Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


2615 αναγνώστες
29 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 30 Μαΐου 2009
19:14

 

 

Claude Monet -

La Rue de la Bavolle in Honfleur- 1864

 

 

 

Επειδή οι ερωτήσεις μάλλον δεν χρειάζονται απάντηση (τις απαντήσεις μπορούμε πανεύκολα να τις εικάσουμε), καλό θα ήταν να πάρουμε απόφαση το γεγονός οτι  σχεδόν ΟΛΟ το ΧΑΑ είναι ένα θλιβερό περιπτεράκι, σε μια σκονισμένη, σκοτεινή γωνίτσα μιας κακόφημης συνοικίας της Ευρώπης.

 

Η δε οικονομία αυτής της γωνίτσας αποτελείται απο καμμιά εκατοστή οδοκαθαριστές που εμφανίζονται άπαξ ετησίως να σκουπίσουν (δημόσιοι υπάλληλοι κοινώς), αλλά απαιτούν αυξήσεις και συντάξεις βαρέων & ανθυγιεινών γιατί κουράζονται, καμμιά δεκαριά φουκαράδες μεροκαματιάρηδες που ολημερίς, μια φτιάνουν  ένα πεζοδρόμιο και μια το ξηλώνουνε για να περάσει το νερό/γκάζι/τηλέφωνο/ρεύμα, (αυτοί είναι κυρίως Αλβανικής καταγωγής), καμιά τριανταριά εικοσιτριαντασαραντάρηδες άνεργοι και μαμόθρευτοι που φυσικά δε λερώνουν τα χέρια τους με τη δουλειά των Αλβανών, αλλά κάνουν κατάληψη στο εν λόγω πεζοδρόμιο για να διαμαρτυρηθούν που δεν προσλήφθηκαν ως...οδοκαθαριστές.

 

Στη πιο σκοτεινή γωνιά, κοντά όμως στο περίπτερο, είναι παρκαρισμένη μια 600άρα Μερσέντες μοντέλο...2011, με κανα δυό κυρίους με πουράκλες και χρυσές καδένες και απο μια ξανθιά Ρωσίδα με μίνι μέχρι τον αφαλό (και αυτές σκληρά εργαζόμενες είναι, σαν τους Αλβανούς). Αυτοί οι κκ. λέγονται εργολήπτες δημοσίων έργων, μεγαλοεπιχειρηματίες, εισηγμένοι, τραπεζίτες, βουλευτές, κ.α. αναλόγως του τι είναι της μόδας στη συνοικία. Ολοι οι κάτοικοι τους πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες τους, μόνο που ποτέ δεν κατάλαβε κανείς τι ακριβώς υπηρεσίες προσφέρουν.  Αλλά για να έχουν Μερσέντες, Cohiba και Ρουσλάνα, ε ! κάτι σοβαρό πρέπει να κάνουν...σκέφτεται ο κοσμάκης.

 

Ο κοσμάκης αυτός που κατοικεί στη θλιβερή αυτή συνοικία αποτελείται κυρίως απο άνεργους ή άεργους (κοινώς κηφήνες) - σε ποσοστό τουλάχιστον 61%. Ορισμένοι βέβαια, οι λίγοι που ακόμα επιμένουν να εργάζονται κάπως σοβαρά, προσπαθούν να περάσουν απο το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο χωρίς να τους πατήσει η Μερσέντες, ή χωρίς να πέσουν μέσα στη λακούβα που ανοιγοκλείνουν οι Αλβανοί (αυτό λέγεται δημόσια έργα παρεμπιπτόντως),  για να πάρουν το τραμ που κάνει μια ώρα για 15 χιλιόμετρα και να πάνε στη δουλειά τους. Σιχτιρίζουν τη καταραμένη τύχη τους και ονειρεύονται να...γίνουν κι αυτοί οδοκαθαριστές. Σίγουρος μισθός χωρίς να χρειάζεται κόπος.

