Απουσία ψάλτου...βηξ
Ελευθερία επιλογής, αίσθησης και συμπεριφοράς, αποφασίζοντας «ανθυγιεινά», κόντρα στις απαγορεύσεις των «ειδικών», των προκαταλήψεων και των συμβάσεων...
Λίγα λόγια για εμένα
Μετά την κουρασμένη βιασύνη των τελευταίων τρένων, τίποτα δεν κινείται. Μένει μόνο το πρόσωπό σου στο Noo Awlins κι ’ναι δύσκολο με τόση μοναξιά να κλείσεις τα μάτια χωρίς ν' αμφιβάλλεις ότι υπάρχεις. Παράλογη αυτή η γλώσσα της φωτιάς που σκίζει τον ορίζοντα κι επεκτείνεται αδάμαστη στις καρδιές. Πολύμορφη και πληγή που εκρήγνυται και φαίνεται το βεβιασμένο χαμόγελο μιας θρυμματισμένης μάσκας. Μόνη η πόλη μεταμφιέζεται σ’ ανατριχίλα, τα μάτια της σε σημαδεύουν ίσια και τυφλά... όπως ένα αποτύπωμα δοντιών που ξεχνιέται στους ώμους. Μετά το αλκοόλ είναι το αίμα που γυμνώνει τα χείλη, γιατί έρχεται η νύχτα. Γιατί φτάνει ο θάνατος σ' ένα λυγισμένο μπράτσο... για να σ' αφήσει μόνο σου με τα χρόνια σου... ...Θλιμμένο απ' τα λιόδεντρα, καθώς το French Quarter μισοκλείνει τα παράθυρά του, κι ο χρόνος ένα αεράκι, που κανείς πια δεν θυμάται.
(διαβάστε περισσότερα)
***********
Σύνδεσμοι


59 αναγνώστες
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
11:05

Σ'ενα χωριό απομονωμένο, λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί.

Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται απο τον άλλο.

Ο καιρός περνά μέσα σ'αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα έρχεται ένας καπετάνιος από ένα καράβι που μόλις άραξε στο λιμάνι και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού.

Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ.

Πρίν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.

Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.

Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην πουτάνα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.

Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.

Οπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε απο το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.

Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!

Κάπως έτσι δε γίνεται? Λογιστικά τρικ δεν είναι όλα? Χρέη και κέρδη?

Το σχόλιό σας
621 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019
22:45

Albert Einstein...29 ρήσεις του μεγαλύτερου επιστήμονα, ο οποίος έλεγε ότι η δύναμη ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική.

Όποιος δεν έκανε ποτέ λάθος, δεν έχει δοκιμάσει ποτέ κάτι καινούργιο.

Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο Θεός παίζει ζάρια με το σύμπαν.

Οι ευφυείς άνθρωποι λύνουν τα προβλήματα. Οι μεγαλοφυείς τα προβλέπουν.

Κύριοι, μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κερδίσεις την ρουλέτα. Να την στήσεις!

Όποιος είναι απρόσεκτος με την αλήθεια στα μικρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος στα μεγάλα ζητήματα.

Ένα σωστά προσδιορισμένο πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50%.

Θα έπρεπε να ήταν δυνατό να εξηγήσουμε τους νόμους της φυσικής σε μια μπαργούμαν.

Ο άνθρωπος συνήθως αποφεύγει να παραδεχτεί την εξυπνάδα κάποιου άλλου, εκτός αν είναι εχθρός.

Όταν κάθεσαι με ένα ωραίο κορίτσι για δυο ώρες, σου φαίνεται σαν δυο λεπτά. Αν καθίσεις σε μια αναμμένη σόμπα για δυο λεπτά, σου φαίνεται σαν δυο ώρες. Αυτό είναι η σχετικότητα.

Ο καθένας είναι μεγαλοφυΐα, αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώσει σ’ ένα δέντρο, θα περάσει όλη του τη ζωή πιστεύοντας πως είναι ηλίθιο.

Η πραγματικότητα είναι απλά μια ψευδαίσθηση, αν και πολύ επίμονη.

Η συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης είναι υπερβολικά δύσκολη υπόθεση για έναν μαθηματικό. Χρειάζεται έναν φιλόσοφο.

