για απίστευτα χρόνια, το πανάκριβο και παγανιστικό μόρφωμα στην Αστανά

Μια πόλη που κτίζεται πάνω στην άμμο της κατακτημένης από τους Μογγόλους στέπας, εξαναγκάζοντας στην υποδούλωση τους αυτόχθονες Καζάκους (όχι Κοζάκους), για να πέσουν αργότερα στα χέρια των Ρώσων.  

Το Καζακστάν είναι η ένατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο σε έκταση, αλλά μόλις 62η σε πληθυσμό, με 15.500.000 κατοίκους.

Τα πετροδολάρια και ο πλούτος της χώρας που ανακαλύφθηκαν, έδωσε την ευκαιρία στον Σοβιετικής ανατροφής μονάρχη και αφού ανεξαρτοποίηθηκε η χώρα, να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Το φανταστικό ανήκει στον ίδιο, γιατί απλά αυτή είναι η δική του πίστη. Το αν ξεπέρασε το μέτρο, ούτε ο ίδιος είναι σε θέση να το γνωρίζει, πραγματοποιώντας ένα όνειρο μάλλον κατά δικό του, ή καθοδηγούμενος από κάποιους, κανείς δεν ξέρει, άσχετα το πόσοι τον ακολουθούν, μαγνητισμένοι ίσως από ένα gourme από ολίγον Πυθαγόρα, τον αρχέγονο θεό Ήλιο κτλ.

Ο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ είναι πρόεδρος του κράτους του Καζακστάν από το 1990.  Επικρίνεται από ορισμένους για αργοπορία στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, την καταστολή της αντιπολίτευσης, μη δημοκρατικές εκλογές και ανεπαρκή ελευθερία λόγου.

Γεννήθηκε στο Τσεμόλγκαν (Chemolgan) στις 6 Ιουλίου του 1940 και αρχικά εξελέγη με τετραετή θητεία. Το 1998 με διάταγμά του εξασφάλισε την παραμονή του στην εξουσία για τουλάχιστον άλλα 7 χρόνια. Μετέφερε την πρωτεύουσα της χώρας από το Αλμάτι (πρώην Άλμα Άτα) στην Αστανά. Παντρεύτηκε τη Sara Alpysovna Nazarbayeva, με την οποία έχει 3 κόρες.

To 1984 o Ναζαρμπάγιεφ έγινε πρόεδρος του συμβουλίου υπουργών, ανέλαβε το 1989 πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Καζακστάν και διατηρήθηκε στο αξίωμα ως το 1991. Κατά την σοβιετική εποχή ήταν άθεος, ωστόσο αργότερα έγινε Μουσουλμάνος. Την ίδια στιγμή αποπειράθηκε να καταπολεμήσει την τρομοκρατία στο Καζακστάν.

Στις 22 Φεβρουαρίου του 1990 έγινε πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ και στις 24 Απριλίου του 1990, εξελέγη πρόεδρος του Καζακστάν από το Ανώτατο Σοβιέτ.

Την 1η Δεκεμβρίου του 1991 αναδείχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών, κερδίζοντας 91,5% των ψήφων σε εκλογές στις οποίες δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος για να τον αντιμετωπίσει.

Τον Απρίλιο του 1995 με δημοψήφισμα επεκτάθηκε η θητεία του στο ύπατο αξίωμα ως το 2000.

Ο ΟΑΣΕ επέκρινε τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών του 2005.

Η πολιτική του χαρακτηρίζεται μετριοπαθής και τηρεί ισορροπία ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Ρωσία.

Στην εσωτερική πολιτική, ο πρόεδρος κήρυξε πόλεμο κατά της διαφθοράς και υιοθέτησε 10 βήματα εναντίον του φαινομένου. Η Διεθνής Διαφάνεια  κατατάσσει τη χώρα του στην 124η θέση ανάμεσα στις χώρες με διαφθορά το 2004, με βαθμό 2,2, στην κλίμακα 0-10 με το 0 να δείχνει υψηλή διαφθορά.

 

O Ναζαρμπάγιεφ έχει αποκληθεί ένας από τους τελευταίους σοβιετικούς ολιγαρχικούς. Πιστεύεται ότι έχει μεταφέρει τουλάχιστον 1 δις $ σε εμβάσματα πετρελαίου σε ιδιωτικούς του λογαριασμούς σε άλλα κράτη και ότι η οικογένειά του ελέγχει πολλές σημαντικές επιχειρήσεις στο Καζακστάν.
  
Στις προεδρικές εκλογές του 1998, της 4ης Δεκεμβρίου του 2005 και της 3ης Απριλίου 2011 επανεξελέγη με άνετη πλειοψηφία. Στις εκλογές του 2005 έλαβε το συντριπτικό ποσοστό του 91,15%. Ορκίστηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2006, για μία ακόμα επταετή θητεία.


Στις 18 Μαΐου του 2007 το Κοινοβούλιο ψήφισε να επιτρέψει στον Πρόεδρο Ναζαρμπάγιεφ να διεκδικήσει απεριόριστο αριθμό από θητείες.

 

Το 2011 ο Ναζαρμπάγιεφ προκήρυξε πρόωρες προεδρικές εκλογές για τις 3 Απριλίου, μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Συμβούλιο ενός σχεδίου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος με σκοπό την παραμονή του προέδρου στο αξίωμά του ως το 2020!!!

Κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις 3 Απριλίου 2011, με ποσοστό 95,5% των ψήφων. Ωστόσο, οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ επεσήμαναν ατασθαλίες και νοθεία κατά την εκλογική διαδικασία.

Nicolas Jaar - And I Say (Xinobi Edit)

 

συνεχίζεται στη σελίδα αμέσως μετά, με το Β΄ μέρος...

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<34567891011>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
10/4Ενα λεπτό να το διαβάσετε, που ίσως αλλάξει το τρόπο που σκέφτεστε...