 

Τώρα, κάθε τέσσερα (στο περίπου) χρόνια, όλοι αυτοί (πλην των Αλβανών και Ρωσίδων), συν απροσδιόριστος αριθμός "ομογενών" κάνουν εκλογές.  Υποψήφιοι είναι μια ομάδα λιμασμένων, γλειωδών τύπων που συχνάζουν συνήθως σε trendy καφενεία πολύ κοντά στην παρκαρισμένη Μερσέντες, έτσι ώστε να την βλέπουν κιόλας...κι  αν κάποιος απο τους Cohibo-ειδείς τύπους σκάσει μύτη αυτοί να είναι απο κοντά για να κάνουν τεμενάδες, να ρωτήσουν για την υγεία του, να προσφερθούν να κάνουν καμιά εκδουλευσούλα, κλπ. Ρεμάλια ολοι τους, αλλά στο κοσμάκη το παίζουνε λεβεντόπαιδα, βγάζοντας «δεκάρικους» λόγους για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και άλλα ευτράπελα. Αν στήσει κανείς αυτί προσεκτικά έξω απο αυτά τα trendy καφενεία, μπορεί και να τους ακούσει να σκούζουν στα γέλια όταν διαβάζουν τους λόγους τους για να τους αποστηθίσουν, αφού τους έγραψαν φυσικά κάποιοι άλλοι. 

Κανένας απο τους κατοίκους δεν πολυνοιάζεται για τις εκλογές, αλλά ακούνε οτι έτσι γίνεται και στα καλύτερα, μακρινά και πλούσια προάστια και σηκώνουν τους ώμους αδιάφορα, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γίνουν οδοκαθαριστές και δεν πολυκαταλαβαίνουν γιατί χρειάζεται όλη αυτή η εκλογική αναστάτωση για ένα απλό ρουσφέτι. Φασαρία, βρε αδερφέ !

Η σούμα είναι οτι η συνοικία έχει τα χάλια της - χρόνια τώρα δεν παράγει τίποτα, πέραν μερικών χιλιάδων σαρώθρων ετησίως για εσωτερική κατανάλωση απο τους οδοκαθαριστές που λέγαμε, (τα περισσότερα βέβαια μπαίνουν σε αποθήκες, αφού δε τα χρησιμοποιούν ποτέ). Πριν καμμιά 25αριά χρόνια ένας-δυο μάγκες καταφερτζήδες και παμπόνηροι κάτοικοι της συνοικίας, έπεισαν κάτι γηραιές κυρίες απο τα καλά προάστια να προσφέρουν μια ετήσια ευεργεσία στην εν λόγω συνοικία, τάχα μου για να τη συγυρίσουνε μπας και ανθρωπέψει, αλλά με το που είδανε λεφτά οι Μερσεντάτοι, τα βουτήξανε μονομιάς. Ακόμα τα ξεκοκαλίζουνε κάθε χρόνο, όσα βέβαια από αυτά έμειναν, αλλά οι γριές έχουνε αγριέψει τώρα τελευταία γιατί ήρθανε για επίσκεψη πέρυσι στην συνοικία και φρίξανε απο τη βρώμα. Ασε που κάτσανε και σε ένα καφενέ (απ’ αυτούς κοντά στη Μερσέντες) και τους ζητήσανε απο 4.25 ευρώ το καφέ, οι αχάριστοι....

Θα ρωτούσε κάποιος, ρε διάολε, πως τα βγάζουν πέρα οι κάτοικοι αυτής  της συνοικίας;

Ααααα, εδώ και 2-3 αιώνες το έχουνε μάθει καλά το παραμύθι. Μυξοκλαίγονται στους πλούσιους των προαστίων (κάτι περι πολιτιστικής κληρονομιάς, μαμαζέλ και μουσιού) και όλο και γλύφουν κανα κοκκαλάκι που τους πετάνε. Βέβαια και οι μαντμουαζέλες δεν είναι εντελώς κουτορνίθια και τα κόκκαλα τα πετάνε με τόκο - κοινώς δάνεια. Δώσε-πάρε, δώσε-πάρε, η τσέπη πάντα αδειανή και το τεφτέρι γράφει. Αλλά δε βαριέσαι, μαζί μας θα τα πάρουμε; λένε οι αυτόχθονες ιθαγενείς και ρίχνουνε μια γυροβολιά να φύγουν τα σεκλέτια. Βέβαια, τα προσχήματα κρατιούνται γιατί οι μαντμουαζέλες (και οι γριές) είναι πολύ καθωσπρέπει στη δημόσια ζωή τους (ουτε να δούνε θένε τσιφτετέλια και γλάστρες- τουλάχιστο όχι στο φως της ημέρας,  το βράδυ, ε ! τη σκίζουμε τη γάτα, comprentenez-vous?). Δηλαδή για τα προσχήματα, γραβατώνουνε έναν-δυό απο τους παρα-Μερσεντόβιους οσφυοκάμπτες (που ξέρουνε να κάνουνε υπόκλιση και στα Αγγλικά) και γυρνάνε ανά τα προάστεια με κάτι εντελώς ρετουσαρισμένες φωτογραφίες της δύσμοιρης συνοικίας και λένε τι καλά που τα καμώνουνε εκεί πέρα και πόσο ασφαλή είναι τα δάνειά μας, το μέλλον είναι λαμπρό, θα θα θα... blah blah blah... pass the martini mate...