Ποτέ δεν σκέφτομαι το μέλλον. Έρχεται αρκετά σύντομα.

Θέλω να ξέρω τις σκέψεις του Θεού. Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

Μόνο δύο πράγματα είναι άπειρα: το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αν και δεν είμαι σίγουρος σχετικά με το σύμπαν.

Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας.

Δεν έχω ιδιαίτερα προσόντα. Απλώς είμαι παθιασμένα περίεργος.

Αν το Α είναι η επιτυχία, τότε ο μαθηματικός τύπος είναι Α=Χ+Υ+Ζ, όπου Χ ίσον δουλειά, Υ ίσον παιχνίδι και Ζ ίσον να κρατάς το στόμα σου κλειστό.

Μάθε από το παρελθόν, ζήσε το παρόν, έλπιζε για το μέλλον.

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

Υπάρχουν δύο μόνο τρόποι να ζήσεις τη ζωή σου. Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι θαύμα. Ο άλλος είναι σαν όλα να είναι ένα θαύμα.

Δεν ξέρω με τι όπλα θα γίνει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά ο 4ος θα γίνει με πέτρες και ρόπαλα.

Ο κόσμος είναι επικίνδυνος, όχι εξαιτίας αυτών που κάνουν το κακό, αλλά εξαιτίας αυτών που τους κοιτάζουν χωρίς να κάνουν τίποτα.

Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.

Η ηθική ενός ανθρώπου πρέπει να βασίζεται στη συμπάθεια, στην παιδεία, στις κοινωνικές σχέσεις. Καμιά θρησκευτική θεμελίωση δεν χρειάζεται.

Είναι πολύ μικροπρεπές να πρέπει να παρακινείται ο άνθρωπος από το φόβο της τιμωρίας του ή από την ελπίδα για ανταμοιβή μετά θάνατον

Ο χρόνος δεν υπάρχει, είναι μια ανθρώπινη επινόηση και εξυπηρετεί ανθρώπινες ανάγκες.

Γάμος είναι η αποτυχημένη προσπάθεια να δώσεις διάρκεια σε ένα τυχαίο γεγονός.

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
525 αναγνώστες
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019
10:54

Kαι όμως σε δύο μέρες, τυπικά τουλάχιστον, τελειώνει το καλοκαιράκι και χτυπά τη πόρτα μας ο “μελαγχολικός” Σεπτέμβρης. Για πολλούς από μας σηματοδοτεί την επιστροφή στο γαϊτανάκι της καθημερινότητας, της δουλειάς, της ρουτίνας και των υποχρεώσεων και αυτό μας φέρνει μία θλίψη.

Ακόμα και αν δεν είχαμε τις πολυήμερες και ονειρεμένες διακοπές, παρά μόνο μιά μικρή παύση απο το μαγκανοπήγαδο της καλοκουρδισμένης ζωής μας, το γεγονός ότι έστω και για λίγο μπορέσαμε να βρούμε χρόνο για μας και να βγούμε εκτός προγράμματος, είναι επιτυχία και ευτυχία μαζί. Γυρνώντας από τις διακοπές έχουμε γεμίσει τις «μπαταρίες» μας και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον επερχόμενο χειμώνα. Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων που μετά τη λήξη των διακοπών τους δυσκολεύονται πολύ περισσότερο να προσαρμοστούν. Εμφανίζουν συμπτώματα αυτού που έχει ονομαστεί «Σύνδρομο Επιστροφής από τις Διακοπές» ή «Σύνδρομο Άγχους Μετά τις Διακοπές» (Post-VacationSyndrome). Είναι μια ιδιαίτερη μορφή στρες, η οποία εκδηλώνεται ύστερα από περιόδους διακοπών,μικρών ή μεγάλων αποδράσεων και μπορεί να φτάσει μέχρι τα όρια της κατάθλιψης.

Δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση του όρου αυτού, αλλά φαίνεται ότι πλήττει πολλούς ανθρώπους που όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες είναι ένας στους τρείς Ευρωπαίους, απο 20 έως 45 ετών. Μπορεί να μην δείχνει σημαντικό, αλλά όταν συνυπάρχει με άλλες ψυχολογικές διαταραχές χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Πιο επιρρεπή είναι τα άτομα που δυσκολεύονται στη διαχείριση των αλλαγών στη ζωή τους, που δεν αντλούν ιδιαίτερη ικανοποίηση από την εργασία και την καθημερινότητα τους, καθώς και αυτά στα οποία απουσιάζει κοινωνικό υποστηρικτικό δίκτυο.

Εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο και ένταση στον καθένα και συνήθως εμφανίζεται τις πρώτες μέρες της επιστροφής στη δουλειά. Συνήθως τα συμπτώματα είναι αίσθημα σωματικής και ψυχικής κόπωσηςμελαγχολία, έλλειψη κινήτρου ως και απέχθεια για οποιαδήποτε εργασία, ακόμα και σκέψη για δουλειά, αδικαιολόγητο στρες και εκνευρισμός. Εκτός από τα παραπάνω μπορούν να εμφανιστούν και οργανικά συμπτώματα, όπως κούραση, διαταραχές στο ύπνο, ανορεξία,  μειωμένη ή ανύπαρκτη ικανότητα συγκέντρωσης ή ακόμα και μυϊκοί πόνοι. Τα συμπτώματα αυτά είναι καταθλιπτικού τύπου, αντιδραστικά στις συνθήκες αλλαγής και παροδικά. Μειώνονται όσο το άτομο καταφέρνει και προσαρμόζεται στην καθημερινή του ζωή, ανταποκρινόμενο σταδιακά στις ευθύνες του.

 

Πώς μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας με έναν τρόπο ανώδυνο και ομαλό? 

 

Καταρχήν να επιτρέπουμε στον εαυτό μας  να νιώσει θλίψη, γιαυτό καλό είναι  να έχουμε ένα διάστημα λίγων ημερών, για να μεταβούμε ξανά στην εργασία μας . Σε πολλούς βοηθάει να επιστρέψουν στη δουλειά μεσοβδόμαδα, λόγω της αίσθησης ότι η εβδομάδα είναι μικρότερη. Θα μπορούσε να είναι βοηθητικό αν τακτοποιούμε άμεσα τα πράγματα και τις βαλίτσες μας, γιατί με αυτόν τον τρόπονα μπαίνουμε ευκολότερα στο πρόγραμμα μας.

Επίσης ερχόμενοι απο τις διακοπές, να καθορίσουμε τις άμεσες προτεραιότητές μας ώστε να έχουμε έναν μπούσουλα.

Επικοινωνήστε το πρόβλημα με φίλους, γνωστούς ή και συναδέλφους. Τις περισσότερες φορές το να μοιράζεται κανείς τις σκέψεις του βοηθάει πολύ απο μόνο του.

Αποχαιρετήστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με μία όμορφη βόλτα, ή μια έξοδο για θερινό σινεμαδάκι, φαγητό με φίλους σε ταβερνάκι και ταυτόχρονα υποδεχτείτε την επιστροφή σας στην “πραγματικότητα”.

 

 

Οι διακοπές συνήθως είναι όμορφες αλλά δεν μπορούν να αποτελούν την μοναδική μας διαφυγή από μια καθημερινότητα που μας εξοντώνει.

 

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής τη μισή χρονιά για τις διακοπές που θα έρθουν και την άλλη μισή να στεναχωριέται που τελείωσαν. Ένα τρόπος που βοηθάει την αποφυγή του σχετικού συνδρόμου (PVS) είναι να ζούμε την κάθε μέρα με ισορροπία, που σημαίνει ότι καλό είναι να έχω κάποιες δικές μου ώρες μέσα στο εικοσιτετράωρο, όχι μόνο για να ξεκουραστώ αλλά και για να κάνω δραστηριότητες που με ευχαριστούν.

Μικρές εκδρομές σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, συναντήσεις με φίλους, βόλτες στην φύση, αλλά και εύρεση νέων ασχολιών και χόμπι, είναι τρόποι που προσφέρουν ικανοποίηση και ευεξία, αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το μυστικό, τα συχνά διαλείμματα από την καθημερινότητα.

Κλέινοντας, το πιο σημαντικό είναι να δούμε πόσο πραγματικά ευχαριστημένοι είμαστε από τη ζωή μας και από αυτά που κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Η εργασία μας, καλό θα ήταν, να είναι πηγή ικανοποίησης, αν όμως δεν είναι ας προσπαθήσουμε να περνάμε όμορφα με τους ανθρώπους της ζωής μας και να εκμεταλλευόμαστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας, τότε η θλίψη μετά τις διακοπές δεν θα διαρκεί πολύ.