 Που και που εμφανίζεται και 'κανας ιδεαλιστής κάτοικος, συνήθως σπουδαγμένος στα πανεπιστήμια των καλών προαστίων και βάζει στόχο να σουλουπώσει τα πράγματα.

Εκεί πέφτει πολύ γέλιο. Μιλάμε για γέλιο ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας με Βουτσά και Καραγιάννη (σσ: οποιαδήποτε ομοιότης της Ελλάδας μας με την εν λόγω συνοικία είναι εντελώς συμπτωματική. Ως γνωστόν η Ελλάς πια, συγκαταλέγεται μεταξύ των είκοσι πλέον ανεπτυγμένων χωρών της υφηλίου). Η συνοικία αντηχεί απο τα γέλια και ο δύσμοιρος νομίζει οτι πρόκειται περί κουλέρ λοκάλ. Αν βέβαια, πάρει το σουλούπωμα στα πολύ σοβαρά και δε πάρει πόδι απο μόνος του σε 'κανα-δυό τέρμενα, τότε ανασκουμπώνεται βαριεστημένα ένας Μερσεντάτος, παίρνει μαζί και έναν φουσκωτό και του ξηγιούνται φυστίκι: "Κύριε τάδε, βερι ναις του μητ γιου, η επιλογή σας είναι αυτή η σακούλα με λίρες, ή ο φίλος μου αποδώ που έχει φαγούρα στα χέρια??? Δηλαδή άντε σπίτι σου παιδάκι μου να φυτέψεις καμμιά ορτανσία και άσε μας στις δουλειές μας.".... Το σύστημα δουλεύει 100%.

 

Μ'αυτά και μ'εκείνα η συνοικία επιβιώνει, πάντα στα όρια της φτώχειας βέβαια. Καμμιά φορά πέφτει και πιο χαμηλά (πτώχευση το λένε) αλλά δε βαριέσαι, ο φτωχός τη φτώχια την έχει συνηθίσει λένε οι μερσεντάτοι και την κοπανάνε για ιαματικά λουτρά στην Ελβετία που τους σύστησε ο γιατρός (τους πιάστηκε η μέση βλέπεις από το καθησιό και το πολύ γα...σι...). Ερχονται στο καπάκι και κάτι ξυνισμένοι τύποι απο τα πλούσια προάστεια και βάζουν μονοπώλιο με αναγκαστικό φόρο στα σπίρτα, το οινόπνευμα και το φωτιστικό πετρέλαιο για να βγάλουν πίσω τα δανεικά.

 

Πληρώνει ο κοσμάκης, σφίγγει το ζωνάρι, φτάνει η πέτσα στο κόκκαλο. Πολλοί μουτζώνουνε τη συνοικία, παίρνουνε των οματιών τους και ξενητεύονται στα πλούσια προάστια όπου και γίνονται λατζέρηδες και γαζώτριες για πενταροδεκάρες... και φτου κι απ΄ την αρχή το μυθιστόρημα....

 

 

 

              

AVATON - Hymenaon                        

 

Το σχόλιό σας
4510 αναγνώστες
15 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 30 Μαΐου 2009
19:14

...από  το γιατί θα πρέπει να βρεθεί αγοραστής για κάθε πωλητή".

                                                                     John Kenneth Galbraith

  Van Gogh, Cafe Terrace at Night

"Ακριβως γιατι υπαρχουν τοσο αντιθετικες αποψεις συναλασσομενων,                  βλεπε Κ.Στούπας vs Ι.Τουτουδάκης".                                  

                                        "Mogadishu"

 

Κ. Στούπας: Η κάλπικη λίρα και οι "αόμματοι"  προφήτες...                          

 

Ι.Τουτουδάκης: Η φενάκη των μετοχών Νο 2                                            

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 - 00:05    http://www.capital.gr/News.asp?id=734269    

 
 
          vs           
 
...Κι αυτο γιατι θεωρω χαζο και αστοχο σαν συμβολο της χρηματιστηριακης επιτυχιας τον ταυρο που κυνηγαει σαν βλακας ενα πανι μεχρι να πεσει ξερος, (βλεποντας το τυρι αλλα αγνοωντας την φακα), σε αντιθεση με την καμηλα που οπλισμενη με υπομονη, επιβιωνει διανυοντας μεγαλες αποστασεις ξηρασιας μεχρι να φτασει στην πολυποθητη οαση, να ξεκουραστει, να φορτισει τις "μπαταριες" της, να κανει τον απολογισμο της και να χαραξει την πορεια της για το καινουριο ταξιδι που θα την οδηγησει στην επομενη "οαση". Οσο για τις  αρκουδιτσες ουτε λογος να γινεται, μακαριες στον υπνο τους, αρεσκονται να βουτανε που και που τα δαχτυλα τους στο μελι. 
 
   Οι γνωμες ειναι  φθηνες, οι πραξεις κοστιζουν!!!

 

Παρακολουθωντας αρθρα και των δυο εγκριτων δημοσιογραφων, πανω απο 12 χρονια τωρα, αναγνωριζω οτι και οι δυο, "κρατουσαν μικρο καλαθι" και καυτηριαζαν αρκετες φορες την φρενηρη ανοδο του 1999 κατα τη διαρκεια της και οχι μονο μετα, οπως οι περισσοτεροι δημοσιογραφοι του οικονομικου τυπου. Ως εδω εχει καλως. Αλλο κοινο σημειο δεν μου ερχεται, αυτη τη στιγμη τουλαχιστον.

 

Οι διαφορες? Τεραστιες !                                                                            

(Γιαννης Αγγελακας - http://www.youtube.com/watch?v=D--MGqiP38w)

 

Τα αρθρα του Κωστα, (δεν μου βγαινει ο πληθυντικος), μετα απο τοσα χρονια τον νιωθω πολυ κοντινο, εχουν αρχη, μεση και τελος. Η ροη τους  κραταει το ενδιαφερον αμειωτο, αφου τα περισσοτερα απο αυτα ειναι σαν να βλεπεις ταινια μικρου μηκους. Αναλογα με τους κυκλους των αγορων, διακρινεις συναισθηματα και προσδοκιες που πολλες φορες ταυτιζονται με σενα, αλλες οχι, ειναι δεκτικος στο να αναγνωρισει τυχον λαθη του ή επιλογες, ανοιγεις διαλογο μαζι του και ετσι συμμετεχεις κι εσυ στην πλοκη του "εργου"... Αξιοσημειωτη η αμεσοτητα στην επικοινωνια αναγνωστη και γραφοντος, με βασικο συστατικο το ΧΙΟΥΜΟΡ ! Ποτε δεν ειναι ολα και παντα μαυρα ή ασπρα, υπαρχουν χρωματα! (Χαρις Αλεξιου - http://www.youtube.com/watch?v=yiUB8l7ut9o)

 