Αν η μελαγχολία του Σεπτέμβρη σας χτύπησε τη πόρτα ανοίξτε με χαμόγελο και μην νιώθετε ενοχές αν καταβάθος θα θέλατε να σας χτυπήσει τη πόρτα.......ο χαρούμενος Αύγουστος ξανά!

 

 

Καλή μας Αρχή και Καλό μας Φθινόπωρο!!!

 

Γράφει η Άννα Ντίζου (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας)

 

http://www.psychologontas.com/443115308

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
656 αναγνώστες
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2019
19:28

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
244 αναγνώστες
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019
09:39

 

 

Πρώτη Μέρα (26 July 1985)             Δεύτερη Μέρα (27 July 1985)

Telephone - Stranglers                     Talk Talk - Cure
Depeche Mode - Culture Club            Nina Hagen - Clash

 

 

Οπως βλέπουμε στην αφίσα της διοργανώτριας εταιρίας "Nouvelles Frontieres", η μοναδική ελληνική συμμετοχή, οι "Μουσικές Ταξιαρχίες", "Brigades Musicales" όπως τους αποκαλεί, ακυρώθηκε τελευταία στιγμή επειδή ο Τζιμάκος, στα ντουζένια του τότε, «στράβωσε» που ανάμεσα στους χορηγούς ήταν η Coca Cola.

 

 

Αντίστοιχο «στράβωμα» έφαγε κι ο Τζο Στράμερ των "Clash", που μάλιστα έσκισε μ' ένα σουγιά το διαφημιστικό της πανό στη διάρκεια της συναυλίας.  Η πιο άκυρη επιλογή του διημέρου ήταν ο Boy George και πιο άκυρη ακόμη, η επιλογή να "κλείσει" την πρώτη μέρα μετά τους Stranglers και τους  Depeche Mode.

 

 

Ημουν τυχερός που "έζησα" αυτό το καυτό διήμερο το καλοκαίρι του '85...

 

 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σελίδα 1 από 50123456789>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
Αφορμή γι' αυτή την ιστοσελίδα πήρα από την περιπλάνησή μου στα διάφορα οικονομικού ενδιαφέροντος blogs (είναι πολύ της μοδός τελευταία), που ανεβάζει ο κάθε οιωνοσκόπος του DOW JONES, χρησμολάγνος του DAX, αλχημιστής των παραγώγων, FTSEδίφης και γυρολόγος των αγορών γενικότερα, που παρ' όλα τα σχόλια, τις γραμμές που τραβάει, τις τιμές-στόχους που αναφέρει, τα στατιστικά στοιχεία που επισυνάπτει, τις αναλύσεις επί αναλύσεων που κάνει, (αναφέρομαι στον ανώνυμο blogger), δεν παραλείπει να τονίσει στο τέλος προσπαθώντας έτσι να καλύψει την άγνοιά του σε βασικά θέματα (το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι)...ότι ουδεμίαν σχέση έχει με την τεχνική ανάλυση και τα γραφόμενά του δεν συνιστούν προτροπή...μπλα, μπλα, μπλα... pass the martini mate...
Οι αγορές είναι απρόβλεπτες (γένους θηλυκού άλλωστε)...κι επειδή ο τολμών τις προβλέψεις είναι φυσικό συχνά να διαψεύδεται, αφήνω αυτή τη χαρά στους "επαγγελματίες" του είδους. Σ' αυτόν εδώ τον προσωπικό χώρο έκφρασης, η πόρτα είναι ανοιχτή στο χιούμορ, στην εγκεφαλικότητα, σε κάθε μορφή τέχνης και πολιτισμού, στο "ταξίδι", στην έμπνευση, στην ευρηματικότητα, στην καλή μουσική και στην άποψη...αλλά με άποψη! Τίποτα κακόγουστο και σε υπερβολικές ποσότητες που οδηγούν στον κορεσμό. Καλώς μας βρήκαμε λοιπόν...
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις
15/10Λογιστικά τρικ δεν είναι όλα? Χρέη και κέρδη...