Τα αρθρα τoυ κ.Τουτουδακη ειναι κατι σαν Deja Vu.  Ξερεις τι θα διαβασεις, απλα δεν ξερεις τα συστατικα που συνθετουν την καθε αρνητικη τοποθετηση. Δε λεω, σωστες οι αρνητικες  τοποθετησεις του, αλλα παντα το ιδιο αρνητικες, χωρις ψηγμα αισιοδοξιας, μουντες και αχρωμες, δεν αφηνουν κανενα περιθωριο οτι μπορει να υπαρχει και θετικη πλευρα των χρηματαγορων.  Και παντα τεκμηριωμενες οι αρνητικες αποψεις συμφωνα με στατιστικες  χρονισμου για αρνητικο αποτελεσμα, (βλεπε 1999-2009 στο τελευταιο αρθρο), αφου αυτη η ρημαδα η στατιστικη εξυπηρετει και επαληθευει οποιαδηποτε τοποθετηση αρκει να πειραματιστεις με τις παραμετρους που της δινεις για το επιθυμητο αποτελεσμα. Κατι  σαν το χαλασμενο ρολοι, 2 φορες το 24ωρο, πεφτει μεσα. Θυμηθηκα τωρα κι εναν τιτλο βιβλιου που ειχα διαβασει, "Ρακενδυτοι Επενδυτες" -να σε παιρνει απο κατω μονο απο τον τιτλο δηλαδη- οσο για τον χρονισμο του, ε ναι ! φυσικα μετα Χριστον προφητικο...Ασε το αλλο: Ο Ιωάννης Τουτουδάκης μιλάει στον... Ιωάννη Τουτουδάκη! (Οκτωβρης 2006, Capital), που αρχιζει ως εξης: "Επειδή δε μου ζητά κανείς συνέντευξη για να εκθέσω τον πλούτο των ιδεών μου περί των οικονομικών εξελίξεων, αποφάσισα να αυτοσυνεντευξιαστώ και να εκτεθώ οικειοθελώς, ελπίζω όχι ανεπανόρθωτα". Χμ, το "ανεπανορθωτα" θα το κρινει ο ιστορικος του μελλοντος...

 

Αχ ποσο δικιο ειχες Mark Twain οταν αναφεροσουν στις στατιστικες!

 

Συμφωνα με τον κ. Τουτουδακη, τα χρηματιστηρια ειναι σαν τον εξω απο δω, πρεπει να τα αποφευγουμε, να κανουμε πως δεν υπαρχουν για δεκαετιες ολοκληρες. "Πας παιζων χανει και πας πινων μεθα", δηλαδη. Λιρες, μονο λιρες, ραβδους και λιρες ! Μην ακουσει τωρα κανενας μπυρες κι εχουμε αλλα...Κι ακομη ζαχαρη, απο το αρθρο: "Ξεφεύγει ο πληθωρισμός – Déjà vu 1980;" Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2007οπου με την λογικη οτι δεν εχει τρεξει οπως τα αλλα εμπορευματα, θα τρεξει κι αυτη, λογικη παντα κατακριτεα αν θυμαμαι καλα. Και πως να τρεξει αφου ξεχειλιζουν τα στοκαρισμενα αποθεματα. Ακομη στο ιδιο αρθρο διαβαζουμε οτι: "Η ώρα της διανομής δεν έχει έρθει ακόμα", ενω λιγες μερες πριν ειχε ακριβως αρχισει, αφου ηταν και τα τελευταια υψηλα που ειδαν τα χρηματιστηρια μετα την 5ετη ανοδο. Παντως στο Déjà vu επεσα μεσα, αγαπημενη εκφραση αρκει να προκειται για αρνητικο Deja vu.  Α! και εργα τεχνης, που μονον ενας δημοπρατης μπορει αδεκαστα και ισοτιμα να θαυμασει...Πολλες φορες ουτε κι αυτος. Αλλα κι αυτα παλι,  κυριως  μεσα στην δεκαετια που διανυουμε. Εκτος κι αν προκειται για εργα του επιπεδου "Οι δεσποινιδες της Αβινιον", τοτε ουτε λογος να γινεται. 

  

Ε λοιπον υπαρχει και η φωτεινη πλευρα των αγορων, απλα δεν ειναι ευκολο για ολους και παντα το timing. Αφιερωμενα εξαιρετικα... 

 Monty Python-Look on the Bright Side of Life         http://www.youtube.com/watch?v=yHFDa9efCQU

 BobbyMcFerrin - Don't Worry Be Happy                 http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ

                                               

                                                                                                      

 ...Και μιας κι εγινε πολυς ντορος σημερα για λιρες, μου ηρθε στο μυαλο η ομωνυμη ταινια του παλιου καλου ελληνικου κινηματογραφου με τις σπονδυλωτες ιστοριες που ειναι παντα επικαιρη, ειδικα στο χρηματιστηριο με τις "οτι θελω λεω" τιμες στοχων απο τους ξενους, που στις τριπλασιες τιμες απο σημερα τα blue chips τα εβρισκαν υποτιμημενα δινοντας μεγαλυτερες. Τελικα δεν τους πολυβγηκε η διανομη στο retail οπως ηθελαν, γιαυτο και κοντεψαν να γκρεμισουν το μαγαζι οταν ετρεχαν ολοι μαζι στην εξοδο. Σημερα ειναι ακριβες λενε. Δεν τους πιανεις πουθενα. "Εχω χαρτι απο γιατρο", "Ειμαι τρελος ανοιξτε μου", "12,38 θα παει η μετοχη σας", "Παρτε τα πουλια απο πανω μου", "Οχι αλλο καρβουνο"...Μα τετοια ακριβεια προβλεψης δηλαδη? Οτι θελουν λενε! Ετσι λοιπον φτανουμε στο αναποφευκτο remake της ταινιας...                         

                                           

                                       "Η ΚΑΛΠΙΚΗ ΛΙΡΑ"

 

 

τοτε... 

Τυφλος ζητιανος:   Μιμης Φωτοπουλος                                                            Καλιπυγος πορνη: Σπεραντζα Βρανα και...η "καλπικη λιρα"                   

τωρα...

Τυφλος ζητιανος: Ξενος Επενδυτικος Οικος(Goldman Sachs,JPMorgan...)                       

Καλιπυγος πορνη: Ανυποψιαστος Επενδυτης και...τα "blue chips"

 

...Το σουρουπο εχει πεσει στην κακοφημη γειτονια, (γι' αυτην θα μιλησουμε αλλη φορα), ο "τυφλος" ζητιανος (ξερουμε πια ποιος ειναι και ποσο "τυφλος" ειναι), μολις βλεπει να περναει απο μπροστα του η καλιπυγος πορνη(πως τα ζαχαρωνουν τα οπισθια του ανυποψιαστου επενδυτη), αναφωνει: "φρεγατα μου!!!" και φευγουν για να περασουν τη νυχτα μαζι, με αμοιβη μια χρυση λιρα(blueτσιπακι). Το πρωι η "πορνη" ανακαλυπτει οτι η "λιρα" ηταν -φυσικα- καλπικη κι ο "τυφλος" ειχε γινει καπνος. Πως το λενε..."και δαρμενος και...βρεγμενος"!!!

***Η παρακολουθηση του λιαν εκπαιδευτικου αυτου φιλμ θα πρεπει να ειναι υποχρεωτικη για ολους τους επενδυτες. Με τα εγγραφα ανοιγματος χρηματιστηριακου λογαριασμου, καθε ξενος επενδυτικος οικος να στελνει στον πελατη και ενα DVD του φιλμ με υποτιτλους και ο πελατης να υπογραφει οτι το ειδε... κατι σαν την MIFID δηλαδη. 

 

 

                                                                                                                                                                          

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1545 αναγνώστες
17 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 30 Μαΐου 2009
19:13

 

  ...που ποτέ δεν συλλέγονται, ούτε αποθηκεύονται !!!

                              RabîndranâthTagore, "Λαμπυρίδες"
 
 
 
ΥΓ.
Κι ουτε η ΜAΡΦΒ, ουτε η ΚΟΥΡΦΓ, ουτε ο ΟΜΕΡΔ, ουτε τα γραφηματα, ουτε οι γραμμες, ουτε οι δεικτες, ουτε, ουτε, ουτε οτιδηποτε και οποιασδηποτε αξιας κι αν ειναι αυτο που κλεινεται μεσα σ' ενα ντουλαπι, ή αποθηκευεται σε ενα pc!
 
 

...Να στέκεσαι στους άλλους χαμογελαστός,                                                     

στον εαυτό σου αυστηρός & στην ανάγκη γενναίος.

   Στη βιοπάλη πρόσχαρος, στις αντιξοότητες απτόητος,                          

στις πεποιθήσεις σου εδραίος.

   Στις μικρότητες αγέρωχος, στους ευτελείς γενναιόψυχος,                            

όταν σε χειροκροτούν απαθής  κι όταν σε σφυρίζουν, ασάλευτος.  

 

 

 ...Βρες καιρό για να γελάσεις, το γέλιο είναι η μουσική της ψυχής.                          

Βρες καιρό να στοχαστείς, είναι πηγή γαλήνης.                                             

Βρες καιρό να τρέξεις στον δυστυχισμένο, η συμπόνια είναι δρόμος ευτυχίας.   

Βρες καιρό να διαβάσεις, η μελέτη είναι πηγή σοφίας.                                    

Βρες καιρό να αναπαυτείς, η ξεκούραση είναι πηγή ανεφοδιασμού.                   

Βρες καιρό να προσφέρεις, η προσφορά είναι πηγή πλουτισμού.                       

Βρες καιρό να προσευχηθείς, η προσευχή είναι δεξαμενή δύναμης.        

 

  ...Πρόσεχε τις σκέψεις γιατί γίνονται επιθυμίες...                        

Πρόσεχε τις επιθυμίες γιατί γίνονται πράξεις...                                       

Πρόσεχε τις πράξεις γιατί δημιουργούν συνήθειες...                                 

Πρόσεχε τις συνήθειες γιατί δημιουργούν χαρακτήρα.                    

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1384 αναγνώστες
25 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 30 Μαΐου 2009
19:09

 

 

Ο Τζακ, καπάτσος επιχειρηματίας λέει στον γιο του:
- Θέλω να παντρευτείς την κοπέλα που διάλεξα για σένα
- Θέλω να παντρευτώ την κοπέλα που θα διαλέξω εγώ
- Ναι αλλά πρόκειται για την κόρη του Μπιλ Γκέιτς.
- Α.... ε, άμα είναι έτσι....

Στη συνέχεια ο Τζακ πάει στον Μπιλ Γκέιτς.
- Έχω ένα εξαιρετικό σύζυγο για την κόρη σου
- Μα η κόρη μου είναι πολύ μικρή για γάμο
- Ναι, αλλά ο νεαρός είναι αντιπρόεδρος της
World Bank
- Α.... ε, άμα είναι έτσι....

Τέλος ο Τζακ πάει στον πρόεδρο της World Bank.
- Έχω να σας συστήσω ένα θαυμάσιο νέο για αντιπρόεδρο
- Έχω περισσότερους αντιπροέδρους απ' όσους χρειάζομαι
- Ναι, αλλά ο συγκεκριμένος είναι γαμπρός του Μπιλ Γκέιτς.
- Α.... ε, άμα είναι έτσι....


Έτσι γίνονται οι μπίζνες...

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
1366 αναγνώστες
6 σχόλια
 Όλα τα σχόλια για το άρθρο
Σάββατο, 30 Μαΐου 2009
19:08

A Jamaican man wants a job, but the foreman won't hire him until he passes a little math test.

 

 

Here is your first question, the foreman said.                                 

"Without using numbers, represent the number 9."
"Without numbers?"  The Jamaican says,                                 

 "Dat is easy." And proceeds to draw three trees.

 

 

"What's this?" the boss asks.                           

"Ave you got no brain?  Tree and tree and tree make nine", says the Jamaican.  
"Fair enough", says the boss. Here's your second question. 
                      

"Use the same rules, but this time the number is 99."
The Jamaican stares into space for a while, then picks up the picture that 
he has just drawn and makes a smudge on each tree.      

 

"Ere you go."

 

 

 The boss scratches his head and says,  "How on earth do you get that to represent 99?"
"Each of da trees is dirty now.  So, it's dirty tree, and dirty tree, and dirty tree. Dat is 99."

The boss is getting worried that he's going to actually have to hire this Jamaican, so he says,                        

"All right, last question. Same rules again, but represent the number 100"  

The Jamaican stares into space some more, then he picks up the picture again and makes a little mark at the base of each tree and says,      

"Ere you go.  One hundred."

 

The boss looks at the attempt.  "You must be nuts if you think that represents a hundred!"
The Jamaican leans forward and points to the marks at the base of each tree and says, "A little dog come along and crap by each tree. So now you got dirty tree and a turd, dirty tree and a turd and dirty tree and a turd, wich makes one hundred".        

"So, when I start?"

 

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<394041424344454647>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
7/1Γιατί τα σκυλιά ζουν λιγότερο από τους ανθρώπους?